Resurssien palauttaminen käyttäjältä

Päivitetty viimeksi 24. syyskuuta 2026

Opi kuinka järjestelmä- ja tallennustilavalvojat voivat palauttaa sisältöä organisaatiosta lähteviltä käyttäjiltä siirtämällä heidän resurssinsa suoraan toiselle käyttäjälle.

Yleiskatsaus

Palauta sisältöä organisaatiostasi lähteviltä käyttäjiltä siirtämällä heidän resurssinsa toiselle käyttäjälle. Jos käytät Adoben tallennustilaa yrityksille, organisaatiosi omistaa käyttäjätilit ja niiden sisällön. Kun käyttäjä lähtee, voit siirtää hänen resurssinsa toiselle käyttäjälle suoraan Adobe Admin Consolen kautta.

Kun poistat käyttäjän, sinua pyydetään palauttamaan kaikki Adoben yrityksille tarkoitettuun tallennustilaan tallennetut resurssit. Siirtämäsi resurssit siirtyvät suoraan vastaanottajan tallennustilaan – lataamista tai lähettämistä ei tarvita – säilyttäen alkuperäisen kansiorakenteen, kommentoinnin, versiohistorian sekä yhteistyölinkit ja käyttöoikeudet, joten aiemmin jaettu sisältö pysyy edelleen jaettuna. Vastaanottaja voi käyttää palautettuja resursseja Adobe Homessa. Lue lisää loppukäyttäjien käyttökokemuksesta.

Tietoa palautetusta sisällöstä

  • Vastaanottajan on jo oltava osa organisaatiotasi, jolle on kohdennettu tallennustilaa, jotta hän näkyy kelpuutettuna valintana.
  • Tallennuskiintiö yhdistetään organisaatiotasolla; siirtoa ei estetä, vaikka se ylittäisi yksittäisen vastaanottajan oman kiintiön.
  • Palautettu sisältö on järjestetty niin, että vastaanottaja voi tunnistaa sen: Creative Cloud -projektit ja PDF Spaces säilyttävät alkuperäiset nimensä; kaikki muu sijoitetaan uuden kansion sisälle nimeltä henkilön [Poistettu käyttäjä] tiedostot.
Muistiinpano

Käytä resurssien palauttamista vain organisaatiostasi lähteville käyttäjille. Jos siirrät käyttäjiä toiseen organisaatioon, käytä sen sijaan resurssien siirtoa.

Resurssien palauttaminen käyttäjää poistettaessa

Valitse Admin Consolessa Käyttäjät.

Valitse poistettavat käyttäjät ja valitse sitten Poista käyttäjiä.

Valitse jokin seuraavista siirtoasetuksista:

  • Säilytä sisältö toistaiseksi ja siirrä tai poista se myöhemmin: Yksittäisten käyttäjien kansiot pysyvät Passiiviset käyttäjät -välilehdessä, kunnes ryhdyt toimenpiteisiin tai sisällön säilytyskäytäntösi vanhenee. Sisältö ei ole näkyvissä muille käyttäjille sillä välin.
  • Poista yksittäisen käyttäjän kansiosisältö pysyvästi: Poistaa kansiot ilman mahdollisuutta siirtää tai palauttaa niiden sisältöä.
  • Siirrä käyttäjän sisältö toiselle organisaatiosi käyttäjälle: Tiedosto-oikeudet ja pilvessä olevat tiedostot siirtyvät valitsemallesi vastaanottajalle.Etsi vastaanottajaa nimen tai sähköpostin perusteella. Jotta käyttäjä näkyy sopivana vastaanottajana, hänen on jo oltava organisaatiosi jäsen ja hänelle on oltava myönnetty tallennustilaa.
Muistiinpano

Joitakin resursseja ei tueta resurssin takaisinottamisen työnkulussa. Jos jollakin valitulla käyttäjällä ei ole siirrettäviä resursseja, et näe heille siirtovaihtoehtoja; näet sen sijaan vain tarkistamiseen tarkoitetun luettelon, joka ei vaadi toimenpiteitä.

Koulutusorganisaatioiden valvojat eivät näe siirtovaihtoehtoja, vaan heidän on mentävä kohtaan Tallennustila > Yksittäisten käyttäjien kansiot > Passiiviset käyttäjät siirtääkseen sisältöä itselleen tai toiselle organisaation jäsenelle.

Valitse Seuraava tai Lähetä.

Valitse vahvistusvalintaikkunasta Poista käyttäjät.

Jokainen näistä toimista tallennetaan tarkastuslokiin.

Kun siirrät sisältöä toiselle käyttäjälle, saat ilmoituksen Admin Consolessa siirron valmistuttua.

Muistiinpano

Resurssien siirrot valmistuvat yleensä muutamassa minuutissa. Joissakin tapauksissa, jos siirto ei valmistu onnistuneesti ja vaatii manuaalista toimenpidettä, anna siirrolle aikaa enintään kolme arkipäivää.

Sisällön palauttaminen Passiivinen käyttäjä -kansioista

Palauta resursseja organisaatiossasi ei-enää-aktiivisilta käyttäjiltä milloin tahansa. Voit myös määrittää, kauanko passiivisten käyttäjien sisältö säilytetään ennen sen pysyvää poistamista. Lue lisää sisällön säilytyskäytännöstä.

Siirry Admin Consolessa kohtaan Tallennustila > Yksittäisten käyttäjien kansiot. > Passiiviset käyttäjät. Luettelossa näkyy kunkin passiivisen kansion nimi, koko ja omistajan sähköpostiosoite.

Voit etsiä tiettyä kansiota kirjoittamalla käyttäjän sähköpostiosoitteen, käyttäjänimen, etunimen tai sukunimen hakukenttään.

Muistiinpano

Haku ei välttämättä palauta tuloksia, jos käyttäjän tiedot on poistettu järjestelmästä, käyttäjä ei ole koskaan kuulunut organisaatioosi, oli hakemistokäyttäjä, poistettiin hakemistosta tai hänen käyttöoikeutensa poistettiin tai hänellä ei ole passiivista tallennustilaa.

Valitse yksi tai useampi käyttäjäkansio ja napsauta sitten Siirrä sisältö.

Etsi ja valitse vastaanottaja ja valitse sitten Valmis.Jotta käyttäjä näkyy kelvollisena vastaanottajana, hänen on oltava jo organisaatiosi jäsen ja hänellä on oltava tallennustila käytettävissä.
Poista kansio ja sen sisältö pysyvästi valitsemalla Poista kansio.

Molemmat toiminnot tallennetaan tarkastuslokiin.

Siirron valmistuttua saat ilmoituksen Admin Consolessa.

Muistiinpano

Sisällön siirrot valmistuvat yleensä muutamassa minuutissa.Joskus, jos siirto ei onnistu ja vaatii manuaalista toimenpidettä, anna siirrolle aikaa jopa kolme arkipäivää.

Palautettavissa olevat resurssit

Palautetut resurssit sisältävät tuetun sisällön käyttäjän Adobe-tallennustilasta.

Sisältyy

Ei sisälly

  • Acrobat-resurssit kohdassa Tiedostot
  • PDF Spaces
  • Creative Cloud ‑tiedostot 
  • Creative Cloud -kirjastot
  • Pilvidokumentit (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Acrobat, Adobe InDesign, Adobe Express, Adobe XD, Adobe Fresco ja Adobe Aero)
  • Adobe Express ‑tiedostot
  • Creative Cloud -projektit

 

 

  • Julkaistut dokumentit
  • Acrobat Signin sopimukset
  • Acrobat-resurssit kohdassa Muu tiedostojen tallennus ja sopimukset
  • Adobe Expressin yhteisöpalveluviestit
  • Mobiililuomukset
  • Lightroom-tiedostot 
  • Behance-resurssit
  • Portfolio-resurssit
  • Poistetut resurssit
Muistiinpano

Jos organisaatiollasi on pääsy poistetun käyttäjän tilille, voit kirjautua sisään ja siirtää sisällön manuaalisesti ennen käyttäjän poistamista.Jos ei, näitä resursseja ei voi enää palauttaa käyttäjän poiston jälkeen.