Esittely

Nimettyjen käyttäjien lisensointi on Adobe Creative Cloud- ja Document Cloud ‑tuotteiden käyttöönoton ja käytön oletusarvoinen ja suosituin lisensointitapa. Suunniteltu sellaisia verkon käyttöä edellyttäviä tilanteita varten, joissa sovellusten käyttöoikeuksia hallitaan yksittäisten käyttäjien sovellusten käyttöä koskevien tarpeiden mukaan. Nimettyjen käyttäjien lisensoinnin avulla voit antaa loppukäyttäjille mahdollisuuden ohjelmistojen ja palveluiden kaikkien ominaisuuksien käyttöön. Voit myöntää loppukäyttäjille oikeudet kaikkien käytettävissä olevien sovellusten ja palveluiden käyttöön organisaatiosi oikeuksien mukaan.

Lisätietoja on artikkelissa Lisensoinnin yleiskuvaus.

Nimettyjen lisenssipakettien tyypit

Itsepalvelupaketit

Miljoonien Adobe-käyttäjien tavoin voit antaa luovien työntekijöiden asentaa sovellukset ja päivitykset Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella. Se vähentää IT-osaston työmäärää ja varmistaa, että luovat työntekijät voivat käyttää kaikkia tarvitsemiaan työkaluja ja että he saavat päivitykset, kun ne julkaistaan.

Itsepalvelupakettien luonti

Jos haluat ottaa itsepalvelun käyttöön, vaikka loppukäyttäjillä ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia, voit tehdä jonkin seuraavista:

• Luo itsepalvelupaketti
  • Luo hallittu paketti, jossa tarvittavat käyttöoikeudet on otettu käyttöön
  • Luo Adoben malliin perustuva paketti, jossa tarvittavat käyttöoikeudet on otettu käyttöön

Käytä tätä pakettia, jos haluat antaa käyttäjien hallita täydellisesti, mitä Adoben sovelluksia ja päivityksiä he voivat ladata ja asentaa. Jos käyttäjillä ei ole järjestelmänvalvojan tunnistetietoja sovellusten ja päivitysten hallintaa varten, voit luoda heille itsepalvelupaketin.

1. Kirjaudu Admin Consoleen ja valitse Paketit > Paketit.

Käytettävissä olevien pakettien luettelo tulee näkyviin.

2. Valitse Luo paketti.

Pakettien luettelo
  3. Valitse Itsepalvelupaketti ja napsauta Valitse.

Itsepalvelupaketti
  4. Anna paketin nimi ja valitse tarvittavat asetukset:

Ympäristö: Valitse käyttöjärjestelmä ja suorittimen tuki (32- tai 64-bittinen). 32- ja 64-bittisiä asennuksia varten on luotava erilliset paketit. 32-bittistä pakettia ei voi käyttää 64-bittisessä laitteessa.

Kieli: Valitse, millä kielellä haluat luoda paketin.

Käytä käyttöjärjestelmän kieltä: Voit luoda paketin, joka otetaan käyttöön asiakaskoneen kielellä. Tällöin käyttöjärjestelmän kieli on oletusarvoinen varakieli, jolla paketti otetaan käyttöön.

Luo laajennuksille kansio ja sisällytä Extension Manager ‑komentorivityökalu: Antaa sinun luoda pakettikansioon alikansion, johon voit lisätä paketin kanssa asennettavat laajennukset. Lisätietoja on artikkelissa Pakettien laajennusten hallinta.

Ohjaa sisäiseen päivityspalvelimeen: Antaa sinun ohjata kaikki tämän paketin päivitykset sisäiseen päivityspalvelimeen. Sisäisen palvelimen tiedot on määritetty Admin Consolen Paketit > Oletusarvot ‑välilehden XML-ohitustiedostossa. Lisätietoja on artikkelin Sovellusten pakkaus Admin Consolella Oletusarvot-osassa.

5. Valitse Luo paketti.

Näyttöön tulee Paketit-sivu. Voit tarkistaa luonnin edistymisen pakettien luettelosta.

Näyttöön tulee viesti, kun luontiprosessi on päättynyt. Jos paketin luonti onnistuu, viestissä ilmoitetaan myös ajanjakso, jolloin paketti on ladattavissa Admin Consolesta.

Itsepalvelupaketin voimassaoloaika

Jos haluat tarkistaa olemassa olevien pakettien jäljellä olevan ajan tietoruudusta, napsauta paketin rivikohdetta.

6. Valitse Tallenna nimellä ‑valintaikkunassa paketin tallennussijainti tietokoneella.

7. Jos haluat ladata paketin ja jaella sitä myöhemmin, napsauta paketin nimeä pakettien luettelossa ja valitse sitten oikeanpuoleisesta ruudusta Lataa.

Hallitut paketit

Hallitut paketit ‑toimintoa käytettäessä voit päättää, mitä otetaan käyttöön ja milloin se päivitetään. Voit luoda paketteja, jotka sisältävät Adoben tuotteiden uusimmat tai arkistoidut versiot. Voit tämän jälkeen ottaa nämä paketit käyttöön organisaatiosi käyttäjien tietokoneissa. Voit suorittaa myös hiljaisen ja mukautetun käyttöönoton, jossa käyttäjiltä ei vaadita mitään toimia asennuksen aikana.

Hallittujen pakettien luonti

Jos suunnittelet hallittujen pakettien käyttöä, voit

• luoda hallitun paketin, jossa tarvittavat käyttöoikeudet on otettu käyttöön
  • luoda esimääritettyjä paketteja käyttämällä Adoben mallit ‑toimintoa
  • luoda mukautettuja paketteja, joiden kokoonpanon ja sovellukset voit määrittää loppukäyttäjille haluamallasi tavalla.

Tämän paketin avulla voit hallita tarkemmin, mitä Adoben sovelluksia ja päivityksiä käyttäjät voivat asentaa.

Katso tältä sivulta yksityiskohtainen luettelo Adobe-tuotteista, jotka voidaan pakata tämän menetelmän avulla.

Huomautus:

Jos haluat luoda paketteja, jotka sisältävät Creative Cloudiin tai Document Cloudiin kuulumattomia tuotteita, kuten Adobe Captivaten ja Presenterin, voit mukauttaa käytettävissä olevia Adoben malleja. Seuraavaa menettelytapaa ei voi käyttää.

1. Kirjaudu Admin Consoleen ja valitse Paketit > Paketit.

Käytettävissä olevien pakettien luettelo tulee näkyviin.

Jos et ole vielä luonut paketteja, näkyviin tulee seuraava näyttö, jossa pääset alkuun.

Ensimmäinen käyttökerta
  2. Valitse Luo paketti.

Pakettien luettelo
  3. Valitse Hallittu paketti ja napsauta Valitse.

Hallittu paketti
  4. Valitse tai ota käyttöön tarvittavat asetukset Määritä-näytössä:

• Ympäristö: Valitse käyttöjärjestelmä ja suorittimen tuki (32- tai 64-bittinen).
      Huomautus: 32- ja 64-bittisiä asennuksia varten on luotava erilliset paketit. 32-bittistä pakettia ei voi ottaa käyttöön 64-bittisessä laitteessa. 64-bittistä pakettia ei myöskään voi ottaa käyttöön 32-bittisessä laitteessa.
    • Kieli: Valitse, millä kielellä haluat luoda paketin.
    • Käytä käyttöjärjestelmän kieltä: Voit luoda paketin, joka otetaan käyttöön asiakaskoneen kielellä. Tällöin käyttöjärjestelmän kieli on oletusarvoinen varakieli, jolla paketti otetaan käyttöön.
  5. Valitse Seuraava.

Huomautus:

Jos lisäät tuotteen, jolla on riippuvaisia tuotteita, riippuvainen tuote lisätään automaattisesti. Jos esimerkiksi lisäät Photoshop CC:n, Camera Raw CC ja Adobe Preview CC lisätään automaattisesti. Voit kuitenkin halutessasi poistaa riippuvaiset tuotteet.

6. Napsauta Valitse sovellukset ‑näytössä pakettiin lisättävien sovellusten vieressä olevia pluskuvakkeita ja valitse sitten Seuraava.

CreatePackages_Managed_ChooseApps_New

Huomautus:

Jos haluat näyttää Käytettävissä olevat sovellukset ‑kohdassa olevien sovellusten aikaisempien versioiden luettelon, valitse Näytä vanhemmat versiot ‑valintaruutu.

7. Valitse tai ota käyttöön Asetukset-näytössä tarvittavat vaihtoehdot ja sitten Seuraava.

Creative Cloud -tietokonesovelluksen asetukset:

• Näytä sovelluspaneeli: Ota käyttöön tai poista käytöstä toiminto, jolla voit näyttää tai piilottaa Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Sovellukset-paneelin loppukäyttäjillä. Päivitykset otetaan asiakaskoneissa automaattisesti käyttöön tai poistetaan käytöstä sen mukaan, onko Sovellukset-paneeli otettu käyttöön vai ei.
    • Anna muiden kuin järjestelmänvalvojan päivittää ja asentaa sovelluksia: Antaa myös muiden kuin järjestelmänvalvojan oikeudet saaneiden itsepalvelukäyttäjien asentaa ja hallita sovelluksia ja päivityksiä.
    • Poista tiedostojen synkronointi käytöstä: Estä tiedostojen automaattinen synkronointi asiakasjärjestelmiin. Tästä on hyötyä, kun asennat paketteja testiympäristössä, jossa haluat estää tiedostojen synkronoinnin. Vain oppilaitosten käytettävissä.

Hallinta-asetukset:

• Ota Remote Update Manager käyttöön: Sallii Remote Update Managerin käytön. Adobe Remote Update Manager antaa sinun suorittaa päivitysohjelman asiakaskoneessa etäältä järjestelmänvalvojana. Lisätietoja on artikkelissa Remote Update Manager.
    • Ohjaa sisäiseen päivityspalvelimeen: Antaa sinun ohjata kaikki tämän paketin päivitykset sisäiseen päivityspalvelimeen. Sisäisen palvelimen tiedot on määritetty Admin Consolen Paketit > Oletusarvot ‑välilehden XML-ohitustiedostossa. Lisätietoja on artikkelin Sovellusten pakkaus Admin Consolella Oletusarvot-osassa.
    • Luo laajennuksille kansio ja sisällytä Extension Manager ‑komentorivityökalu: Antaa sinun luoda pakettikansioon alikansion, johon voit lisätä paketin kanssa asennettavat laajennukset. Lisätietoja on artikkelissa Pakettien laajennusten hallinta.
    • Asenna paketti mukautettuun asennushakemistoon: Antaa sinun asentaa tässä paketissa olevat sovellukset mukautettuun asennushakemistoon. Hakemisto on määritetty Admin Consolen Paketit > Oletusarvot ‑välilehdessä. Lisätietoja on artikkelin Sovellusten pakkaus Admin Consolella Oletusarvot-osassa.
  8. Kirjoita paketin nimi Viimeistele-näyttöön ja valitse sitten Luo paketti.

Voit tarkistaa myös pakettiin sisällytettävät sovellukset ja paketin kokoonpanon ennen paketin luontia.

CreatePackages_Managed_Finalize_New

Näyttöön tulee viesti, kun luontiprosessi on päättynyt. Jos paketin luonti onnistuu, viestissä ilmoitetaan myös ajanjakso, jolloin paketti on ladattavissa Admin Consolesta.

Jos haluat tarkistaa olemassa olevien pakettien jäljellä olevan ajan tietoruudusta, napsauta paketin rivikohdetta.

9. Valitse Tallenna nimellä ‑valintaikkunassa paketin tallennussijainti tietokoneella.

10. Jos haluat ladata paketin ja jaella sitä myöhemmin, napsauta kyseisen paketin riviä ja valitse paketin tietojen vetovalikosta Lataa.

Vain Acrobatin sisältävät paketit

Jos organisaatiollasi on Admin Consolessa vain Document Cloudin käyttöoikeudet, voit luoda vain Acrobatin sisältäviä paketteja.

Vain Acrobatin sisältävien pakettien luonti

1. Kirjaudu Admin Consoleen ja valitse Paketit > Paketit.

2. Valitse Luo paketti.

3. Anna paketin nimi ja valitse tarvittavat asetukset.

Luo vain Acrobatin sisältävä paketti

Käyttöympäristö:

Valitse käyttöjärjestelmä ja suorittimen tuki (32- tai 64-bittinen).
    Huomautus: 32- ja 64-bittisiä asennuksia varten on luotava erilliset paketit. 32-bittistä pakettia ei voi ottaa käyttöön 64-bittisessä laitteessa. 64-bittistä pakettia ei myöskään voi ottaa käyttöön 32-bittisessä laitteessa.

Kieli:

Valitse, millä kielellä haluat luoda paketin.

Ota Remote Update Manager käyttöön:

Antaa sinun suorittaa päivitysohjelman asiakaskoneessa etäältä järjestelmänvalvojana. Lisätietoja on artikkelissa Remote Update Manager.

4. Valitse Luo paketti.

Näyttöön tulee Paketit-sivu. Voit tarkistaa luonnin edistymisen pakettien luettelosta.

Näyttöön tulee viesti, kun luontiprosessi on päättynyt. Jos paketin luonti onnistuu, viestissä ilmoitetaan myös ajanjakso, jolloin paketti on ladattavissa Admin Consolesta.

Vain Acrobatin sisältävän paketin voimassaoloaika
  5. Valitse Tallenna nimellä ‑valintaikkunassa paketin tallennussijainti tietokoneella.

6. Jos haluat ladata paketin ja jaella sitä myöhemmin, napsauta paketin nimeä pakettien luettelossa ja valitse sitten oikeanpuoleisesta ruudusta Lataa.

Acrobatin ohjatun mukautustoiminnon käyttö

Kun olet luonut vain Acrobatin sisältäviä paketteja tai Acrobatin yhtenä tuotteena sisältäviä paketteja toimimalla tässä dokumentissa annettujen ohjeiden mukaan, voit mukauttaa pakettia vielä lisää Adoben ohjatun mukautustoiminnon avulla.

Ohjattu mukautustoiminto yksinkertaistaa Acrobatin toimintojen ja sovelluksen mukauttamista tai määrittämistä asennusohjelmassa ennen koko organisaation laajuista käyttöönottoa.

Creative Cloud Packager

Luo Creative Cloud Packagerin avulla omia paketteja, kun tarvitset muita kuin nimettyjä käyttöoikeuksia, esimerkiksi laitelisenssejä.

Lataa Creative Cloud Packager

Varoitus:

Creative Cloud Packager ei tue sovellusversiota CC 2019 tai sitä uudempia versioita. Lue lisää.

Sinun on perehdyttävä myös järjestelmävaatimuksiin ennen Creative Cloud Packagerin lataamista ja asentamista.

1. Kirjaudu Admin Consoleen ja valitse Paketit > Työkalut ja ilmoitukset.

2. Lataa Creative Cloud Packager -ruudussa Creative Cloud Packager käyttöjärjestelmäsi mukaan.

Valitse Creative Cloud Packager

Lisätietoja pakettien luomisesta ja käyttöönotosta Creative Cloud Packagerin avulla on paketoinnin käyttöoppaassa.