Jos olet ostanut Teams-jäsenyytesi suoraan Adobe.comista, tämän dokumentin avulla voit perehtyä käyttöoikeuksien hallintaan uusintajakson aikana.

Uusintajakso

Jos olet ostanut Teams-jäsenyytesi suoraan Adobe.comista, Adobe tarjoaa Admin Consolessa itsepalveluun perustuvan käyttöoikeuksien hallintatyönkulun kuukausi ennen uusintaa. Järjestelmänvalvojana voit muuttaa sopimukseesi sisältyvien käyttöoikeuksien ja tuotteiden määrää tämän uusintajaksoksi kutsutun ajanjakson aikana.

Uusintajakson alkaessa saat tiedot (uusittavat tuotteet, määrät ja uusintahinnat) sisältävän sähköpostiviestin.

Sopimukset uusitaan automaattisesti uusintapäivänä – sinun ei tarvitse tehdä mitään. Ennen sopimusten uusintapäivänä tapahtuvaa uusintaa sinulla on kuukausi aikaa muuttaa käyttöoikeuksien määrää. Voit tarkastella uusinnan tietoja ja tehdä muutoksia Admin Consolessa toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Huomautus:

Jos olet ostanut tuotteet kampanjahintaan, ne uusitaan voimassa olevaan markkinahintaan. Jos markkinahintaa on muutettu, näytössä näkyy viimeisin hinta.

Tietojen tarkasteleminen käyttöoikeuksien uusintaa varten

Voit tarkastella uusintaan liittyviä tietoja seuraavasti:

1. Valitse Admin Consolessa Tili ja Uusinta-kohdasta Näytä tiedot.

Uusintajakso
  2. Tarkista tilaus ja valitse OK.

view_renewal_details

Tuotteiden ja käyttöoikeuksien lisääminen tai poistaminen uusintajakson aikana

Voit lisätä tai poistaa tuotteita ja käyttöoikeuksia milloin tahansa uusintajakson aikana. Lisätyt tuotteet ja käyttöoikeudet sekä nykyinen sopimus veloitetaan uusintapäivänä tallennettua maksutapaa käyttäen.

Uusintasopimus: käyttöoikeuksien poistaminen

Käyttöoikeuksien määrän vähennykset astuvat voimaan uusintapäivänä. Muutokset eivät ole välittömiä. Järjestelmänvalvojana voit määrittää, kenen määrityksen haluat poistaa.

Ajatellaan tilannetta, että sinulla on kymmenen Acrobatin käyttöoikeutta, jotka on kaikki määritetty jollekin. Tarvitset ensi vuonna vain yhdeksän käyttöoikeutta, joten vähennä käyttöoikeuksien määrä yhdeksään ja tallenna muutokset. Nykyisessä sopimuksessa on edelleen kymmenen käyttöoikeutta, jotka on määritetty kymmenelle käyttäjälle. Sinua kuitenkin pyydetään poistamaan määritys yhdeltä käyttäjältä ennen vuosipäivää.

1. Valitse Admin Consolessa Tili ja Uusinta-kohdasta Näytä tiedot.

view_renewals
  2. Napsauta Uusintasopimus.

Uusintasopimus
  3. Tarkista, miten uusinta toimii, ja valitse sitten Seuraava.

4. Poista käyttöoikeuksien määrä ja valitse sitten Seuraava.

remove_license_count2
  5. Tarkista muutokset ja valitse Valmis.

Jos olet vähentänyt käyttöoikeuksien määrää, näyttöön tulee Seuraavat vaiheet ‑viesti.

Seuraavat vaiheet

Kun siirryt Admin Consolessa tuotesivulle, näyttöön tulee seuraava ilmoitus.

Käyttöoikeuksien määrän vähentäminen

Uusintapäivänä Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyytesi käyttöoikeuksien määrä laskee kymmenestä yhdeksään. Jos et poista yhden käyttäjän määritystä vuosipäivään mennessä, yhden käyttäjän käyttöoikeudet poistetaan automaattisesti ylimäärityskäytännön mukaisesti.

Voit myös valita ja poistaa käyttäjän uusintasopimuksen päivittämisen jälkeen. Suosittelemme tätä lähestymistapaa, sillä tällöin sinun ei tarvitse palata Admin Consoleen uusinnan jälkeen. Haittapuolena on se, että käyttäjä poistetaan välittömästi. Käyttäjää ei voi valita tulevaa poistamista varten.

Uusintasopimus: käyttöoikeuksien lisääminen

Käyttöoikeuksien määrän tai uusien tuotteiden lisäykset astuvat voimaan vasta uusintapäivänä. Muutokset eivät ole välittömiä. Jos tarvitset käyttöoikeudet heti, perehdy artikkeliin Tuotteiden ja käyttöoikeuksien lisäys.

Voit päivittää uusintasopimuksen seuraavasti:

1. Valitse Admin Consolessa Tili ja Uusinta-kohdasta Näytä tiedot.

2. Napsauta Uusintasopimus.

3. Valitse Uusintasopimus‑näytössä Seuraava.

Uusintasopimus
  4. Muokkaa tuotteita ja käyttöoikeuksien määrää ja valitse sitten Seuraava.

modify_the_productsandlicense
  5. Tarkista tilaus ja valitse Valmis.

review_your_order1

Huomautus:

Koko tiliä ei voi peruuttaa tämän työnkulun avulla. Jos muutat kaikkien tuotteiden uusittavaksi määräksi nolla, sinua pyydetään ottamaan yhteyttä tukeen.

Ylimääritys

Suosittelemme, että poistat käyttäjät välittömästi käyttöoikeuksien määrän vähentämisen jälkeen. Jos päätät uusia aiempaa vähemmän käyttöoikeuksia, käyttöoikeuksien määrää vähennetään uusintapäivänä. Jos määritetty käyttäjämäärä on uusittujen käyttöoikeuksien määrää suurempi, tili on vaatimusten vastaisessa tilassa.

Huomautus:

Työryhmien järjestelmänvalvojien on päätettävä, keneltä käyttäjistä määritys poistetaan.

Uusintapäivänä Adobe käynnistää kellon poistaakseen käyttäjien määrityksen automaattisesti yrityskohtaisesti vaihtelevan vaatimustenmukaisuuskäytännön mukaisesti. Käytäntö sallii siirtymäajan uusintapäivän ja käyttäjien määrityksen poistopäivän välillä.

Jos et poista käyttäjien määritystä, käyttäjien määritys poistetaan automaattisesti hallussapitoajan perusteella. Käyttäjillä, joilla on ollut käyttöoikeus pidempään, käyttöoikeuksien poistaminen on kaikkein epätodennäköisintä. Käyttöoikeudet poistetaan ensimmäiseksi käyttäjiltä, joilla tuotteen käyttöoikeudet ovat olleet kaikkein lyhyimmän ajan.