Licenties voor gedeelde apparaten zijn een licentiemethode, bedoeld voor onderwijsinstellingen, waarbij software wordt toegewezen aan een apparaat in plaats van aan een individu. Gebruikers die zich aanmelden met de gegevens van hun Adobe ID, hebben toegang tot de producten en services van Adobe.

Wanneer u uw Creative Cloud-apps distribueert op apparaten in uw instelling, kunt u de volgende configuratieopties voor gedeelde apparaten gebruiken om te bepalen hoe deze apps toegankelijk zijn voor medewerkers en studenten:

Beleid voor gebruikerstoegang:

Bepaal wie toegang heeft tot apps op het apparaat.

Uitgaande IP-adressen:

Computers hebben geen toegang tot Adobe-apps en -services buiten de ingestelde uitgaande IP-adressen.

Maak de benodigde productprofielen. Stel voor elk productprofiel de bovenstaande configuratie naar wens in:

1. Ga voor elk productprofiel naar het tabblad Machtigingen en stel de volgende configuraties naar wens in:

Configuraties voor gedeelde apparaten
  2. Als u het beleid voor gebruikerstoegang wilt wijzigen, klikt u op Bewerken in de rij Beleid voor gebruikerstoegang en stelt u gebruikerstoegang als volgt in:

Beleid voor gebruikerstoegang

U kunt ook uitgaande IP-adressen voor computers opgeven. Elke computer die geen deel uitmaakt van de opgegeven IP-adressen, heeft geen toegang tot de licentie voor gedeelde apparaten voor die computer.

3. Ga naar de sectie Uitgaande IP-bereiken en geef elk IP-adres op een aparte regel op.

Uitgaande IP-adressen