In de Admin Console kunnen beheerders de Adobe-software en -gebruikers van hun organisatie op één plek beheren. Dit vereenvoudigt het beheer van licenties en gebruikers. Met de Admin Console kunt u zelfs licenties verlengen die via het teamlidmaatschap zijn aangeschaft. Verlengingen bieden een consistente en realtime weergave van licentietoewijzingen, met inbegrip van gebruikers die geen toegang meer hebben nadat de verlengingsperiode is afgelopen.

De nieuwe Admin Console biedt de volgende voordelen:

• Informatie over producten en licenties in het huidige lidmaatschap weergeven
  • Verlengingsperiode bekijken
  • Producten toevoegen
  • Opmerkingen toevoegen om te communiceren met uw eindgebruikers
  • Betalingsgegevens bewerken (als u een teamproduct hebt aangeschaft op adobe.com)
  • De contracteigenaar wijzigen
  • Uw teamnaam bewerken (als u een teamproduct hebt aangeschaft op adobe.com)
  • De gegevens van de eerstvolgende factuur weergeven (als u een teamproduct hebt aangeschaft op adobe.com)

Let op:

De Adobe ID die wordt gebruikt om het teamlidmaatschap aan te schaffen, wordt aangewezen als primaire beheerder. U kunt ook meer beheerders toevoegen om uw team te beheren. Meldingen met betrekking tot facturering en betaling worden per e-mail verzonden naar alle beheerders.

Producten en licenties toevoegen

Als u het teamlidmaatschap koopt via Adobe.com, kunt u op elk moment meer licenties kopen. De extra licenties worden gefactureerd in de volgende factureringscyclus.

Als u licenties aanschaft via een leverancier, kunt u op elk moment licenties toevoegen. U moet echter wel binnen 30 dagen vanaf de verlengingsdatum voor facturering een order bij uw leverancier plaatsen om de transactie te voltooien. Als u de order niet binnen 30 dagen plaatst, kunt u geen licenties meer toevoegen en worden niet-betaalde licenties gedeactiveerd. Alle aanvullende licenties lopen tegelijk af op de oorspronkelijke verlengingsdatum.

Als u niet weet wie de leverancier is, neemt u contact op met de klantenondersteuning.

Als u meer licenties wilt aanschaffen, doet u het volgende:

1. Ga in de Admin Console naar Account.

2. Klik op Producten toevoegen.

In de lijst met producten die verschijnt, voegt u licenties toe voor beschikbare producten of voegt u meer licenties toe aan bestaande producten.

Producten toevoegen
  3. Klik op Volgende om uw bestelling te controleren.

Als u het lidmaatschap bij een leverancier hebt aangeschaft, moet u het inkoopordernummer invoeren, zodat uw accountbeheerder dit verzoek kan koppelen aan de inkooporder.

4. Klik op Bestelling verzenden.

Licenties verwijderen

Voor een licentie geldt een verplichting van één jaar of naar rato van de resterende tijd tot de verlengingsdatum. Daarom moet u het toegezegde aantal licenties behouden tot aan de verlengingsdatum. Als u het teamlidmaatschap rechtstreeks hebt aangeschaft op Adobe.com, kunt u licenties verwijderen, maar hiervoor worden wel annuleringskosten in rekening gebracht. Als u licenties wilt verwijderen, neemt u contact op met de ondersteuning.

Opmerking:

Als u het teamlidmaatschap hebt aangeschaft via een leverancier, neemt u contact op met de leverancier als u binnen 14 dagen na de aanschaf het lidmaatschap wilt retourneren of annuleren of een licentie wilt verwijderen.

De contracteigenaar wijzigen

De contracteigenaar is de primaire beheerder of de systeembeheerder die toegang heeft tot de contractgegevens en factureringsgeschiedenis. Als u de huidige contracteigenaar bent en het teamlidmaatschap hebt aangeschaft via Adobe.com, kunt u een bestaande systeembeheerder (secundair beheerder) benoemden als contracteigenaar.

Er kan slechts één contracteigenaar tegelijk zijn. Wanneer u een andere contracteigenaar benoemt, ontvangt deze een e-mailbericht en wordt u een systeembeheerder. De benoemde gebruiker moet ook dezelfde landinstellingen hebben als u.

Als u de enige systeembeheerder in het team bent, moet u de gebruiker die u contracteigenaar wilt maken, eerst toevoegen als systeembeheerder.

1. Ga in de Admin Console naar Account.

2. Zoek onder Lidmaatschapsdetails naar Contracteigenaar en klik op Wijzigen.

3. Als u de contracteigenaar wilt benoemen, selecteert u een gebruiker in het venster Contracteigenaar wijzigen.

Contracteigenaar wijzigen

Opmerking:

Als de beoogde gebruiker niet beschikbaar is in de lijst, klikt u op Annuleren en voegt u die gebruiker toe als systeembeheerder. Probeer de contracteigenaar daarna opnieuw te wijzigen.

4. Klik op Opslaan.

Er wordt een e-mailbericht verzonden naar de benoemde contracteigenaar.

Betalingsmethode bewerken

Als u de contracteigenaar bent en u het teamlidmaatschap hebt aangeschaft via Adobe.com, kunt u de betalingsgegevens bewerken via de Admin Console.

1. Ga in de Admin Console naar Account.

2. Zoek onder Lidmaatschapsgegevens naar Betalingsmethode en klik op Betaling beheren.

Opmerking:

Als u meerdere lidmaatschappen hebt gekoppeld aan dezelfde creditcard, worden alle lidmaatschappen bijgewerkt wanneer u de gegevens van de creditcard voor een van de lidmaatschappen wijzigt.

3. Voer de vereiste gegevens in en klik op Opslaan.

Oude facturen weergeven

Als u de contracteigenaar bent en het teamlidmaatschap hebt aangeschaft via Adobe.com, kunt u oude facturen bekijken, downloaden en afdrukken via de Admin Console.

1. Ga in de Admin Console naar Account > Factureringsoverzicht.

Factureringsoverzicht
  2. Klik op om de factuur als PDF te downloaden.

Praat mee

ask-the-community

Discussieer mee als u vragen of opmerkingen hebt over de onderwerpen, concepten of procedures die in dit artikel worden beschreven.

Nu aanmelden