Adobe Creative Cloud en Spark integreren met Canvas

Met Adobe Spark kunnen leerlingen/studenten leren hoe ze hoogwaardige rapporten, onderzoekverslagen, posters, opdrachten en presentaties maken. En met de creatieve apps in Adobe Creative Cloud kunnen leerlingen/studenten en docenten krachtige presentaties, foto's, illustraties, films, video's en webapplicaties ontwikkelen.

Dankzij de integratie van Adobe Spark en Adobe Creative Cloud met Canvas LMS hebben leerlingen/studenten en docenten snel en gemakkelijk toegang tot hun creatieve werk. Leerlingen/studenten en docenten hebben in Canvas toegang tot hun Spark-projecten en Creative Cloud-apps en kunnen deze gebruiken om hun opdrachten te maken en te voltooien. Lees ons blogartikel voor meer informatie.

Adobe Creative Cloud en Spark integreren met Canvas

Voor beheerders

Als IT-beheerder van uw school of onderwijsinstelling moet u Canvas LMS integreren met Adobe Spark of Adobe Creative Cloud om uw docenten en leerlingen toegang te bieden tot Adobe-applicaties in Canvas LMS. Nadat de integratie is voltooid, kunnen de docenten en leerlingen aan de slag met het maken en voltooien van opdrachten met behulp van de Adobe-applicaties.

Controleer het volgende voordat u begint met de integratie:

Met Adobe Spark krijgen de gebruikers toegang tot onze app voor grafisch ontwerp waardoor het eenvoudiger wordt om visueel materiaal te maken.

1. Meld u aan bij Canvas en navigeer naar Beheerder.

2. Kies het juiste account uit de lijst met weergegeven accounts.
    Als u de integratie wilt toevoegen aan een specifiek account met een geselecteerde set gebruikers, kunt u het relevante account kiezen uit de beschikbare accounts.

Account selecteren
  3. Ga naar Ontwikkelaarsleutels > Overgenomen en schakel de sleutels in voor de Adobe Classroom Prod API-sleutel en Adobe Spark.

Ontwikkelaarsleutels
  4. Kopieer de tekenreeksen in de kolom Details voor Adobe Spark.
    Als u ook Adobe Creative Cloud wilt installeren, schakelt u de tekenreeksen voor Adobe Creative Cloud ook in en kopieert u deze.

5. Bepaal waar u de integratie wilt installeren.

1. Als u alleen in sommige cursussen wilt installeren, kiest u de cursus waarin u de integratie wilt installeren.
    2. Als u een algemene installatie wilt uitvoeren, navigeert u naar instellingen vanuit de algemene navigatie.

Ga vanuit Instellingen naar Apps.

Apps weergeven
  6. Klik op Appconfiguraties weergeven en vervolgens op + App.

7. In het dialoogvenster App toevoegen selecteert u Op client-ID in de vervolgkeuzelijst Configuratietype.

8. Plak een voor een de tekenreeksen die u van de pagina Ontwikkelaarssleutel hebt gekopieerd in de optie Client-ID en klik op Verzenden.

Een app toevoegen
  9. Klik op Installeren.

De app installeren

De app wordt aan Canvas toegevoegd.

10. Als u de integratie wilt testen, selecteert u een cursus. Ga vervolgens naar Opdrachten en klik op +Opdracht. De integratie is geslaagd als het Adobe Spark-pictogram op de werkbalk wordt weergegeven.

Opmerking:

Als u de integratie wilt testen in een test- of Beta-exemplaar of als u AGS of NRPS in de Beta wilt gebruiken, neemt u contact op met uw Canvas CSM om Beta- en testtoegang voor studenten in te schakelen.

Adobe Spark

Adobe Creative Cloud combineert alles wat uw gebruikers nodig hebben om hun beste werk te maken. Het omvat apps als Adobe Photoshop, InDesign en XD.

1. Meld u aan bij Canvas en navigeer naar Beheerder.

2. Kies het juiste account uit de lijst met weergegeven accounts.
    Als u de integratie wilt toevoegen aan een specifiek account met een geselecteerde set gebruikers, kunt u het relevante account kiezen uit de beschikbare accounts.

Account selecteren
  3. Ga naar Ontwikkelaarsleutels > Overgenomen en schakel de sleutels in voor de Adobe Classroom Prod API-sleutel en Adobe Creative Cloud.

Ontwikkelaarsleutels
  4. Kopieer de tekenreeksen in de kolom Details voor Adobe Creative Cloud.
    Als u ook Adobe Spark wilt installeren, schakelt u de tekenreeksen voor Adobe Spark ook in en kopieert u deze.

5. Bepaal waar u de integratie wilt installeren.

1. Als u alleen in sommige cursussen wilt installeren, kiest u de cursus waarin u de integratie wilt installeren.
    2. Als u een algemene installatie wilt uitvoeren, navigeert u naar instellingen vanuit de algemene navigatie.

Ga vanuit Instellingen naar Apps.

Apps weergeven
  6. Klik op Appconfiguraties weergeven en vervolgens op + App.

7. In het dialoogvenster App toevoegen selecteert u Op client-ID in de vervolgkeuzelijst Configuratietype.

8. Plak een voor een de tekenreeksen die u van de pagina Ontwikkelaarssleutel hebt gekopieerd in de optie Client-ID en klik op Verzenden.

Een app toevoegen
  9. Klik op Installeren.

De app installeren

De app wordt aan Canvas toegevoegd.

10. Navigeer naar Cursussen als u de integratie wilt testen. De integratie is geslaagd als Adobe Creative Cloud wordt weergegeven onder Cursussen.

Opmerking:

Als u de integratie wilt testen in een test- of Beta-exemplaar of als u AGS of NRPS in de Beta wilt gebruiken, neemt u contact op met uw Canvas CSM om Beta- en testtoegang voor studenten in te schakelen.

Adobe Creative Cloud

• Ik test de Spark-integratie met behulp van de imitatiefunctie in Canvas om een Spark-opdracht te maken als docent en de opdracht in te leveren als leerling. Als ik overschakel naar de Student-weergave zie ik echter geen optie om de opdracht in te leveren. Hoe ga ik verder?

Dit scenario is uniek voor het uitvoeren van tests en vormt geen representatie van het verwachte gedrag voor docenten en studenten in de praktijk. Daarom is er een tijdelijke oplossing om dit te testen. Het is belangrijk dat u twee afzonderlijke browsers in de incognitomodus gebruikt wanneer u dit op één computer test met de imitatiefunctie van Canvas.

1. Meld u aan als docent in één browservenster om de Spark-opdracht te maken.
    2. Meld u vervolgens bij Spark aan als student vanuit een apart incognitobrowservenster en verzend de opdracht.
  • Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Adobe met een probleem dat hier niet wordt behandeld?

Ga naar het tabblad Ondersteuning in de Admin Console als u contact wilt opnemen met de klantenservice van Adobe. Meer informatie.

• Wat is het beleid van Adobe inzake gegevensprivacy?

Voor meer informatie over hoe Adobe voldoet aan wet- en regelgeving en aanbevolen procedures met betrekking tot de privacy van de gegevens van leerlingen en studenten gaat u naar het Adobe Privacy Center.

Opdrachten maken met Adobe Spark

Voor docenten

Zodra de IT-beheerder van je school of onderwijsinstelling je toegang heeft verleend om Adobe Spark of Adobe Creative Cloud te gebruiken binnen Canvas LMS, kun je creatief werk van hoge kwaliteit gaan maken met de Adobe-applicaties. U kunt Adobe Spark gebruiken om overal aan schoolprojecten te werken, niet alleen in een computerlokaal.

Als je wilt weten welk exemplaar van Canvas je gebruikt, ga je naar de Canvas-website en klik je op Zoek mijn school. Ga als volgt te werk om Spark te openen:

1. Meld je aan bij je Canvas-exemplaar en ga naar Cursussen.

2. Selecteer een cursus en ga naar Opdrachten.

3. Je kunt een nieuwe opdracht maken of een bestaande opdracht bewerken. Zodra de editor is geopend, klik je vanuit de werkbalk op Adobe Spark om Adobe Spark te openen.

4. Er verschijnt een aanmeldingsscherm voor Adobe Spark. Voer je aanmeldingsgegevens in en meld je aan.

Als je browser pop-ups blokkeert, klik je op het pictogram van de pop-upblokkering en selecteer je Pop-ups van deze website altijd toestaan.

Aanmelden
    Google Chrome
    Firefox
    Microsoft Edge
  5. De eerste keer dat je Adobe Spark start vanuit Canvas, wordt je gevraagd of je Adobe wilt toestaan je account te gebruiken. Klik hiervoor op Autoriseren.

Je Spark-projecten worden weergegeven.

Nadat u zich vanuit Canvas hebt aangemeld bij Adobe Spark, worden al uw Spark-projecten weergegeven. Ga als volgt te werk om een opdracht met Spark te maken:

1. Als u een bestaand project wilt bijvoegen, bekijken of aanpassen, beweegt u de muisaanwijzer boven het project en selecteert u de juiste optie.

Klik op Nieuwe maken om een Spark-project te maken. U kunt beginnen met een sjabloon of met een lege webpagina, video of post.

Een sjabloon aanpassen
  2. Als u Aanpassen selecteert, gaat u naar Spark voor het web, waar u aan uw Spark-project kunt werken.

3. Wanneer uw project klaar is, klikt u op Delen > Verzenden naar Canvas > Ga terug naar Canvas.

Uw project wordt nu weergegeven in Canvas.

Verzenden naar Canvas
  4. Als u een project bij uw opdracht wilt bijvoegen, beweegt u de muisaanwijzer boven het project en klikt u op Bijvoegen.

Een Spark-project bijvoegen
  5. Voer de opdrachtnaam in, voeg instructies toe en werk de andere opdrachtvelden bij.

In de vervolgkeuzelijst Type inzending kunt u kiezen hoe de leerlingen de opdracht moeten inleveren.

1. Als u een online opdracht wilt maken, selecteert u Online als Type inzending. Selecteer vervolgens URL website als Optie voor online invoer. Als u wilt dat leerlingen de opdracht terugsturen naar Canvas, maakt u een online opdracht.
    2. Als u een opdracht met een externe app wilt maken, selecteert u Extern hulpprogramma als Type inzending. Klik vervolgens op Zoeken om het externe hulpprogramma te configureren. Als u wilt dat leerlingen het middel alleen bekijken maar niet inleveren, maakt u dit met een externe app.
  6. Klik op Opslaan.

Uw opdracht is klaar.

Opslaan

Meld je aan bij je Canvas-exemplaar om vanuit Canvas LMS toegang te krijgen tot Adobe-producten en -services. Als je wilt weten welk exemplaar van Canvas je gebruikt, ga je naar de Canvas-website en klik je op Zoek mijn school.

Ga naar Cursussen Adobe Creative Cloud. Alle applicaties en die door de onderwijsinstelling of universiteit zijn gekocht, worden weergeven. Je kunt alle beschikbare apps installeren of bijwerken.

Adobe Creative Cloud

• Wat is Adobe Spark?

Spark is een van de nieuwe webapplicaties van Adobe waarmee docenten en leerlingen gemakkelijk ideeën kunnen uitwisselen met behulp van prachtige presentaties, afbeeldingen en korte video's, in enkele minuten. Leerlingen kunnen laten zien wat ze hebben geleerd, een verhaal vertellen of een denkbeeld overbrengen door hoogwaardige rapporten, onderzoeksverslagen, posters, geschreven opdrachten en presentaties te maken. Meer informatie.

• Wat is Adobe Creative Cloud?

Creative Cloud is een verzameling creatieve apps waarmee leerlingen/studenten, docenten en makers van elke leeftijd en elk niveau krachtige presentaties, foto's, illustraties, films, video's en webapplicaties kunnen ontwikkelen. Creative Cloud omvat alle creatieve tools van Adobe, van klassiekers als Photoshop en Illustrator tot nieuwe apps als Adobe Rush en Adobe XD. Meer informatie.

• Hoe melden leerlingen zich aan?

Leerlingen kunnen zich aanmelden via de Enterprise-optie in het pop-upscherm voor aanmelding. Ze moeten hun normale schoolreferenties gebruiken. Nadat ze zijn aangemeld, hoeven ze zich niet opnieuw aan te melden totdat de aanmeldingsperiode van 24 uur is verstreken.

Zorg dat u pop-ups in de browser toestaat om de aanmelding mogelijk te maken. Zie Aanmelden en Adobe Spark openen vanuit Canvas LMS voor meer informatie.

• Hoe kan ik mijn leerlingen Spark-sjablonen geven die ik heb gemaakt of die ik ze wil laten zien?

1. Via de workflow met externe hulpprogramma's kunt u materiaal en instructies toewijzen die door de leerlingen in hun eigen Spark-account bekeken kunnen worden. Ze kunnen dan hun eigen materialen maken en die vanuit Spark in een opdracht inleveren.

2. Via de uitgebreide inhoudseditor kunt u hier sjablonen maken die leerlingen naar hun eigen Spark-accounts kunnen kopiëren. Zie Een opdracht maken met Adobe Spark voor meer informatie.

• Hoe werkt dit in SpeedGrader?

SpeedGrader toont volledige, uitgebreide voorbeeldweergaven van zowel video's als berichten voor opdrachten die zijn ingeleverd via het indieningstype Online URL of via externe tools. Wanneer leerlingen een opdracht inleveren via de workflow Online > Tekstinvoer, worden er hyperlinks voor docenten gemaakt in SpeedGrader.

• Waar vind ik meer bronnen over Adobe Creative Cloud en Spark?

Ga naar de Adobe Education Exchange voor gratis online bijscholingscursussen en bronnen.

Opdrachten voltooien met Adobe Spark

Voor leerlingen/studenten

Zodra de IT-beheerder van je school of onderwijsinstelling je toegang heeft verleend om Adobe Spark of Adobe Creative Cloud te gebruiken binnen Canvas LMS, kun je creatief werk van hoge kwaliteit gaan maken met de Adobe-applicaties. U kunt Adobe Spark gebruiken om overal aan schoolprojecten te werken, niet alleen in een computerlokaal.

Als je wilt weten welk exemplaar van Canvas je gebruikt, ga je naar de Canvas-website en klik je op Zoek mijn school. Ga als volgt te werk om Spark te openen:

1. Meld je aan bij je Canvas-exemplaar en ga naar Cursussen.

2. Selecteer een cursus en ga naar Opdrachten.

3. Je kunt een nieuwe opdracht maken of een bestaande opdracht bewerken. Zodra de editor is geopend, klik je vanuit de werkbalk op Adobe Spark om Adobe Spark te openen.

4. Er verschijnt een aanmeldingsscherm voor Adobe Spark. Voer je aanmeldingsgegevens in en meld je aan.

Als je browser pop-ups blokkeert, klik je op het pictogram van de pop-upblokkering en selecteer je Pop-ups van deze website altijd toestaan.

Aanmelden
    Google Chrome
    Firefox
    Microsoft Edge
  5. De eerste keer dat je Adobe Spark start vanuit Canvas, wordt je gevraagd of je Adobe wilt toestaan je account te gebruiken. Klik hiervoor op Autoriseren.

Je Spark-projecten worden weergegeven.

Nadat je je vanuit Canvas hebt aangemeld bij Adobe Spark, worden alle lopende opdrachten weergegeven. Als je aan deze opdrachten wilt werken, selecteer je ze en ga je als volgt te werk:

1. Lees de instructies van de docent en klik op Een kopie maken.
    De opdracht wordt geopend in Spark voor het web.

Een kopie maken
  2. Breng de nodige wijzigingen aan en voltooi de opdracht.

3. Klik op Delen > Inleveren bij Canvas om de opdracht in te leveren.

Inleveren bij Canvas
  4. Selecteer op het scherm Inleveren dat wordt weergegeven de relevante cursus en opdracht en klik op Inleveren.

Inleveren

Je opdracht wordt verzonden.

Meld je aan bij je Canvas-exemplaar om vanuit Canvas LMS toegang te krijgen tot Adobe-producten en -services. Als je wilt weten welk exemplaar van Canvas je gebruikt, ga je naar de Canvas-website en klik je op Zoek mijn school.

Ga naar Cursussen Adobe Creative Cloud. Alle applicaties en die door de onderwijsinstelling of universiteit zijn gekocht, worden weergeven. Je kunt alle beschikbare apps installeren of bijwerken.

Adobe Creative Cloud

• Ik zie een leeg scherm wanneer ik Adobe Spark probeer te openen vanuit Canvas LMS.

Leeg scherm

Controleer de pop-upblokkering in de browser en klik op Toestaan om je aan te melden bij Adobe. Zie Aanmelden en Adobe Spark openen vanuit Canvas LMS voor meer informatie over aanmelden.

• Inleveren werkt niet.

Optie Inleveren in Adobe Spark
    De optie Inleveren bij Canvas is uitgeschakeld als je bent aangemeld met een ander account dan je schoolaccount. Doe het volgende om ervoor te zorgen dat je bent aangemeld met het juiste account.
    1. Navigeer in Canvas naar Spark en klik op , je profielpictogram in de rechterbovenhoek.
    2. Meld je af en weer aan met je schoolreferenties en schoolaccount.

Zie Aanmelden en Adobe Spark openen vanuit Canvas LMS voor meer informatie over aanmelden.

• Wanneer ik een opdracht probeer in te leveren, is mijn opdracht niet beschikbaar in de vervolgkeuzelijst met opdrachten.

Opdracht is niet beschikbaar in de vervolgkeuzelijst

Je opdracht wordt niet weergegeven in de vervolgkeuzelijst met opdrachten als je docent opdracht via een externe app heeft geselecteerd als type inzending. Vraag in dat geval aan je docent of de opdracht moet worden ingeleverd.