Organisaties zien nu de nieuwe Admin Console wanneer ze zich aanmelden. Elke maand komt de nieuwe console voor meer klanten beschikbaar. Geleidelijk krijgen alle klanten toegang tot de nieuwe console. Als u nog niet bent overgeschakeld naar de nieuwe console, raadpleegt u Adobe Sign - teamfunctie Beheerder.

Als u een lidmaatschap van Adobe Sign voor teams hebt aangeschaft, moet u de Admin Console gebruiken om gebruikers en de gekoppelde machtigingen te beheren. U kunt ook meerdere beheerders toewijzen die kunnen helpen bij het beheren van het team of het functionele gedrag van Adobe Sign. Zie Beheerders beheren voor meer informatie.

Opmerking:

Zie Beheerfunctie van Adobe Sign voor meer informatie als u een lidmaatschap van Document Cloud voor bedrijven, Document Cloud voor ondernemingen, Adobe Sign – Business of Adobe Sign – Enterprise hebt.

Aan de slag

Een gebruiker moet een beheerder en een eindgebruiker met een actieve licentie zijn om Adobe Sign voor uw team te kunnen beheren.

1. Navigeer in de Admin Console naar Gebruikers > Beheerders en zorg ervoor dat de gebruiker op de lijst met beheerders staat. Zie Beheerdersrollen voor informatie over hoe u beheerders toevoegt.

Beheerders
  2. Navigeer naar Gebruikers > Gebruikers.

Op de pagina Gebruikers worden de gebruikers in uw organisatie weergegeven.

3. Klik op de naam van de gebruiker om de gegevens van een specifieke gebruiker weer te geven.

4. Controleer of Adobe Sign staat vermeld in de sectie Producten.

Zie Gebruikers beheren voor meer informatie over gebruikersbeheer.

Toegang tot de beheerfunctie van Adobe Sign

Als u toegang wilt tot het beheer van Adobe Sign (tabblad Account in de web-app van Adobe Sign), gaat u naar Beheer van Adobe Sign en meld u zich aan met uw Adobe ID.

Adobe Sign-beheerders toevoegen

U kunt beheerdersrechten voor Adobe Sign op twee manieren toewijzen:

1. Wijs een licentie voor Adobe Sign voor teams toe aan een eindgebruiker via de Admin Console. Wanneer de gebruiker de uitnodiging accepteert, wordt deze een actieve gebruiker. Voeg deze eindgebruiker vervolgens via het tabblad Beheerders toe aan de lijst met beheerders.
  2. Via de beheerconsole van Adobe Sign (tabblad Account in de web-app van Adobe Sign).
  1. Meld u aan bij de beheerfunctie van Adobe Sign.

2. Navigeer naar Account > Gebruikers.

3. Selecteer een gebruiker en klik vervolgens op Gebruikersinstellingen.

4. Schakel de vakjes Gebruiker is een accountbeheerder en Gebruiker is een groepsbeheerder in.

5. Klik op Opslaan.

enterprisedocimg4

Adobe Sign-beheerdersrechten intrekken

Als een Adobe Sign-beheerder beheerdersrechten heeft ontvangen via de Admin Console voor teams, kunt u op een van de volgende manieren de Adobe Sign-beheerdersrechten intrekken:

• Verwijder de gebruiker van het tabblad Beheerders in de Admin Console. Verwijder ook de Adobe Sign-beheerdersrechten van de gebruiker via de Adobe Sign-beheerconsole. Deze gebruiker kan nog steeds gebruikmaken van Adobe Sign voor teams, maar heeft geen beheerdersrechten meer voor Adobe Sign.
  • Verwijder de gebruiker van het tabblad Alle licenties of Actieve gebruikers. Deze gebruiker kan Adobe Sign niet gebruiken en heeft daarom ook geen functiebeheerrechten.

Opmerking:

Als de Adobe Sign-beheerder beheerdersrechten heeft ontvangen via het Adobe Sign-beheergedeelte, kunt u de beheerdersrechten intrekken door de gebruikersinstellingen voor de accountbeheerder of groepsbeheerder uit te schakelen.

Voor meer informatie over de functies die een teambeheerder kan aanpassen voor eindgebruikers raadpleegt u Snel aan de slag met Adobe Sign voor nieuwe accounts.

Fout wanneer de beheerder een licentie toewijst aan een gebruiker

In sommige gevallen kan een beheerder geen licentie van Adobe Sign voor teams delegeren aan een eindgebruiker via de Admin Console voor teams. Een teambeheerder ziet dan mogelijk een foutbericht zoals 'De gebruiker kan niet worden toegewezen aan deze licentie. Meer informatie.'

Als u deze fout ziet, probeer dan opnieuw te delegeren met een ander e-mailadres van de eindgebruiker of neem contact op met de ondersteuning.