App-pakketten maken via de Admin Console

Inleiding

De pagina Pakketten in de Admin Console biedt de volgende functies. Gebruik deze wanneer u van plan bent Creative Cloud- en Document Cloud-applicaties te distribueren naar eindgebruikers in uw onderneming.

Let op:

Als u pakketten met apparaatlicenties (verouderd) of licenties op serienummer (verouderd) maakt, gebruikt u Creative Cloud Packager.

Creative Cloud Packager wordt niet verder ontwikkeld en er worden geen updates meer uitgebracht. Creative Cloud Packager kan ook niet worden gebruikt om pakketten te maken die Creative Cloud 2019-apps of nieuwere apps bevatten. Meer informatie.

We raden u aan de workflows voor het maken van pakketten in de Adobe Admin Console te gebruiken.

Kijk hoe u pakketten met gebruikerslicenties op naam en pakketten met licenties voor gedeelde apparaten maakt.

Pakketten gebruiken in de Admin Console

Tools

Download Creative Cloud Packager, het opdrachtregelhulpprogramma Adobe Extension Manager, Adobe Update Server Setup Tool of Remote Update Manager.

Meld u aan bij de Admin Console en ga naar Pakketten > Gereedschappen.

Creative Cloud Packager

Met Adobe Creative Cloud Packager kunt u eenvoudig pakketten met Adobe Creative Cloud-producten en -updates maken. Deze pakketten kunnen vervolgens worden gedistribueerd op de clientcomputers in uw organisatie.

Raadpleeg Packager voor meer informatie.

Opmerking:

Creative Cloud-apps die zijn uitgebracht op 15 oktober 2018 (Creative Cloud 2019) of later, zijn niet beschikbaar in Creative Cloud Packager. Raadpleeg dit document voor meer informatie.

Adobe Update Server Setup Tool

Met Adobe Update Server Setup Tool kunt u een lokale server instellen die Creative Cloud-updates host. Zo kan de IT-afdeling bandbreedte besparen en bepalen wanneer updates beschikbaar komen voor eindgebruikers.

Zie Adobe Update Server Setup Tool gebruiken voor meer informatie.

Remote Update Manager

Met Remote Update Manager kunt u het updateprogramma op afstand uitvoeren op een clientcomputer. Op deze manier kunt u precies bepalen wanneer updates op de clientsystemen worden geïnstalleerd. U kunt een bepaald product opgeven of alle producten tegelijk bijwerken. Wanneer dit wordt gebruikt in combinatie met Adobe Update Server Setup Tool, worden de updates opgehaald vanaf uw eigen lokale server.

Zie Adobe Remote Update Manager gebruiken voor meer informatie.

Opdrachtregelhulpprogramma Adobe Extension Manager

Met het opdrachtregelhulpprogramma ExMan kan de beheerder extensies en plug-ins installeren vanuit een bestand met de containerindeling ZXP. Wanneer u een pakket maakt, kunt u ervoor kiezen om extensies op te nemen, maar u kunt ook het zelfstandige hulpprogramma voor Mac of Windows downloaden.

Voorkeuren

U kunt algemene voorkeuren instellen voor meldingen, AUSST en aangepaste pakketmappen.

Meld u aan bij de Admin Console en ga naar Pakketten > Voorkeuren.

Meldingen

U kunt desgewenst e-mailmeldingen ontvangen over beschikbare updates voor alle Creative Cloud-producten.

1. Meld u aan bij de Admin Console en ga naar Pakketten > Voorkeuren.

2. Als u meldingen wilt in- of uitschakelen, schakelt u het selectievakje in de sectie Meldingen in of uit.

Selecteer Beschikbare applicatieversies om app-versies weer te geven die geen beveiligings- of functie-updates ontvangen.

Wanneer u pakketten maakt, selecteert u Oudere versies tonen in het scherm Apps kiezen.

Let op:

Hoewel Adobe de nieuwste versie van apps volledig ondersteunt, is de ondersteuning voor oudere versies beperkt. Lidmaatschappen van Creative Cloud voor ondernemingen omvatten ook een aangewezen LTS-versie die beveiligingsupdates ontvangt. Adobe beveelt aan om pakketten te maken met de nieuwste of LTS-versies van de apps. Als u echter een oudere app-versie kiest, raadpleegt u het ondersteuningsbeleid van Creative Cloud om te achterhalen in hoeverre Adobe ondersteuning hiervoor biedt.

Interne updateserver

Als u een interne updateserver wilt configureren, downloadt u Adobe Update Server Setup Tool via het gedeelte Tools. Vervolgens genereert u het override-bestand en plakt u de inhoud ervan in het vak Interne updateserver.

Kies deze optie in de workflow Pakket maken als u updates wilt omleiden naar de interne updateserver.

Aangepaste installatiemap

Als de apps in uw pakketten aangepaste installatiemappen ondersteunen, geeft u de map op waarin de pakketten deze apps moeten installeren. Zie Pakketten maken voor meer informatie.

Opmerking:

Het mappad dat u opgeeft, moet een absoluut pad zijn. Als u een pakket maakt dat moet worden gedistribueerd op Windows-computers, moet u het pad opgeven met de stationsletter. Bijvoorbeeld: C:\<mappad>.

Wanneer u een map maakt, mag u geen tekens gebruiken die niet worden ondersteund door Windows: \/:*?<>|.