Inleiding

De pagina Pakketten in de Admin Console biedt de volgende mogelijkheden die u kunt gebruiken als u van plan bent om Creative Cloud- en Document Cloud-applicaties te distribueren naar de eindgebruikers in uw onderneming:

Opmerking:

Als u pakketten met apparaatlicenties (oude) of pakketten met licenties op serienummer (oude), gebruikt u Creative Cloud Packager. Houd er echter wel rekening mee dat versie CC 2019 of later van apps niet beschikbaar is in Creative Cloud Packager. Dat betekent dat u alleen pakketten met apparaatlicenties en licenties op serienummer kunt maken voor eerdere versies van CC-apps.

De pagina Pakketten in de Admin Console gebruiken

Gereedschappen

Hier kunt u Creative Cloud Packager, het opdrachtregelhulpprogramma Extension Manager, Adobe Update Server Setup Tool of Remote Update Manager downloaden.

Meld u aan bij de Admin Console en ga naar Pakketten > Gereedschappen.

Creative Cloud Packager

Met Adobe Creative Cloud Packager kunt u eenvoudig pakketten met Adobe Creative Cloud-producten en -updates maken. Deze pakketten kunnen vervolgens worden gedistribueerd op de clientcomputers in uw organisatie.

Raadpleeg Packager voor meer informatie.

Opmerking:

CC-apps die zijn uitgebracht op 15 oktober 2018 (CC 2019) of later, zijn niet beschikbaar in Creative Cloud Packager. Raadpleeg dit document voor meer informatie.

Adobe Update Server Setup Tool

Met Adobe Update Server Setup Tool kunt u een lokale server instellen die Creative Cloud-updates host. Zo kan de IT-afdeling bandbreedte besparen en bepalen wanneer updates beschikbaar komen voor eindgebruikers.

Zie Adobe Update Server Setup Tool gebruiken voor meer informatie.

Remote Update Manager

Met Remote Update Manager kunt u het updateprogramma op afstand uitvoeren op een clientcomputer. Op deze manier kunt u precies bepalen wanneer updates op de clientsystemen worden geïnstalleerd. U kunt een bepaald product opgeven of alle producten tegelijk bijwerken. Wanneer dit wordt gebruikt in combinatie met Adobe Update Server Setup Tool, worden de updates opgehaald vanaf uw eigen lokale server.

Zie Adobe Remote Update Manager gebruiken voor meer informatie.

Opdrachtregelhulpprogramma Extension Manager

Met het opdrachtregelhulpprogramma ExMan kan de beheerder extensies en plug-ins installeren vanuit een bestand met de containerindeling ZXP. Wanneer u een pakket maakt, kunt u ervoor kiezen om extensies op te nemen, maar u kunt ook het zelfstandige hulpprogramma voor Mac of Windows downloaden.

Voorkeuren

Stel algemene voorkeuren in voor meldingen, AUSST en aangepaste pakketmappen.

Meld u aan bij de Admin Console en ga naar Pakketten > Voorkeuren.

Dialoogvenster Voorkeuren

Meldingen

U kunt desgewenst e-mailmeldingen ontvangen over beschikbare updates voor alle Creative Cloud-producten.

1. Meld u aan bij de Admin Console en ga naar Pakketten > Voorkeuren.

2. Als u meldingen wilt in- of uitschakelen, schakelt u het selectievakje in de sectie Meldingen in of uit.

Interne updateserver

Als u een interne updateserver wilt configureren, downloadt u Adobe Update Server Setup Tool via het gedeelte Gereedschappen, genereert u het override-bestand, kopieert u de inhoud van het override-bestand en plakt u deze in het vak Interne updateserver.

In de workflow pakket maken moet u bovendien deze optie kiezen als u updates wilt omleiden naar de interne updateserver.

Aangepaste installatiemap

Als de applicaties in de pakketten die u maakt, aangepaste installatiemappen ondersteunen, geeft u de map op waarin het gemaakte pakket deze applicaties moet installeren. Zie Pakketten maken voor meer informatie.

Opmerking:

Het directorypad dat u opgeeft, moet een absoluut pad zijn. Als u een pakket maakt dat moet worden gedistribueerd op Windows-computers, moet u het pad opgeven inclusief de stationsletter. Bijvoorbeeld: C:\<mappad>.

U mag ook geen tekens gebruiken die niet worden ondersteund door Windows wanneer u een map maakt: \/:*?<>|