Inleiding

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Adobe® Acrobat® DC kunt distribueren als u Adobe® Creative Cloud™ voor teams of ondernemingen gebruikt.

Voor macOS en WindowsisAcrobat DC opgenomen in het pakketbestand dat wordt gemaakt met Creative Cloud Packager. Distribueer Acrobat DC met behulp van het installatiebestand van het pakket via de opdrachtregel of door erop te dubbelklikken (en niet via de tool Exception Deployer).

U kunt ook de Enterprise Toolkit (ETK) gebruiken om aangepaste producten in uw organisatie te distribueren, gevirtualiseerde installaties in te stellen en zakelijke PDF-workflows te maken. De Acrobat ETK biedt allerlei gegevens voor IT-afdelingen over de configuratie en distributie van Adobe Acrobat Document Cloud en over eerdere productversies.

Licenties voor Adobe Acrobat

Afhankelijk van de vereisten van uw bedrijf of organisatie kunt u kiezen voor een licentie voor een Adobe-lidmaatschap, een Adobe-licentie voor een bepaalde periode of een Adobe Acrobat-licentie voor onbepaalde tijd. Zie Licentieprogramma's vergelijken voor het beste licentieprogramma voor uw organisatie.

Adobe Acrobat-licenties zijn gekoppeld aan de doorlopende licentiemethode. Zie Licentiemethoden voor Document Cloud-producten voor meer informatie over licentiemethoden. Nadat u een licentieprogramma en de vereiste licentiemethode hebt gekozen, downloadt u het installatieprogramma om verder te gaan met het distributieproces.

Installatieprogramma downloaden

Als u de installatiemedia voor Acrobat DC (geen lidmaatschap, op basis van serienummer) niet meer hebt, kunt u het vervangende installatieprogramma downloaden via Acrobat DC downloaden | Geen lidmaatschap.

U kunt de licentiewebsite van Adobe (LWS) gebruiken om serienummers te zoeken, bestellingen te volgen, uw aankoopgeschiedenis te bekijken, upgraderechten en punten te controleren, contactpersonen en accountgegevens te wijzigen of toe te voegen, accounts samen te voegen en software te downloaden. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie op de licentiewebsite van Adobe (LWS).

Service voor beveiligingsmeldingen

De Adobe-service voor beveiligingsmeldingen is een gratis service die Adobe gebruikt om informatie over de beveiliging van Adobe-producten per e-mail naar klanten te sturen. Zie Registreren voor beveiligingsmeldingen van Adobe voor meer informatie.

Applicatiebeveiliging

Adobe biedt een beveiligingsmodel dat is opgezet om uw omgeving te beschermen tegen beveiligingsaanvallen. Voor meer informatie over de opties die u hebt om applicaties in te stellen op het gewenste beveiligingsniveau, raadpleegt u Overzicht van applicatiebeveiliging.

Adobe Customization Wizard DC

Adobe Customization Wizard DC (Windows en macOS) is beschikbaar in de ETK. Met de wizard stroomlijnt u het configureren (aanpassen) van het installatieprogramma voorafgaand aan de distributie binnen de organisatie. Als u bijvoorbeeld een volumelicentie hebt, hoeft u niet elk exemplaar van het product dat u installeert te registreren en aan te passen. U kunt het installatieprogramma zo aanpassen dat de standaardregistratievragen worden overgeslagen, de licentieovereenkomst voor eindgebruikers (EULA) wordt geaccepteerd en de naam van uw organisatie automatisch wordt ingevuld.

De DC-wizard kan alleen worden gebruikt om Acrobat DC-producten aan te passen.

Customization Wizard gebruiken om Acrobat-pakketten aan te passen

Als u een ondernemingsklant bent, kunt u Adobe Customization Wizard gebruiken om uw pakket verder aan te passen met behulp van de volgende workflow.

Als u Acrobat DC wilt aanpassen via het gedownloade pakket, hebt u de nieuwste versie van Adobe Customization Wizard en het gedownloade .msi-bestand (Windows) of .pkg-bestand (macOS) voor Acrobat Pro nodig.

Opmerking:

De versie van de wizard moet gelijk zijn aan de versie van Acrobat in het pakket dat is gemaakt met Creative Cloud Packager.

1. Download Acrobat Customization Wizard DC.

2. Maak een pakket met een van de volgende methoden:

3. Start Customization Wizard.

Opmerking:

Voer uw licentiecode voor Creative Cloud Enterprise niet in de configuratiewizard in als deze al is opgegeven in de workflow Pakket maken.

4. Selecteer Open Package (Pakket openen) in het menu File (Bestand) van Customization Wizard.

5. Blader naar het pakket dat u in stap 2 hebt gemaakt en open het .msi-bestand (Windows) of .pkg-bestand (mac OS) voor Acrobat Pro op de volgende locatie:
    \Acrobat\Build\Setup\APRO19.0\Adobe Acrobat\

6. Voer in het gedeelte Personalization Options (Aangepaste instellingen) het serienummer van Creative Cloud voor ondernemingen in het veld Serial Number in.

Opmerking:

• Als u meer dan één Acrobat DC Pro-serienummer hebt, kunt u het serienummer voor Creative Cloud voor ondernemingen of Acrobat Pro gebruiken.
    • Als u Customization Wizard gebruikt om een aangepast pakket voor gebruikers op naam te maken, laat u het veld voor het serienummer leeg.

7. Schakel het selectievakje Allow standalone Acrobat deployment with CCE serial (Zelfstandige distributie van Acrobat met CCE-serienummer toestaan) in.

Screenshot_1
  8. Klik op Grant Offline Exception & Disable Registration (Offline-uitzondering verlenen en registratie uitschakelen).

9. Sla het pakket op.

Windows: Als u het pakket opslaat, wordt een bestand met 'transformaties' (met de extensie .mst) gegenereerd in de map van Acrobat. Dit bestand wordt gebruikt als Acrobat via het pakket wordt geïnstalleerd. Distribueer de uitvoer van Customization Wizard naar de clientcomputers zoals wordt beschreven in de documentatie van Customization Wizard.

macOS: Overschrijf het PKG-bestand voor Acrobat in het pakket dat is gemaakt met Creative Cloud Packager door de uitvoer van Customization Wizard.

10. Distribueer het MSI-bestand (Windows) of PKG-bestand (macOS) dat is gemaakt met Creative Cloud Packager naar de client.

Opmerking:

Voor een Windows-pakket kunt u de software naar de doelsystemen distribueren nadat het MST-bestand (ook wel het transformatiebestand genoemd) is opgeslagen in de submap van Acrobat binnen het pakket. Het is mogelijk om Acrobat te installeren met het eigen MSI-bestand (Windows) of PKG-bestand (macOS), maar in dat geval worden er geen licentiegegevens en geen afhankelijkheden geïnstalleerd met het pakket. U kunt het beste het bestand 'setup.exe' in de map 'Build' gebruiken om een pakket met Acrobat DC dat is gemaakt met Creative Cloud Packager, te installeren omdat dan ook de afhankelijkheden (zoals herdistribueerbare onderdelen van Microsoft Visual C++) worden geïnstalleerd. Zie hieronder voor meer informatie over de installatie.

Het MSI-installatieprogramma verwerkt geen afhankelijkheden zoals de herdistribueerbare onderdelen van Microsoft Visual C++ die van belang zijn voor de versie van Acrobat die wordt geïnstalleerd (bijvoorbeeld PDFMaker).

Acrobat installeren in Windows

Let op:

Als u een kloon van de harde schijf of een vergelijkbare technologie gebruikt, moet de software worden geïnstalleerd nadat de installatiekopie van het besturingssysteem is gemaakt.

Acrobat DC

Als u een pakket met Acrobat DC wilt installeren, kunt u het bestand setup.exe (in de map 'Build') uitvoeren via de opdrachtregel of door op het bestand te dubbelklikken.

De taal waarin het pakket wordt geïnstalleerd, is afhankelijk van drie factoren:

• Of de optie Taal besturingssysteem afstemmen bij het maken van het pakket wel of niet is geselecteerd.
  • De taal die u hebt opgegeven in de opdracht tijdens de distributie van het pakket.
  • De taal waarin u het pakket hebt gemaakt.

In de volgende tabel ziet u welke invloed deze factoren hebben op de taal waarin het pakket wordt geïnstalleerd.

Taal besturingssysteem afstemmen

Taal is expliciet opgegeven bij de distributie van een pakket via de opdrachtregel of het bestand Info.plist

Het pakket wordt geïnstalleerd in…

Geselecteerd

Nee

De taal van het besturingssysteem

Geselecteerd

Ja

De taal die expliciet is opgegeven op de opdrachtregel tijdens distributie van een pakket

Niet geselecteerd

Niet geselecteerd

Nee

De taal waarin het pakket is gemaakt

Geselecteerd

Ja, maar de opgegeven taal is niet beschikbaar

De taal waarin het pakket is gemaakt

Niet geselecteerd

Opmerking:

Wanneer het installatieprogramma wordt uitgevoerd, wordt de landinstelling gecontroleerd die is ingesteld op systeemniveau en niet op gebruikersniveau. Zie Creative Cloud-pakket installeren met de optie Taal besturingssysteem afstemmen voor meer informatie over deze instelling.

De opdrachtregel biedt aanvullende vereiste parameters waarvoor standaardwaarden worden gebruikt als u Setup.exe van het pakket uitvoert door erop te dubbelklikken.

In de opdracht:

• [INSTALLDIR] is de installatiemap waarin Acrobat moet worden geïnstalleerd op de clientcomputer.
  • [installLanguage] is de landinstelling waarvoor Acrobat moet worden geïnstalleerd. Acrobat is mogelijk niet in alle talen beschikbaar. U kunt dus alleen een taalversie aanbieden die wordt ondersteund door Acrobat voor de desbetreffende media. Als u Acrobat bijvoorbeeld in het Nederlands wilt installeren, geeft u in de opdracht nl_NL op als landinstelling. Zie Landinstellingen voor verschillende Acrobat-configuraties voor een overzicht van de beschikbare landinstellingen voor Acrobat in een bepaalde suite.
Syntaxis
setup [--silent] [--ADOBEINSTALLDIR=] [--INSTALLLANGUAGE=]

Voorbeeld van de syntaxis:
setup.exe --silent --ADOBEINSTALLDIR="C:\InstallDir" --INSTALLLANGUAGE=fr_CA

Locatie van setup.exe:
[Package]\Build

In de volgende tabel ziet u de waarde voor de landinstelling die u moet opgeven voor de optie --installLanguage.

GEO van suite
Landinstellingen van suite
Landinstellingen van Acrobat DC Acrobat-pakket
Engels
Engels (Noord-Amerika) en_US Acro LS1
  Engels (internationaal)
en_US

Duits de_DE
  Frans fr_FR
  Frans (Canada) fr_FR
Japans
Japans
ja_JP Acro LS2
Noord- en Zuid-Amerika/Europa
(Centraal-Europa)
Engels (Noord-Amerika)
en_US Acro LS1
  Engels (internationaal) en_US
  Duits de_DE
  Frans fr_FR
  Frans (Canada) fr_FR
  Spaans es_ES Acro LS6
  Spaans, Noord-Amerika (es_MX) es_ES
  Spaans, Latijns-Amerika (es_LA) es_ES
  Italiaans it_IT
  Nederlands nl_NL
  Portugees (Brazilië) pt_BR
  Zweeds sv_SV Acro LS7
  Deens da_DK
  Fins fi_FI
Azië
Koreaans
ko_KR Acro LS5
  Vereenvoudigd Chinees zh_CN Acro LS3
  Traditioneel Chinees zh_TW Acro LS4
Oost-Europa Russisch ru_RU
  Turks tr_TR
  Oekraïens uk_UA
  Tsjechisch cs_CZ Acro LS8
  Pools pl_PL
  Hongaars hu_HU
  Frans (Noord-Afrika) fr_FR Acro LS1
  Midden-Oosten, Engels (Arabisch) en_US
  Midden-Oosten, Engels (Hebreeuws) en_US

Acrobat DC verwijderen in Windows

Nadat u Acrobat hebt gedistribueerd met het pakket, kunt u dit verwijderen met de gebruikelijke procedure voor het verwijderen vanMSI-pakketten. Er zijn twee MSI-pakketten die u moet verwijderen in een zelfstandig pakket.

Het eerste pakket is het MSI-pakket voor Acrobat Pro en het tweede is het MSI-pakket dat Creative Cloud Packager maakt voor licentieverlening.

Het MSI-pakket voor Acrobat Pro bevindt zich op het volgende pad voor Acrobat DC:

[CCPPackage]\Build\Setup\APRO18.0\[landinstelling]\AdobeAcrobat\AcroPro.msi

Opmerking:

Als u de Acrobat-licentie wilt verwijderen, raden we u aan het MSI-bestand van het pakket uit te voeren in de verwijdermodus. Als u echter andere apps op de computer hebt geïnstalleerd en deze nog steeds nodig hebt, dient u het MSI-bestand van het pakket niet uit te voeren om DC te verwijderen, aangezien hierbij de licentie voor andere apps ook wordt verwijderd.

Gebruik de volgende syntaxis voor de opdrachtregel om Acrobat te verwijderen:

Voorbeeld van de syntaxis:

msiexec.exe /x <pad naar msi-bestand van Acrobat> /qn

Gebruik de volgende syntaxis voor de opdrachtregel om Creative Cloud Packager-pakket voor licentieverlening te verwijderen:

Voorbeeld van de syntaxis:

msiexec.exe /uninstall <pad naar het msi-bestand van CCP> /quiet

Acrobat Professional installeren in macOS

In macOS wordt Acrobat weergegeven in de lijst met producten voor Creative Cloud Packager. Selecteer Acrobat in de lijst om de applicatie op te nemen in het pakketbestand dat u maakt.