Inleiding

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Adobe® Acrobat® DC kunt distribueren als u Adobe® Creative Cloud™ voor teams of ondernemingen gebruikt.

Voor Mac- en Windows-besturingssystemen wordt Acrobat DC opgenomen in het pakketbestand dat wordt gemaakt met Creative Cloud Packager. Distribueer Acrobat DC met behulp van setup.exe van het pakket via de opdrachtregel of door erop te dubbelklikken (en niet via het programma Exception Deployer).

Opmerking:

• Als u het MSI-bestand van het CCP-pakket in plaats van setup.exe gebruikt om het pakket te distribueren, wordt Acrobat DC niet geïnstalleerd.
  • U kunt met Adobe® Creative Cloud™ Packager geen updates voor Acrobat verpakken. De updates voor Acrobat hebben echter een systeemeigen indeling (MSP-indeling voor Windows en PKG-indeling voor Macintosh) en kunnen eenvoudig worden gedistribueerd met standaardhulpprogramma's voor distributie. Raadpleeg Acrobat Enterprise Toolkit op http://www.adobe.com/nl/devnet-docs/acrobatetk/ of de distributiedocumentatie van uw leverancier voor meer informatie over het distribueren van MSI- of PKG-bestanden.

Customization Wizard gebruiken om Acrobat-pakketten aan te passen

Als u een ondernemingsklant bent, kunt u Adobe Customization Wizard gebruiken om uw pakket verder aan te passen met behulp van de volgende workflow.

Als u Acrobat DC wilt aanpassen via het gedownloade pakket, hebt u de nieuwste versie van Adobe Customization Wizard en het gedownloade .msi-bestand (Windows) of .pkg-bestand (mac OS) voor Acrobat Pro nodig.

Opmerking:

De versie van de wizard moet gelijk zijn aan de versie van Acrobat in het pakket dat is gemaakt met Creative Cloud Packager.

1. Maak een pakket met een van de volgende methoden:

2. Start Customization Wizard.

Opmerking:

Voer uw licentiecode voor Creative Cloud Enterprise niet in de configuratiewizard in als deze al is opgegeven in de workflow Pakket maken.

3. Selecteer Pakket openen in het menu Bestand van Customization Wizard en blader naar het MSI-bestand voor Acrobat Pro (Windows) of het PKG-bestand voor Acrobat (mac OS) voor het pakket dat in stap 2 is gemaakt.

4. Geef in de sectie Personalization Options (Opties voor persoonlijke instellingen) het CCE-serienummer op in het veld Serial Number (Serienummer).

Opmerking:

Als u een of meer Acrobat DC Pro-serienummers hebt, kunt u het CCE-serienummer of een Acrobat Pro-serienummer gebruiken.

5. Schakel het selectievakje Allow standalone Acrobat deployment with CCE serial (Zelfstandige distributie van Acrobat met CCE-serienummer toestaan) in.

Screenshot_1
  6. Klik op Grant Offline Exception & Disable Registration (Offline-uitzondering verlenen en registratie uitschakelen).

7. Sla het pakket op.

Windows: Hierdoor wordt het een bestand met 'transformaties' (met de extensie .mst) gegenereerd in de map van Acrobat. Dit bestand wordt gebruikt als Acrobat via het pakket wordt geïnstalleerd. Distribueer de uitvoer van Customization Wizard naar de clientcomputers zoals wordt beschreven in de documentatie van Customization Wizard.

mac OS: Overschrijf het PKG-bestand voor Acrobat in het pakket dat is gemaakt met Creative Cloud Packager met de uitvoer van Customization Wizard.

8. Distribueer het MSI-bestand (Windows) of PKG-bestand (mac OS) dat is gemaakt met Creative Cloud Packager naar de client.

Raadpleeg de documentatie van Adobe Customization Wizard (Windows | Mac OS) voor meer informatie.

Opmerking:

Voor een Windows-pakket kunt u de software naar de doelsystemen distribueren nadat het MST-bestand (ook wel het transformatiebestand genoemd) is opgeslagen in de submap van Acrobat binnen het pakket. Het is mogelijk om Acrobat te installeren met het eigen MSI-bestand (Windows) of PKG-bestand (mac OS), maar in dat geval worden er geen licentiegegevens en geen afhankelijkheden geïnstalleerd met het pakket. U kunt het beste het bestand 'setup.exe' in de map 'Build' gebruiken om een pakket met Acrobat DC dat is gemaakt met Creative Cloud Packager, te installeren omdat dan ook de afhankelijkheden (zoals herdistribueerbare onderdelen van Microsoft Visual C++) worden geïnstalleerd. Zie hieronder voor meer informatie over de installatie.

Als u het MSI-installatieprogramma gebruikt, worden afhankelijkheden zoals de herdistribueerbare onderdelen van Microsoft Visual C++ die van belang zijn voor de versie van Acrobat die wordt geïnstalleerd (bijvoorbeeld PDFMaker), niet verwerkt.

Zie het artikel over de Windows-opdrachtregel en msiexec voor meer informatie.

Acrobat installeren in Windows

Opmerking:

Als u werkt met klonen van de harde schijf of een vergelijkbare technologie gebruikt, moet de software worden geïnstalleerd nadat de installatiekopie van het besturingssysteem is gemaakt.

Acrobat DC

Als u een pakket met Acrobat DC wilt installeren, kunt u het bestand setup.exe (in de map 'Build') aanroepen met de opdrachtregel of door op het bestand te dubbelklikken.

De taal waarin het pakket wordt geïnstalleerd, is afhankelijk van drie factoren:

• Of de optie Taal besturingssysteem afstemmen bij het maken van het pakket wel of niet is geselecteerd.
  • De taal die u hebt opgegeven in de opdracht tijdens de distributie van het pakket.
  • De taal waarin u het pakket hebt gemaakt.

In de volgende tabel ziet u welke invloed deze factoren hebben op de taal waarin het pakket wordt geïnstalleerd.

Taal besturingssysteem afstemmen

Taal is expliciet opgegeven bij de distributie van een pakket via de opdrachtregel of het bestand Info.plist

Het pakket wordt geïnstalleerd in…

Geselecteerd

Nee

De taal van het besturingssysteem

Geselecteerd

Ja

De taal die expliciet is opgegeven op de opdrachtregel tijdens distributie van een pakket

Niet geselecteerd

Niet geselecteerd

Nee

De taal waarin het pakket is gemaakt

Geselecteerd

Ja, maar de opgegeven taal is niet beschikbaar

De taal waarin het pakket is gemaakt

Niet geselecteerd

Opmerking:

Wanneer het installatieprogramma wordt uitgevoerd, wordt de landinstelling gecontroleerd die is ingesteld op systeemniveau en niet op gebruikersniveau. Zie Creative Cloud-pakket installeren met de optie Taal besturingssysteem afstemmen voor meer informatie over deze instelling.

De opdrachtregel biedt aanvullende vereiste parameters waarvoor standaardwaarden worden gebruikt als u Setup.exe van het pakket uitvoert door erop te dubbelklikken.

In de opdracht:

• [INSTALLDIR] de installatiemap waarin Acrobat moet worden geïnstalleerd op de clientcomputer.
  • [installLanguage] de landinstelling waarvoor Acrobat moet worden geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat Acrobat mogelijk niet in alle talen beschikbaar is. U kunt dus alleen een taalversie aanbieden die wordt ondersteund door Acrobat voor de desbetreffende media. Als u Acrobat bijvoorbeeld in het Nederlands wilt installeren, geeft u in de opdracht nl_NL op als landinstelling. Zie Landinstellingen voor verschillende Acrobat-configuraties voor een overzicht van de beschikbare landinstellingen voor Acrobat in een bepaalde suite.

Syntaxis

setup [--silent] [--ADOBEINSTALLDIR=] [--INSTALLLANGUAGE=]

Voorbeeld van de syntaxis:

setup.exe --silent --ADOBEINSTALLDIR="C:\InstallDir" --INSTALLLANGUAGE=fr_CA

Locatie van setup.exe:

[Package]\Build

Acrobat DC verwijderen in Windows

Nadat u Acrobat hebt gedistribueerd met het pakket, kunt u dit verwijderen met de gebruikelijke procedure voor het verwijderen vanMSI-pakketten. Er zijn twee MSI-pakketten die u moet verwijderen in een zelfstandig pakket.

Het eerste pakket is het MSI-pakket voor Acrobat Pro en het tweede is het MSI-pakket dat Creative Cloud Packager maakt voor licentieverlening.

Het MSI-pakket voor Acrobat Pro bevindt zich op het volgende pad voor Acrobat DC:

[CCPPackage]\Build\Setup\APRO18.0\[landinstelling]\AdobeAcrobat\AcroPro.msi

Opmerking:

Als u de Acrobat-licentie wilt verwijderen, raden we u aan het MSI-bestand van het pakket uit te voeren in de verwijdermodus. Als u echter andere apps op de computer hebt geïnstalleerd en deze nog steeds nodig hebt, dient u het MSI-bestand van het pakket niet uit te voeren om DC te verwijderen, aangezien hierbij de licentie voor andere apps ook wordt verwijderd.

Gebruik de volgende syntaxis voor de opdrachtregel om Acrobat te verwijderen:

Voorbeeld van de syntaxis:

msiexec.exe /x <pad naar msi-bestand van Acrobat> /qn

Gebruik de volgende syntaxis voor de opdrachtregel om Creative Cloud Packager-pakket voor licentieverlening te verwijderen:

Voorbeeld van de syntaxis:

msiexec.exe /uninstall <pad naar het msi-bestand van CCP> /quiet

Acrobat Professional installeren in Mac OS

In Mac OS wordt Acrobat weergegeven in de lijst met producten voor Creative Cloud Packager. Selecteer Acrobat in de lijst om de applicatie op te nemen in het pakketbestand dat u maakt.

Landinstellingen voor verschillende Acrobat-configuraties

In de volgende tabel ziet u de waarde voor de landinstelling die u moet opgeven voor de optie --installLanguage.

GEO van suite
Landinstellingen van suite
Landinstellingen van Acrobat DC Acrobat-pakket
Engels
Engels (Noord-Amerika) en_US Acro LS1
  Engels (internationaal)

en_US

Duits

de_DE
  Frans

fr_FR
  Frans (Canada)
fr_FR
Japans
Japans
ja_JP Acro LS2
Noord- en Zuid-Amerika/Europa
(Centraal-Europa)
Engels (Noord-Amerika)
en_US Acro LS1
  Engels (internationaal)

en_US
  Duits

de_DE
  Frans

fr_FR
  Frans (Canada)
fr_FR
  Spaans

es_ES Acro LS6

Spaans, Noord-Amerika (es_MX)

es_ES
  Spaans, Latijns-Amerika (es_LA)

es_ES
  Italiaans

it_IT
  Nederlands

nl_NL
  Portugees (Brazilië)

pt_BR
  Zweeds

sv_SV Acro LS7

Deens

da_DK
  Fins

fi_FI
Azië
Koreaans
ko_KR Acro LS5
  Vereenvoudigd Chinees

zh_CN Acro LS3

Traditioneel Chinees

zh_TW Acro LS4

Oost-Europa

Russisch

ru_RU
  Turks

tr_TR
  Oekraïens

uk_UA
  Tsjechisch cs_CZ Acro LS8
  Pools pl_PL
  Hongaars hu_HU
  Frans (Noord-Afrika) fr_FR Acro LS1
  Midden-Oosten, Engels (Arabisch) en_US
  Midden-Oosten, Engels (Hebreeuws) en_US