Photoshop CC (2014) loopt vast wanneer u het afsluit. U hebt met voorinstellingen voor Stijlen, Penselen, Patronen of Gereedschap gewerkt.

Oplossing

Dit probleem wordt onderzocht. Gebruik de onderstaande tijdelijke oplossing tot een permanente oplossing beschikbaar komt.

Oplossing 1: Sla uw voorinstellingen op en vervang de stijlen door de standaardset.

1. Kies Bewerken > Voorinstellingen > Beheer voorinstellingen in Photoshop.
  2. Kies een type voorinstelling, bijvoorbeeld Penselen.
  3. Klik op een van de voorinstellingen en klik op de knop Set opslaan.
  4. Geef uw set een naam en klik op Opslaan.

Opmerking:

U kunt uw voorinstellingen het beste opslaan op de volgende standaardlocaties:

• Mac OS: Users/[gebruikersnaam]/Library/Application Support/Adobe/Adobe Photoshop CC 2014/Presets/
  • Windows:  Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC 2014\Presets\
Voer deze stappen uit voor alle voorinstellingen voor Penselen, Patronen, Stijlen en Gereedschap.

Nadat er een oplossing voor dit probleem beschikbaar is gekomen, keert u terug naar Beheer voorinstellingen, selecteert u Laden en selecteert u uw opgeslagen voorinstellingen.

Oplossing 2: schakel voorinstellingen voor Penselen, Patronen, Stijlen en Gereedschap uit in Synchronisatie-instellingen.

1. Open Synchronisatie-instellingen in Photoshop:
    • Mac OS: kies Photoshop > Voorkeuren > Synchronisatie-instellingen.
    • Windows: kies Bewerken > Voorkeuren > Synchronisatie-instellingen.
  2. Kies in Synchronisatie-instellingen de optie Aangepast in het pop-upmenu in Geavanceerde instellingen.
  3. Hef selectie van de voorinstellingen van Penselen, Patronen, Stijlen en Gereedschap op.

Als eerder gebruikte voorinstellingen dit probleem ondervinden, kan het probleem opnieuw worden geactiveerd wanneer u de voorinstellingen synchroniseert.

Nadat er een oplossing beschikbaar is gekomen, selecteert u de voorinstellingen van Penselen, Patronen, Stijlen en Gereedschap opnieuw in Synchronisatie-instellingen.

Oplossing 3: Migreer geen voorinstellingen uit eerdere versies.

Migreer uw instellingen uit eerdere versies niet nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, omdat hiermee de voorinstellingen die dit probleem veroorzaken, opnieuw kunnen worden geactiveerd.

Als het programma nog steeds vastloopt wanneer u het sluit nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, post u het crashlogboek naar het gebruikersforum (forums.adobe.com > Photoshop) met de titel OSX Crash on quit: mutex_lock.