Din investering i Creative Cloud for enterprise kommer til sin ret, når den anvendes til at administrere dine aktiver og til at muliggøre samarbejde og deling blandt brugerne. Lagring er et vigtigt element i denne Creative Cloud-løsning, som sikrer, at brugere altid har adgang til aktiver og relaterede tjenester.

Aktivér Creative Cloud-lagring

Med Creative Cloud for enterprise kan slutbrugerne gemme filer i Creative Cloud sikkert og forsvarligt. Brugerne kan også dele filer og samarbejde med andre. Filerne er tilgængelige for brugerne via webstedet Creative Cloud, Creative Cloud-computerappen og Creative Cloud-mobilappen. Brugerne kan også bruge en voksende liste med mobilapps, f.eks. Adobe Illustrator Draw og Photoshop Mix.

Enterprise Term License Agreement (ETLA) til Creative Cloud for enterprise regulerer brugsretten til lagringen, hvis det er relevant. Størrelsen på lagringen er anført i kontrakten, og Adobe konfigurerer den, når din organisations konto er konfigureret. Hvis lagring og tjenester er deaktiveret, nægtes brugerne adgang, hvis de forsøger at benytte lagring og tjenester.

Du kan endda vælge restriktive aktivindstillinger, der begrænser medarbejdere i at bruge bestemte funktioner til deling i Creative Cloud og Document Cloud.

Du kan opgradere dit medlemskab, så det omfatter lagring og tjenester, ved at kontakte din Adobe Account Manager.

Tildel produktprofiler

Brugere, der ønsker brugsret til et produkt eller en tjeneste, skal være omfattet af en produktprofil. En produktprofil fastsætter også berettigelsen til lagringen for brugerne. Brug Admin Console til at knytte medlemskaber, der omfatter lagring og tjenester, til produktprofilerne i organisationen.

Du kan finde flere oplysninger om styring af produktprofiler under Administrer produkter og profiler.

Proxy- og firewallindstillinger

Du kan se denne detaljerede liste med _dkCreative Cloud for enterprise-netværksslutpunkter til Creative Cloud for enterprise-medlemskaber og sikre, at brugerne kan få adgang til lagring og identitetswebtjenester.

Du kan finde flere oplysninger om sikkerhed under Creative Cloud for enterprise – sikkerhedsoversigt.

Synkronisering af skrivebord

Hvis du vil aktivere filsynkronisering på computeren, skal du sørge for, at slutbrugerne har adgang til Creative Cloud-computerappen.

Afhængigt af din app-udrulningsmodel kan du gøre følgende:

Ejerskab og lagertildeling

Lagring beregnes kumulativt og kan ikke samles eller fordeles pr. brugere. Den samlede mængde tilgængelige lagring er summen af den lagring, der er tilgængelig gennem hvert medlemskab. Individuelle og teambaserede Creative Cloud-medlemskaber samt medlemskaber af Creative Cloud for enterprise kan alle give en vis mængde lagring, så Adobe ID'er kan ende med at få mere end det, der er omfattet af selve enterprise-medlemskabet. Derudover kumulerer selv Enterprise ID- eller Federated ID-lagertildelingen, hvis en bruger med et Enterprise ID eller Federated ID er medlem af mere end én produktprofil, der omfatter lagring og tjenester.

Hvis en bruger med et Enterprise ID eksempelvis er medlem af to produktprofiler, der hver omfatter 2 GB lagring, får brugeren i alt 4 GB særskilt lagring.

For Adobe ID'er er lagringen også kumulativ med individuelle og teambaserede Creative Cloud-medlemskaber. En bruger med et Creative Cloud for teams-medlemskab (100 GB) og et Creative Cloud for enterprise-medlemskab på 2 GB har en samlet lagertildeling på 102 GB.

Når brugere fjernes fra en produktprofil, mister de brugsretten til den pågældende produktprofil. Lagertildelingen revideres øjeblikkeligt.  Hvis brugernes lager overstiger den reviderede tildeling, kan de ikke tilføje nye filer, men de har stadig adgang til deres eksisterende filer. Brugerne skal slette filer for at frigøre plads og komme under deres nye lagertildeling.

Hvis en bruger slettes, så slettes filerne på Creative Cloud-lagringsplaceringen også, og det er ikke muligt at gendanne dem.

Hvis Enterprise ID- eller Federated ID-brugere fjernes fra produktprofiler, der giver dem brugsret til lagring og tjenester, er de ikke længere berettiget til lagring. Filerne er tilgængelige i 90 dage, og i denne periode kan brugerne downloade filerne. Overførsel af filer er dog ikke tilladt, og filerne er ikke tilgængelige efter 90 dage.

Styring af kryptering

Du kan finde flere oplysninger i Styring af kryptering.

Administreret adgang til filer (Enterprise ID og Federated ID)

Creative Cloud-lagring er normalt ikke tilgængelig til virksomhedsadministratorer. Men nogle gange er det nødvendigt at få adgang til filerne. Det kan eksempelvis være, hvis en ansat har forladt organisationen, og en anden ansat har brug for at få adgang til filerne på kontoen.

Det er ikke nogen direkte administratoradgang til Creative Cloud-lagring. Det er for Enterprise ID'er muligt at gennemtvinge en nulstilling af adgangskoden som administrator og derefter ændre adgangskoden, så du kan få manuel adgang til filerne på Creative Cloud-webstedet.

Bemærk:

Der sendes en e-mail til brugeren med instruktioner om nulstilling af adgangskode. Som en sikkerhedsforanstaltning skal du have adgang til brugerens e-mail for at kunne angive en ny adgangskode og få adgang til kontoen.

1. Log på Admin Console, og gå til Brugere.

På siden Brugere vises en oversigt over brugerne i din organisation.

2. Du kan nulstille adgangskoden for en bruger ved at klikke på brugerens e-mail.

Elementet Brugere åbnes.

3. Klik på Send e-mail til nulstilling af adgangskode.

Funktionen er ikke tilgængelig for brugere med Adobe ID'er.

4. Log på Creative Cloud med brugernavnet og den nye adgangskode for at downloade filerne.

For Federated ID'er kan du anmode om nulstilling af adgangskoden og få adgangskoden sendt til dig via e-mail. Du kan derefter manuelt få adgang til filerne via Creative Cloud-webstedet.

Brug den tildelte lagerplads

Slutbrugere kan få adgang til lagring og kontrollere, om der er ledig plads, ved hjælp af følgende:

Du kan finde slutbrugerdokumentation under Styring og synkronisering af filer.