Adobe leverer opdateringer, funktioner og nye versioner af apps, når de bliver tilgængelige. Bestem, hvordan disse apps og opdateringer skal udrulles og leveres til dine slutbrugere. Der findes flere muligheder, og du kan vælge én eller flere muligheder, der passer til dine krav. Det skal dog bemærkes, at alle metoderne både har fordele og ulemper. Fordelene skal holdes op mod kravene fra organisationen eller gruppen.

Som administrator i Adobe-virksomhedsorganisationen kan du gøre Creative Cloud- og Document Cloud-programmer tilgængelige for dine slutbrugere på to måder:

Selvbetjeningspakker

I lighed med millioner af Adobe-brugere kan du give dine kreative medarbejdere mulighed for at installere programmer og opdateringer via Creative Cloud-computerprogrammet. Selvbetjeningspakker reducerer it-omkostningerne og sikrer, at dine kreative medarbejdere har adgang til alle de værktøjer, de har brug for, og modtager opdateringer, så snart de er frigivet.

Hvis du vil aktivere selvbetjening, men dine slutbrugere ikke har administratorrettigheder, kan du gøre en af følgende:

• Opret en selvbetjeningspakke
  • Opret en administreret pakke med øgende rettigheder aktiveret
  • Opret en pakke baseret på en Adobe-skabelon med øgede rettigheder aktiveret

Selvbetjeningsarbejdsforløb giver brugerne mulighed for at downloade og installere apps, når og hvis det er påkrævet. Apps, som en bruger er berettiget til at få, er klargjort, når brugeren logger ind.  Andre apps kan bruges som en testversion i en begrænset periode. Dette fritager også administratorerne fra at oprette og udrulle flere pakker og opdateringer. Eksempelvis er selvbetjeningsarbejdsforløb effektive i de følgende scenarier:

• Du har forskellige og skiftende krav til apps fra forskellige brugere.
  • Dine brugere har flere forskellige hardware- og operativsystemer.
  • Du har eksterne medarbejdere i organisationen.
  • Forskellige teams og brugere opgraderer på forskellige tidspunkter på grund af igangværende projekter.
  • Du vil reducere det indledende fodaftryk på en maskine ved at gøre det muligt for en bruger kun at installere de relevante programmer og så længe, der er behov for det.

Først skal slutbrugerne downloade Creative Cloud-computerappen på Creative Cloud-webstedet. Foruden overførsel og installation af softwaren giver appen også adgang til Creative Cloud-tjenester, f.eks. filsynkronisering, skrifttypesynkronisering og Behance.

Til selvbetjeningsarbejdsforløb er følgende påkrævet:

• Navngivne licenser
  • Fuld adgang til Creative Cloud-webtjenester
  • Administratorrettigheder på klientcomputerne

Du kan finde slutbrugerdokumentation i Creative Cloud-computerapp.

Administrerede pakker

Med administrerede pakker kan du bestemme, hvad der skal udrulles, og hvornår det skal opdateres. Du kan oprette pakker, der indeholder de nyeste eller arkiverede versioner af Adobe-produkter. Disse pakker kan derefter udrulles på brugernes computere i din organisation. Du kan endda udføre uovervågede og brugertilpassede installationer, hvor dine brugere ikke skal gøre noget under installationen.

Eksempelvis kan du bruge administreret levering af apps til følgende:

• At foretage stram styring af installerede apps på klientmaskiner.
  • At reducere internettets forbrug af båndbredde ved at forhindre flere selvbetjeningsoverførsler.
  • Når der ikke er nogen internetadgang på klientcomputerne.
  • At foretage stram styring af installerede appversioner på tværs af organisationen.
  • At ændre opdateringsindstillingerne for installerede programmer.
Du kan finde flere oplysninger om pakker og udrulning af apps under Brugerhåndbog til pakning.

For at oprette administrerede pakker ved hjælp af Adobe Admin Console kan du gøre et af følgende:

• Oprette forhåndskonfigurerede pakker ved hjælp af Adobe-skabeloner.
  • Oprette tilpassede pakker med den konfiguration og de programmer, du ønsker, at dine slutbrugere har.

Du kan bruge Creative Cloud Packager, og i givet fald skal Creative Cloud Packager være installeret på en computer, der kan oprette forbindelse til internettet, og hvor Adobe-software ikke er installeret. Det er desuden nødvendigt med separate Mac- og Windows-maskiner for at oprette pakker for hver platform.

Du skal her designe pakkerne, lave en liste med pakker, bestemme pakketællingen og fastlægge et navngivningssystem til pakkerne. Se Pakkeplanlægning for at få mere at vide.

Udrulning af opdateringer

Der er flere mekanismer til levering af app-opdateringer, der er tilgængelige for slutbrugerne. Vælg en af følgende med udgangspunkt i din organisations behov.

Selvbetjening

Brugere kan downloade og installere opdateringer direkte fra Adobe. Denne metode sikrer, at dine slutbrugere har adgang til de seneste opdateringer, når de er tilgængelige. Opdateringer kan downloades og installeres ved hjælp af Creative Cloud-computerappen eller med Adobe Updater, som følger med disse apps. Til disse arbejdsforløb skal klientmaskinerne have adgang til Adobe-serverne samt have administratorrettigheder.

Denne indstilling er tilgængelig til både selvbetjening og administreret applevering.

Administreret levering

Når du opretter pakker, kan du vælge en leveringsmetode til administreret opdateringen.

• Du kan bede klientmaskinerne installere opdateringer via en intern opdateringsserver.
  • Du kan igangsætte opdateringer eksternt med Remote Update Manager. Du kan bruge denne indstilling, hvis klientmaskinerne ikke har administratorrettigheder.
  • Du kan oprette og udrulle Opdater kun-pakker med Creative Cloud Packager.

Se Anvendelse af opdateringer for at få mere at vide om administreret levering.