Adobe Stock for enterprise gør det muligt at finde de perfekte aktiver, samtidig med at vigtige licenskrav overholdes. Et reklamebureau ønsker f.eks. måske, at deres designere opretter projekter ved hjælp af forhåndsvisninger af aktiver, og vil kun give Creative Directors mulighed for at købe Adobe Stock-aktiver efter den nødvendige godkendelse. Adobe Admin Console giver en central placering til styring af Adobe-rettigheder på tværs af organisationen og gør det nemt for system- og produktadministratorer at konfigurere de forskellige adgangsniveauer for hver bruger.

Bemærk:

Dette arbejdsforløb kræver Adobe Stock for enterprise og Creative Cloud for enterprise.

Konfigurer Admin Console

Hvis du er Creative Cloud for enterprise-administrator, skal du følge nedenstående trin for at konfigurere Admin console, så kun kunstkøbere kan licensere Adobe Stock-aktiver:

1. Tildel en produktprofil for Adobe Stock med en kvote på 0 i Admin Console for at forhindre, at medlemmerne kan licensere Adobe Stock-aktiver. Denne profil giver dem mulighed for at identificere og downloade allerede licenserede aktiver samt downloade forhåndsvisninger af nye aktiver.

Produktprofil for designere

Følgende fejlmeddelelse vises, hvis medlemmerne forsøger at licensere aktiver:

Feedback_1
  2. Konfigurer kunstkøbere med en Adobe Stock-produktprofil med tilgængelige kreditter.

Produktprofil for kunstkøbere

Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer Admin Console, under Adobe Stock for enterprise.

Designer-arbejdsforløb

Hvis du er designer, skal du følge nedenstående trin for at finde ud af, hvordan du bruger Adobe Stock-aktiver til at oprette et projekt ved hjælp af et Creative Cloud-program.

Bemærk:

Følgende eksempel viser et projekt, der er oprettet i Adobe Photoshop. Det samme arbejdsforløb gælder dog også for andre Creative Cloud-programmer, der understøtter Adobe Stock.

1. Vælg Vindue > Biblioteker.

2. Vælg Adobe Stock i rullelisten i panelet Biblioteker. Indtast et nøgleord i søgefeltet for at søge efter Adobe Stock-aktiver.

3. Klik på knappen Download () for at føje en aktivforhåndsvisning til det valgte bibliotek.

Feedback_5
  4. Træk og slip aktivet fra biblioteket til kompositionen.

Bemærk:

Som regel er forhåndsvisninger vandmærket. Men nogle Adobe Stock for enterprise-profiler kan have adgang til valgfri, ikke-vandmærkede kompositioner i høj opløsning.

feedback_6_1
  5. Når du har oprettet projektet, skal du vælge alle lag, klikke på knappen Tilføj indhold () og vælge Grafikelement i nederste venstre hjørne af panelet Biblioteker. Dokumentet føjes som en enkelt PSD-fil til dit bibliotek.

Bemærk:

Du skal beholde Adobe Stock-aktivforhåndsvisningen i dit bibliotek.

6. Klik på knappen , og vælg Samarbejd i panelet Biblioteker.

Feedback_10_3
  7. Angiv e-mail-id'et for den kunstkøber, der skal licensere aktiverne, og skriv evt. en besked (valgfrit) i browservinduet.

Der sendes en e-mail og en skrivebordsbesked (hvis Creative Cloud kører). Kunstkøberen, der har tilladelse til at licensere Adobe Stock-aktiver, skal acceptere invitationen ved at klikke på Acceptér i e-mailen eller Creative Cloud-programmet.

Feedback_10_2
    Send en invitation til kunstkøberen.

Kunstkøber-arbejdsforløb

Hvis du er kunstkøber og har fået tilladelse til at licensere Adobe Stock-aktiver af systemadministratoren, skal du følge nedenstående trin:

1. Klik på Acceptér i e-mailen eller Creative Cloud-programmet for at acceptere invitationen, der er sendt af designeren. Du kan nu få vist designerens bibliotek ved hjælp af panelet Biblioteker.

Når kunstkøberen har accepteret invitationen, kan designerens bibliotek ses i panelet Bibliotek i Photoshop.
    Når kunstkøberen har accepteret invitationen, kan designerens bibliotek ses i panelet Bibliotek i Photoshop.

Når invitationen er blevet accepteret, kan du få vist designerens bibliotek ved hjælp af panelet Biblioteker.

Mit bibliotek
    Eksempel: Klik på Acceptér invitationen i e-mailen
    Feedback_11_2
    Eksempel: Skrivebordsbesked om invitationen

2. Dobbeltklik på dokumentet i biblioteket for at åbne det.

3. Højreklik (Windows) eller tryk på Kontrol + klik (Mac OS) på miniaturebillederne af Adobe Stock-aktiver i panelet Biblioteker, og vælg Licensér i genvejsmenuen.

Feedback_14_2
  4. Der vises en meddelelse vedrørende licensering af hvert Adobe Stock-aktiv. Klik på OK.

Feedback_15_1

Efter licenseringen erstattes aktivforhåndsvisninger automatisk af ikke-vandmærkede HD-filer. Derudover vises Licenseret-mærket på miniaturebillederne af licenserede aktiver i panelet Biblioteker.

Feedback_16_2
  5. Benyt én af følgende fremgangsmåder:

• Vælg alle lag, klik på knappen Tilføj indhold (), og vælg Grafikelement i nederste venstre hjørne af panelet Biblioteker for at føje det endelige dokument til biblioteket. Designeren kan nu åbne dokumentet med det licenserede, ikke-vandmærkede HD-billede.

Tip: Omdøb den nye fil (f.eks. Købte licenser) og/eller slet de tidligere filer for at undgå forvirring mellem de to versioner, når projektet åbnes ved hjælp af panelet Biblioteker.

• Hvis du ikke føjer det endelige dokument til biblioteket, vises ikonet () på Adobe Stock-aktivlaget i panelet Lag, når designeren åbner dokumentet. Designeren kan udføre følgende trin:
      • Højreklik på Adobe Stock-aktivlaget, og vælg Sammenlænk til grafikbibliotek igen i genvejsmenuen. Vælg derefter det tilsvarende aktiv med licenseret-mærket ved hjælp af panelet Biblioteker, og klik på Sammenlænk igen
      • Højreklik på Adobe Stock-aktivlaget, og vælg Opdater ændret indhold i genvejsmenuen.

Det vandmærkede billede erstattes automatisk med den ikke-vandmærkede HD-fil i designerens dokument.

Del filen

Del dit projekt med ikke-vandmærkede Adobe Stock-aktiver i høj opløsning med et medlem af din organisation.