Ofte stillede spørgsmål om licensering til delte enheder

Identitet og login

Højere uddannelsesinstitutioner kan bruge en hvilken som helst af identitetstyperne, afhængigt af hvad de foretrækker. Federated og Enterprise ID er dog de anbefalede identitetstyper for institutioner. Yderligere oplysninger finder du under Adobe-understøttede identitetstyper.

Ja. Studerende kan have en af de understøttede ID-typer. K-12-brugere (grundskoler og gymnasiale uddannelser) skal logge ind med Enterprise eller Federated ID'er. Der er flere oplysninger om de Adobe-understøttede identitetstyper i dette dokument.

Studerende kan logge ind og ud af et ubegrænset antal skolemaskiner. Maskiner med licensering til delte enheder har ikke en aktiveringsgrænse. Men hvis en konto bruges til at logge ind på flere maskiner på samme tid, udløses en sikkerhedsmekanisme, der beder brugeren om at konfigurere multifaktorgodkendelse. Derfor er det vigtigt, at alle brugere har deres egen konto, og at en konto ikke deles med flere brugere.

Licensering til delte enheder fungerer kun på skolemaskiner, så brugerne kan ikke bruge licenser til delte enheder uden for institutionen. Brugerne kan bruge deres Adobe ID eller Federated ID til deres hjemmeenheder og skoleenheder.

Maskinen skal være online, for at brugeren kan logge ind og bruge Creative Cloud-tjenester. Brugerne skal kun logge ind én gang pr. session. De får en advarsel efter 11 timers brug, men kan fortsætte med at være offline i endnu en time. Brugerne kan altså forblive offline i alt 12 timer i en enkelt session.

Nej, det er ikke muligt. E-mailadresser aktiverer ikke en maskine. En enhed registreres og aktiveres på tidspunktet for installationen af licenspakken til delte enheder.

Du kan bruge den samme konto på flere enheder. Men hvis en konto bruges til at logge ind på flere maskiner på samme tid, udløses en sikkerhedsadvarsel for den pågældende konto, der beder brugeren om at konfigurere multifaktorgodkendelse.

De kan enten oprette deres egne omkostningsfrie Adobe ID'er fra logonsiden. Eller skolen kan tildele et omkostningsfrit Spark-produkttilbud til dem fra Admin Console. Ved tildeling af produktet modtager de studerende en velkomstmail, og de kan logge ind på Creative Cloud.

I øjeblikket understøtter Adobes opsætning af enkeltlogon ikke passthrough-godkendelse. Selvom du har oprettet Federated ID, skal de studerende logge ind på maskinen og derefter indtaste deres legitimationsoplysninger igen, når de logger ind på Creative Cloud.

Ja. Du kan indstille adgangspolitikker til kun at tillade login med Federated ID. Læs mere om adgangspolitikker her.

Din it-afdeling bestemmer, om brugerne har tilladelse til at gøre det på skolemaskinerne, ved at angive den relevante brugeradgangspolitik.

Hvis brugeradgangspolitikken er angivet til Åben adgang, kan brugerne bruge ethvert Adobe ID til at logge ind. Hvis de har mere end én konto, er hver kontos lagerplads unik.

Et enkelt login på Creative Cloud giver adgang til alle programmer.

Brugeren skal lukke maskinen eller logge af fra maskinens operativsystem.

For Federated ID'er er adgang til mobilapps på delte enheder kun begrænset til Spark Premium-programmer, hvis brugeren har fået en Spark Premium-brugsret. Hvis de får en komplet Creative Cloud-licens gennem konsollen, vil de have adgang til alle Creative Cloud-mobilapps.

Konfigurering

Nej. Adgang til apps på brugerens hjemmeenhed afhænger af brugerens brugsret. Hvis brugerne f.eks. har omkostningsfri Adobe-brugsret, har de kun adgang til testversionerne af Adobe-programmer. Hvis brugerne benytter den samme konto på en enhed med licensering til delte enheder, har de adgang til alle programmer. Licensering til delte enheder låser adgang til alle programmer op.

Licensering til delte enheder kan kun installeres på en enhed, der bruges af flere brugere og er ikke beregnet til enkeltbrugeradgang.

I Licensering til delte enheder v1.5 kan dynamiske IP-maskiner indstilles til Efter LAN IP-adresseområde eller Efter installeret pakke under Tilknyttede maskiner i profilen Licensering til delte enheder. Du kan finde flere oplysninger under Administrer tilladelser.

Licensering til delte enheder er ikke beregnet til at blive brugt på en enkeltejer-/brugerenhed. Det kan bruges på enhver institutionelt ejet maskine, som er tilgængelig for flere brugere.

Spark Premium bruges, når dine brugere anvender Enterprise eller Federated ID'er. Dette giver disse brugere 2 GB lagerplads.

Enhver brugsret, der er tildelt en bruger, kan bruges på enhver enhed til at få adgang til Creative Cloud-apps eller -tjenester. Adgang til apps og tjenester afhænger af brugsretten. For eksempel tillader omkostningsfrit Adobe ID kun 2 GB lagerplads, og testversionsadgang til vores apps derhjemme. På en enhed med licensering til delte enheder har brugerne 2 GB lagerplads, men adgang til alle de apps, der er installeret på enheden.

Ja, for at tildele Spark-brugsretten skal de studerende føjes til Admin Console.

Licensering til delte enheder fungerer enten med et omkostningsfrit Adobe ID (som de studerende kan oprette) eller et Federated ID (som understøtter katalogautomatisering). Enhver studerende med et omkostningsfrit Adobe ID kan øjeblikkelig få adgang til en maskine med licensering til delte enheder, hvis du har en åben adgangspolitik.

I et skolemiljø med åben adgang behøver du ikke føje brugerne til konsollen for at få grundlæggende skoleadgang. Federated ID-brugere har brug for mindst en Spark-brugsret fra Admin Console, før de kan få adgang til maskinerne med licensering til delte enheder.

Delte enheder er i øjeblikket aktiveret med serienumre. Desværre betyder det, at studerende ikke har adgang til mange af vores nyeste apps, og Creative Cloud-tjenester som skrifttyper, samarbejde og mobiladgang. Overfør disse licenser til licenser til delte enheder, og udrul derefter de nye licenser til disse enheder på disse enheder. Få flere oplysninger i dette dokument.

Jo, licenspakker til delte enheder fungerer kun inden for bestemte IP-intervaller i institutionen. De er ikke tilgængelige til hjemmebrug. I hjemmet skal de studerende og medarbejderne bruge en navngiven brugerlicens.

IP-udgangsområde-notationen understøtter kun enkelt-IP'er eller IP-intervaller separeret med bindestreg. Det understøtter ikke CIDR-notation.

Hvis du bruger dynamisk IP-adressering, når du administrerer tilladelser, kan du vælge Efter installeret pakke under Tilknyttede maskiner for at give mulighed for LAN IP-intervaller.

Licenspakker til delte enheder er designet til at forhindre, at slutbrugerne opdaterer apps. Det kan styres, når du opretter en pakke i Admin Console. Der er en mulighed for at tillade en ikke-administrator at opdatere og installere apps.

Alle Cloud-tjenester, såsom skrifttypeadgang og biblioteker i appen, er deaktiveret. Brugerne kan dog få adgang til webversioner som f.eks. assets.adobe.com, så de manuelt kan få adgang til, uploade og downloade Cloud-filer.

For at en Active Directory-organisationsenhed kan knyttes til en produktprofil, skal den være et bladkatalog. Dette indebærer, at den skal være det nederste katalog uden andre kataloger under.

Ja, tildelingen Efter Microsoft Active Directory-organisatoriske enheder understøtter AD-tilsluttede MAC'er.

Licensering

Hvis du vil gendanne en licens fra en ubrugelig maskine, skal du nulstille licenserne for alle maskiner i denne produktprofil.

Men hvis du vil gendanne licensen fra en maskine, som du har adgang til, kan du deaktivere licensen på selve maskinen.

Medarbejdere kan bruge navngiven brugerlicensering.

Nej. Kun skolemaskiner er tilgængelige for installation af licenser til delte enheder. Alle andre hjemme- og BYOD-enheder kræver tildeling med en navngiven bruger. Se dette dokument om Adobe-understøttede licensmetoder.

Licensering til delte enheder kræver ikke, at du tildeler licenser til de studerende. Når en licenspakke til delte enheder er installeret på en skolemaskine, registreres og aktiveres den automatisk.
Studerende behøver kun et Adobe ID, ikke en licenseringsrettighed til delte enheder. Se denne artikel om, hvordan man opretter et Adobe ID.

Vilkårene i din licensaftale med Adobe forbliver de samme. Så hvis du har fuld dækning af skoleenheder, fortsætter det med licenser til delte enheder.

Antallet af enhedslicenser i din kontrakt bestemmes under kontraktprocessen. Det afhænger af din institutions aftale med Adobe.

Hvis du har været i stand til at bruge serialiseret installation til dine skolemaskiner, kan de samme skolemaskiner bruge licenser til delte enheder.

Når licensen til delte enheder er installeret, er den bundet en maskine. Hvis maskinen genoptages, skal du distribuere en delt enhedslicenspakke til den maskine.

Nej, I kan deaktivere og licensere den igen med licensværktøjssæt.

Når du udfører arbejdsforløbet for overflytning af licenser til delte enheder, overflyttes alle dine licenser til delte enheder. Hvis du har et teamabonnement, ophører de gamle enhedslicenser med at fungere inden for 30 dage efter migreringen, når du har oprettet og installeret licenser til delte enheder på enhederne i dine laboratorier.

Du kan bruge begge metoder. Hvis du arbejder ud fra et klonet billede, skal du bruge licensværktøjet til at omregistrere klonen.

Licensering til delte enheder v1.0 skal opdateres til det nyeste miljø (i øjeblikket Licensering til delte enheder v1.5), for at der er adgang til nye funktioner, såsom uafhængige adgangspolitikker og tilknytning efter pakketilknytning.

For at geninstallere det nyeste miljø skal du kun anvende en licenspakke til delte enheder på maskinerne med det ældre miljø. Det er ikke nødvendigt at geninstallere programmerne.

Ja, der er ingen forskel mellem programversionerne under licensering til delte enheder og navngiven brugerlicensering. Installation af en licenspakke til delte enheder og efterfølgende brug af installationsteknikker for navngiven brugerlicensering til programmer vil altså fungere. Installation af visse CC 2019-programmer i licenspakken til delte enheder og andre ved hjælp af navngiven brugerlicensering fungerer også.

Kig efter mappen OperatingConfigs på din maskine. Den findes kun for installationer af licenser til delte enheder.

Windows: C:\ProgramData\Adobe\OperatingConfigs

MacOS: /Library/Application Support/Adobe/OperatingConfigs

Har du andre spørgsmål?

Nej, den enkeltstående Creative Cloud Packager fungerer ikke for licenspakker til delte enheder. Du skal bruge den webbaserede Creative Cloud Packager, der findes i Admin Console. Læs dette dokument for at få flere oplysninger om, hvordan du opretter licenspakker til delte enheder.

Ja. For at aktivere adgang til CC-programmer med licensering til delte enheder, der er indlæst på skolecomputere, skal en studerende føjes til Spark til videregående uddannelse- eller Spark til grundskole og gymnasial uddannelse-produkter i Admin Console. I øjeblikket er Lightroom CC ikke tilgængelig, men det skulle snart blive tilføjet.

Nej, licensering til delte enheder giver kun mulighed for at starte computerprogrammer. Det giver ikke brugerens Adobe-konto licens til cloudbaserede tjenester.

Nogle tjenester er tilgængelige omkostningsfrit med en Adobe ID-konto. Men nogle kræver køb af et produkt. De samme Creative Cloud-tjenester, som din brugerkonto allerede har ret til, kan bruges sammen med den installerede licens til delte enheder.

For Enterprise ID'er og Federated ID'er vil Admin Console snart have grundlæggende adgang til skrifttype- og Creative Cloud-tjenester, svarende til de omkostningsfrie tjenesterettigheder, der er tilgængelige via Spark til videregående uddannelse-produktet.

Se i dette dokument, hvad du får omkostningsfrit med dit Creative Cloud-medlemskab.

Nej. Licenspakker til delte enheder kan ikke installeres på virtuelle maskiner.

Spark Premium og Spark til videregående uddannelse/grundskole og gymnasial uddannelse giver brugerne mulighed for at dele deres projekter. Hvis brugerne vil fortsætte med at arbejde med deres Spark-indhold, kan de abonnere på deres egen Spark Premium-konto og dele deres eksisterende projekter med den nye konto, inden den fjernes fra institutionens Admin Console.

Deltag i samtalen

Hvis du stadig har ubesvarede spørgsmål, kan du sende dem her.