Vigtige opdateringer til supportoplevelsen i Admin Console: Vi udruller nye funktioner til oprettelse, opdatering og sporing af dine sager. I vores næste opdatering i oktober kan du se en kort video om de vigtigste ændringer.

Adobe Admin Console giver en central placering til administration af din Adobe-brugsret i hele organisationen.

Log ind

Som administrator kan du gå ind i Admin Console for at administrere og styre brugerkonti. Der kan oprettes op til fem primære administratorkonti under opstarten. Adobe sender en e-mailinvitation til den oplyste e-mailadresse. Administratorer skal acceptere invitationen ved at klikke på linket Acceptér invitation i e-mailen, før de kan logge ind.

Når en administrator er accepteret, kan vedkommende tilføje andre administratorer eller forfremme eksisterende brugere til en administratorrolle.

1. Åbn en browser, og gå ind på https://adminconsole.adobe.com.

2. Indtast dit Adobe ID og din adgangskode, og klik på Log ind.

Hvis du er blevet inviteret som en ekstra administrator til Admin Console, skal du bruge de logonoplysninger, som du har fået.

Bemærk:

Selvom alle brugere kan få tildelt administratorrettigheder, anbefaler Adobe, at alle administratorer fortsætter med at bruge Adobe ID. Der kræves et Adobe ID for at få adgang til Adobe Licensing Website samt supportfunktioner i Admin Console.

3. Hvis du er administrator for flere organisationer, skal du vælge en organisation.

En administrator kan høre til flere organisationer. Hvis f.eks. en virksomhed har flere datterselskaber, som hver især har en separat licensaftale eller en separat organisation under licensaftalen, kan den samme administrator få tildelt dem alle.

Oversigt

Oversigten er designet til at vise et væld af oplysninger meget effektivt vha. kort.

Enterprise Term License Agreement (ETLA)

På oversigtssiden vises en oversigt over de licenser, der er købt med din ETLA. På oversigtssiden vises også lagerkapaciteten for hver enkelt plan.

Eksempel: ETLA indeholder følgende licenser som vist på skærmen:

• Planer for Creative Cloud-apps og -tjenester. Klik på mappeikonet ved siden af Creative Cloud-planen for at se lagringsdata for de enkelte planer.
  • Hvis din organisation har købt to eller flere brugsretsplaner af samme type, men med forskellige lagringskonfigurationer, vises der et tal ud for planen. Når du klikker på dette tal, vises lagringsoplysningerne for hver af planerne af denne type.
  • Forskellige antal enkelt-applicenser for individuelle Adobe-produkter. Klik på mappeikonet ved siden af Creative Cloud-planen for at se lagringsdata for de enkelte planer.
  • Tilgængelige synkroniseringsplaceringer til Creative Cloud for enterprise med plan med administrerede tjenester.
  • Document Cloud for enterprise-planer
  • Marketing Cloud for enterprise-planer
  • Adobe Stock for enterprise-planer

Afsnittet Adobe Sign viser oplysninger om Adobe Sign. Klik på Administrer Adobe Sign.

I afsnittet Konfiguration vises et link, der giver dig adgang til dine aktuelle identitetsindstillinger.

Oversigtsside

Value Incentive Plan (VIP)

På oversigtssiden vises en oversigt over de licenser, der er købt med din VIP. På oversigtssiden vises også lagerkapaciteten for hver enkelt plan.

Eksempel: VIP indeholder følgende licenser som vist på skærmen:

• Planer for Creative Cloud-apps og -tjenester. Klik på mappeikonet ved siden af Creative Cloud-planen for at se lagringsdata for de enkelte planer.
  • Overordnet licensstatus viser antallet af produktlicenser, der er købt med din VIP, kontra antallet af distribuerede licenser.
  • Tilgængelige synkroniseringsplaceringer til Creative Cloud for enterprise med plan med administrerede tjenester.
  • Document Cloud for enterprise-planer
  • Adobe Stock for enterprise-planer
  • Afsnittet Adobe Sign viser oplysninger om Adobe Sign. Klik på Administrer Adobe Sign.
  • I afsnittet Konfiguration vises et link, der giver dig adgang til dine aktuelle identitetsindstillinger.

Meddelelser

Admin Console understøtter visning af meddelelser fra Adobe med vigtige oplysninger, der vedrører din organisation, som f.eks. nye funktioner og brugsret, planlagt vedligeholdelse og andre oplysninger. På oversigtssiden vises op til tre af de seneste ulæste meddelelser. Ældre meddelelser og afviste meddelelser kan ses i meddelelsessidepanelet, hvor de er let tilgængelige.

Klik på klokkeikonet i øverste højre hjørne for at få adgang til meddelelsessidepanelet. Tallet (hvis der er ét) angiver antallet af ulæste meddelelser i din konto. I meddelelsessidepanelet vises alle dine meddelelser i den rækkefølge, de er modtaget, med den seneste meddelelse øverst. Ved at rulle ned i meddelelsessidepanelet kan du læse og administrere tidligere sendte meddelelser.

Produkter og brugere

Siden Produkter i Admin Console indeholder indstillinger til at administrere dine produkter og produktprofiler. Med produktprofiler får du mulighed for at aktivere alle eller et undersæt af de Adobe-programmer og -tjenester, der er tilgængelige i en plan, og tilpasse de indstillinger, der er knyttet til et produkt eller en plan. Du kan derefter tilknytte administratorer – kaldet produktadministratorer – til produktprofilerne. Disse administratorer tilføjer slutbrugere til de produktprofiler, som de administrerer. Du kan finde flere oplysninger i:

Pakker

Som administrator i Adobe-virksomhedsorganisationen kan du gøre Creative Cloud- og Document Cloud-programmer tilgængelige for dine slutbrugere på to måder: Selvbetjeningspakker og Administrerede pakker. Hvis du vil oprette pakker til produkter såsom Adobe Captivate og Presenter, der ikke er en del af enten Creative Cloud eller Document Cloud, skal du tilpasse de tilgængelige Adobe-skabeloner.

Siden Pakker

Du kan finde flere oplysninger under Pakning af apps via Admin Console.

Indstillinger

Brug siden Indstillinger til at gøre krav på domæner, anmode om adgang til et domæne, der er gjort krav på, indstille krav til adgangskode, begrænse medarbejdere i at bruge bestemte funktioner til deling og indstille standardsprog for e-mails.

Identitet

Adobe bruger et underliggende system til identitetsstyring til at godkende og give tilladelse til brugerne. Hvis du bruger navngivne licenser eller planlægger at give adgang til tjenester, er det et krav at bruge identiteter. Adobe understøtter tre identitets- eller kontotyper. De bruger en e-mailadresse som brugernavn.

Du kan finde flere oplysninger under Administrer identitetstyper.

Indstillinger for godkendelse

Af sikkerhedsmæssige årsager understøtter Adobe Admin Console flere beskyttelsesniveauer og politikker for adgangskoder. Du kan bruge et adgangskodebeskyttelsesniveau, så det gælder for alle brugerne på tværs af organisationen. Se Indstillinger for godkendelse for yderligere oplysninger.

Aktivindstillinger

Med Aktivindstillinger får en organisation kontrol over, hvordan medarbejderne deler dets aktiver uden for organisationen. IT-administratoren kan vælge en restriktiv indstilling, der begrænser medarbejdere i at bruge bestemte funktioner til deling i Creative Cloud og Document Cloud. Aktivindstillinger bruges sammen med andre organisatoriske håndhævelsessystempolitikker (ikke leveret af Adobe) til at sikre, at aktiver kun deles med relevante eksterne enkeltpersoner og organisationer.

Aktivindstillinger gælder kun for brugere med Enterprise ID'er eller Federated ID'er i din organisation.

Konsolindstillinger

Konsolindstillinger gør det muligt at vælge et standardsprog til mails i din organisation og at modtage mails om status på konti, f.eks. meddelelser om abonnementsændringer eller udløb af kreditkort.

Hvis du har et teams-medlemskab, der er købt direkte hos Adobe, kan du ændre teamnavnet i konsolindstillingerne.

Support

Gå til Support i Admin Console for at få adgang til supportfunktionerne. Siden Supportoversigt åbnes. På denne side kan du gøre følgende:

• Administrere dine supportsager
  • Oprette sager
  • Planlægge sessions med en ekspert
  • Links til dokumentation og fora
  • Kontakt Adobe Support

Siden viser også tre af senest ændrede åbne sager og sessioner med en ekspert.

Du kan ringe til Adobe Support på det kontaktnummer, der er anført i øverste højre hjørne af siden. Hvis det land, der er anført under telefonnummeret, ikke svarer til dit land, skal du klikke på Andre områder for at få vist flere kontaktnumre. Lær om vores supportvilkår og -processer i Enterprise-supportvilkårene.

Du kan finde flere oplysninger under Support- og eksperttjenester.

Bemærk:

Administratorer skal logge ind med deres Adobe ID for at få adgang til supportsager og sessions med en ekspert.