Adobe Admin Console giver en central placering til administration af din Adobe-brugsret i hele organisationen.

Log ind

Som administrator kan du gå ind i Admin Console for at administrere og styre brugerkonti. Der kan oprettes op til fem primære administratorkonti under opstarten. Adobe sender en e-mailinvitation til den oplyste e-mailadresse. Administratorer skal acceptere invitationen ved at klikke på linket Acceptér invitation i e-mailen, før de kan logge ind.

Når en administrator er accepteret, kan vedkommende tilføje andre administratorer eller forfremme eksisterende brugere til en administratorrolle.

1. Åbn en browser, og gå ind på https://adminconsole.adobe.com.

2. Som en primær administrator skal du angive dit Adobe ID og din adgangskode og klikke på Log ind.

Hvis du er blevet inviteret som en ekstra administrator til Admin Console, skal du bruge de logonoplysninger, som du har fået.

Bemærk:

Selvom alle brugere kan få tildelt administratorrettigheder, anbefaler Adobe, at alle administratorer fortsætter med at bruge Adobe ID. Der kræves et Adobe ID for at få adgang til Adobe Licensing Website samt supportfunktioner i Admin Console.

3. Hvis du er administrator for flere organisationer, skal du vælge en organisation.

En administrator kan høre til flere organisationer. Hvis f.eks. en virksomhed har flere datterselskaber, som hver især har en separat licensaftale eller en separat organisation under licensaftalen, kan den samme administrator få tildelt dem alle.

Oversigtsside

Oversigten er designet til at vise et væld af oplysninger meget effektivt. Til dette formål anvendes der kort i oversigten.

Enterprise Term License Agreement (ETLA)

På oversigtssiden vises en oversigt over de licenser, der er købt med din ETLA. På oversigtssiden vises også lagerkapaciteten for hver enkelt plan.

Eksempel: ETLA indeholder følgende licenser som vist på skærmen:

• Planer for Creative Cloud-apps og -tjenester. Klik på mappeikonet ud for Creative Cloud-planen for at se lagringsoplysninger for de enkelte planer.
  • Hvis din organisation har købt to eller flere brugsretsplaner af samme type, men med forskellige lagringskonfigurationer, vises et tal ud for planen. Når du klikker på dette tal, vises lagringsoplysningerne for hver af planerne af denne type.
  • Forskellige antal enkelt-applicenser for individuelle Adobe-produkter. Klik på mappeikonet ud for Creative Cloud-planen for at se lagringsoplysninger for de enkelte planer.
  • Tilgængelige synkroniseringsplaceringer til Creative Cloud for enterprise med plan med administrerede tjenester.
  • Document Cloud for enterprise-planer
  • Marketing Cloud for enterprise-planer
  • Adobe Stock for enterprise-planer

Afsnittet Adobe Sign viser oplysninger om Adobe Sign. Klik på Administrer Adobe Sign.

I afsnittet Konfiguration vises et link, der giver dig adgang til dine aktuelle identitetsindstillinger.

Oversigtsside

Value Incentive Plan (VIP)

På oversigtssiden vises en oversigt over de licenser, der er købt med din VIP. På oversigtssiden vises også lagerkapaciteten for hver enkelt plan.

Eksempel: VIP indeholder følgende licenser som vist på skærmen:

• Planer for Creative Cloud-apps og -tjenester. Klik på mappeikonet ud for Creative Cloud-planen for at se lagringsoplysninger for de enkelte planer.
  • Overordnet licensstatus viser antallet af produktlicenser, der er købt med din VIP, kontra antallet af distribuerede licenser.
  • Tilgængelige synkroniseringsplaceringer til Creative Cloud for enterprise med plan med administrerede tjenester.
  • Document Cloud for enterprise-planer
  • Adobe Stock for enterprise-planer
  • Afsnittet Adobe Sign viser oplysninger om Adobe Sign. Klik på Administrer Adobe Sign.
  • I afsnittet Konfiguration vises et link, der giver dig adgang til dine aktuelle identitetsindstillinger.

Meddelelser

Admin Console understøtter visning af meddelelser fra Adobe med vigtige oplysninger, der vedrører din organisation, som f.eks. nye funktioner og brugsret, planlagt vedligeholdelse og andre oplysninger. På oversigtssiden vises op til tre af de seneste ulæste meddelelser. Ældre meddelelser og afviste meddelelser kan ses i meddelelsessidepanelet, hvor de er let tilgængelige.

Klik på klokkeikonet i øverste højre hjørne for at få adgang til meddelelsessidepanelet. Tallet (hvis der er ét) angiver antallet af ulæste meddelelser i din konto. I meddelelsessidepanelet vises alle dine meddelelser i den rækkefølge, de er modtaget, med den seneste meddelelse øverst. Ved at rulle ned i meddelelsessidepanelet kan du læse og administrere tidligere sendte meddelelser.

Identitet

Adobe bruger et underliggende system til identitetsstyring til at godkende og give tilladelse til brugerne. Hvis du bruger navngivne licenser eller planlægger at give adgang til tjenester, er det et krav at bruge identiteter. Adobe understøtter tre identitets- eller kontotyper. De bruger en e-mailadresse som brugernavn.

Produktprofiler og brugere

Adobe har givet virksomhedskunder adgang til den nye funktion Administrative roller. I stedet for at administratorerne skal administrere via grupper, udnytter Administrative roller konceptet produktprofiler, som er et skift fra, hvordan Adobe-produkter og -tjenester administreres med Adobe Admin Console. Administratorer kan give brugere direkte adgang til produkter i stedet for at give adgang via grupper. Du kan finde flere oplysninger under disse ressourcer:

Udrulning

Som administrator i Adobe-virksomhedsorganisationen kan du gøre Creative Cloud- og Document Cloud-programmer tilgængelige for dine slutbrugere på to måder: Selvbetjeningspakker og Administrerede pakker. Hvis du vil oprette pakker til produkter såsom Adobe Captivate og Presenter, der ikke er en del af enten Creative Cloud eller Document Cloud, skal du tilpasse de tilgængelige Adobe-skabeloner.

Siden Pakker

Du kan finde flere oplysninger under Pakning af apps via Admin Console.

Support

Gå til Support i Admin Console for at få adgang til supportfunktionerne. Siden Supportoversigt åbnes. På denne side kan du gøre følgende:

• Administrere dine supportsager
  • Oprette sager
  • Planlægge sessions med en ekspert
  • Links til dokumentation og fora
  • Kontakt Adobe Support

Siden viser også tre af senest ændrede åbne sager og sessioner med en ekspert.

Du kan ringe til Adobe Support på det kontaktnummer, der er anført i øverste højre hjørne af siden. Hvis det land, der er anført under telefonnummeret, ikke svarer til dit land, skal du klikke på Andre områder for at få vist flere kontaktnumre. Lær om vores supportvilkår og -processer i Enterprise-supportvilkårene.

Du kan finde flere oplysninger under Support- og eksperttjenester.

Bemærk:

Administratorer skal logge ind med deres Adobe ID for at få adgang til supportsager og sessions med en ekspert.