Opret licenseringspakker til delte enheder, der er målrettet mod uddannelsesinstitutioner, hvor software tildeles til en enhed i stedet for til en person.

Forsigtig:

Adobe Dimension understøtter i øjeblikket ikke licenser til delte enheder til uddannelses- og laboratorieopsætninger.

Introduktion

Bemærk:

De procedurer, der er beskrevet i dette dokument, gælder for apps version CC 2019 og nyere.

En licens til delte enheder er målrettet mod uddannelsesinstitutioner, hvor software tildeles til en enhed i stedet for til en person. Alle, der logger på enheden, vil have adgang til Adobes produkter og tjenester. Denne licenseringsmetode er ideel til computerlaboratorier og klasseværelser.

Du kan finde flere oplysninger i Licenseringsoverblik.

Sådan opretter du licenspakker til delte enheder

Følg vejledningen for at finde ud af, hvordan du opretter licenspakker til delte enheder:

1. Log på Admin Console, og gå til fanen Pakker > Pakker. Der vises en oversigt over alle de pakker, der er oprettet af alle administratorer i din organisation.

Hvis du ikke har oprettet nogen pakker endnu, vil du få vist følgende skærm, så du nemmere kan komme i gang.

Begynd at oprette en pakke
  2. Klik på Opret en pakke.

Opret en pakke
  3. Vælg Licenser til delte enheder fra de licenseringsmuligheder, der vises på skærmen.

Licenstyper
  4. På skærmen Berettigelser skal du vælge den påkrævede berettigelse og klikke på Næste.

Vælg berettigelser
  5. På skærmen System skal du vælge de påkrævede indstillinger og klikke på Næste.

• Vælg platform: Vælg operativsystemet og processorunderstøttelse (32- eller 64-bit). Det er nødvendigt at oprette separate pakker til 32-bit- og 64-bit-installationer. En 32-bit-pakke kan ikke køre på en 64-bit-maskine.
    • Sprog: Vælg det sprog, som pakken skal oprettes på.
    • Brug OS-landestandard: Gør det muligt at oprette en pakke, der udrulles på OS-sproget på klientmaskinen. Når den ikke er tilgængelig, er OS-sproget det standardsprog, som pakken udrulles på.
    Systemskærm
  6. På skærmen Vælg apps skal du klikke på plus-ikonerne ud for de relevante programmer for at medtage dem i pakken, og klik derefter på Næste.

Vælg programmer

Markér afkrydsningsfeltet Vis ældre versioner for at få vist listen over understøttede, tidligere versioner, hvis der er nogen.

Bemærk:

Hvis du tilføjer et produkt, hvor en del af produktet er afhængigt af andre produkter, tilføjes det påkrævede produkt automatisk. Hvis du f.eks. tilføjer Photoshop, tilføjes Camera Raw og Adobe Preview automatisk.

7. På skærmen Indstillinger skal du vælge eller aktivere de påkrævede indstillinger og derefter klikke på Næste.

Creative Cloud-computerindstillinger:

• Deaktiver filsynkronisering: Udelad den automatiske synkronisering af filer på klientsystemer. Dette er nyttigt, når du installerer pakker i et testmiljø, hvor du vil udelade filsynkronisering. Forhindrer synkronisering af filer for flere brugere, der bruger en enkelt enhed.

Bemærk:

Nogle Creative Cloud-computerprogrammer kæver, at filsynkronisering er aktiveret.

Forsigtig:

Hvis du deaktiverer filsynkronisering:

• Alle apps indlæses (undtagen Lightroom til Enterprise/Federated ID'er med en brugernavngivet berettigelse)
    • CC-filer synkroniseres ikke. Bemærk, at dette f.eks. også gælder for mediefiler i Rush-projekter.
    • CC Libraries og samarbejdsfunktioner er ikke tilgængelige.
    • Adobe Fonts er tilgængelig (undtagen for Federated ID'er)
    • Stock-søgning er tilgængelig (Federated ID'er kan dog ikke downloade forhåndsvisninger)

Administrationsindstillinger:

• Aktivér Remote Update Manager: Gør det muligt at bruge Remote Update Manager. Med Adobe Remote Update Manager kan du køre opdateringsfunktionen på klienten takket være fordelen ved at kunne udføre handlingen som administrator. Du kan finde flere oplysninger i Anvendelse af Adobe Remote Update Manager.
    • Omdiriger til intern opdateringsserver: Gør det muligt for dig at omdirigere alle opdateringer til denne pakke til en intern opdateringsserver. De interne serveroplysninger er angivet i en XML-fil indeholdende en tilsidesættelse under fanen Pakker > Indstillinger i Admin Console. Du kan finde flere oplysninger i afsnittet Indstillinger i artiklen Pakning af apps via Admin Console.
    • Opret en mappe til udvidelser, og medtag kommandolinjeværktøjet til Extension Manager: Gør det muligt for dig at oprette en undermappe i pakkemappen, som du kan bruge til at medtage udvidelser, der skal installeres sammen med pakken. Få flere oplysninger i Administration af udvidelser til pakker.
    • Installer pakken i en brugerdefineret installationsmappe: Gør det muligt for dig at installere apps i denne pakke i en brugerdefineret installationsmappe. Mappen defineres i fanen Pakker > Indstillinger i Admin Console. Du kan finde flere oplysninger i afsnittet Indstillinger i artiklenPakning af apps via Admin Console.
    Skærmen Indstillinger
  8. På skærmen Færdiggør skal du skrive navnet på pakken og klikke på Opret pakke.

Du kan også gennemgå de inkluderede programmer og konfigurationen for denne pakke før oprettelsen af pakken.

Opret en pakke

Der vises en meddelelse, når oprettelsen er fuldført. Hvis pakken er oprettet korrekt, angives der i meddelelsen også den tidsperiode, hvori pakken kan downloades fra Admin Console.

Meddelelse om oprettelse af pakke

Bemærk:

Hvis du ønsker at tjekke den resterende tid for de eksisterende pakker i detaljepanelet, skal du klikke på rækkeelementet for pakken.

9. Pakkens oprettelsestilstand vises i kolonnen Status på siden Pakker.

Hvis oprettelsen af pakken er succesfuld, vil linket til at downloade den blive vist i kolonnen Tilgængelighed.

Status for pakker

Bemærk:

En pakke er tilgængelig i Admin Console i op til tre dage. Du kan kontrollere, hvor lang tid der er tilbage til at hente pakken ved at klikke på rækkeelementet for pakken. Den viser pakkens oplysninger.

10. For at downloade og fordele pakken senere skal du klikke på Download.

Link til download

Udrul pakker

Udrul opdateringer

Adobe udsender regelmæssigt opdateringer og nye versioner til Creative Cloud-apps. På den måde får dine studerende og medarbejdere adgang til de nyeste og bedste funktioner i alle apps, som du har udrullet til de delte enheder i dine laboratorier og klasseværelser. Vælg en af følgende metoder for at få de nyeste Creative Cloud-opdateringer:

• Du kan oprette en opdateringspakke og udrulle den manuelt på klientmaskinerne.
  • Eller du kan bruge Remote Update Manager, som bruger Adobe Update-serveren eller en intern opdateringsserver og udruller de nyeste opdateringer, der er tilgængelige på opdateringsserveren, til hver enhed, som den køres på. Du behøver ikke at sende opdateringer manuelt til de enkelte enheder.