Opret licenseringspakker til delte enheder

Introduktion

En licens til delte enheder er målrettet mod uddannelsesinstitutioner, hvor software tildeles til en enhed i stedet for til en person. Alle, der logger på enheden, vil have adgang til Adobes produkter og tjenester. Denne licenseringsmetode er ideel til computerlaboratorier og klasseværelser.

Du kan finde flere oplysninger i Licenseringsoverblik.

Bemærk! Indhold og kommentatorstemme for denne video er kun tilgængelig på engelsk.

Sådan opretter du licenspakker til delte enheder

Følg vejledningen for at finde ud af, hvordan du opretter licenspakker til delte enheder:

1. Log ind på Admin Console, og gå til Pakker > Pakker. Der vises en oversigt over alle de pakker, der er oprettet af alle administratorer i din organisation.

Hvis du ikke har oprettet nogen pakker endnu, vil du få vist følgende skærm, så du nemmere kan komme i gang.

2. Klik på Opret en pakke.

Opret en pakke

3. Vælg Licenser til delte enheder fra de licenseringsmuligheder, der vises på skærmen.

4. På skærmen Berettigelser skal du vælge den påkrævede berettigelse og klikke på Næste.

5. På skærmen System skal du vælge de påkrævede indstillinger og klikke på Næste.

• Vælg platform: Vælg operativsystemet og processorunderstøttelsen.
    Bemærk:
    • Det er nødvendigt at oprette separate pakker til macOS (Intel)- og macOS (Apple Silicon)-enheder.
    • Det er nødvendigt at oprette separate pakker til Windows 64-bit-, Windows 32-bit- og Windows ARM-enheder.

En pakke, der er oprettet til et specifikt operativsystem og en specifik arkitekturtype, kan ikke udrulles på et andet operativsystem eller en anden arkitekturtype.

• Sprog: Vælg det sprog, som pakken skal oprettes på.
    • Brug OS-landestandard: Gør det muligt at oprette en pakke, der udrulles på OS-sproget på klientmaskinen. Når den ikke er tilgængelig, er OS-sproget det standardsprog, som pakken udrulles på.
    Systemskærm

6. På skærmen Vælg apps skal du klikke på plus-ikonerne ud for de relevante programmer for at medtage dem i pakken, og klik derefter på Næste.

Vælg programmer

Markér Vis ældre versioner for at få vist en liste over tidligere versioner af dine apps. Virksomhedsadministratorer kan se flere versioner, der ikke modtager sikkerheds- eller funktionsopdateringer, ved at vælge Tilgængelige appversioner i pakkeindstillingerne (Admin Console > Pakker > Indstillinger). Du kan finde flere oplysninger under Pakning af apps ved brug af Admin Console.

Du kan se, hvilke versioner der understøttes for din Creative Cloud-plan, i politikken for support til Creative Cloud.

Bemærk:

Hvis du tilføjer et produkt, hvor en del af produktet er afhængigt af andre produkter, tilføjes det påkrævede produkt automatisk. Hvis du f.eks. tilføjer Photoshop, tilføjes Camera Raw og Adobe Preview automatisk.

7. Vælg eller aktivér de krævede indstillinger på skærmbilledet Indstillinger, og klik på Næste.

Skærmen Indstillinger

Creative Cloud-computerindstillinger:

• Aktivér installation via selvbetjening: Gør det muligt for slutbrugere at installere og opdatere apps fra App-panelet i Creative Cloud-computerappen.
    • Giv ikke-administratorer tilladelse til at opdatere og installere apps: Giver de selvbetjeningsslutbrugere, der ikke har administrative rettigheder, mulighed for at installere og administrere deres programmer og opdateringer.
    • Deaktiver automatisk opdatering for slutbrugere: Sørg for, at slutbrugere ikke automatisk kan opdatere deres apps via Creative Cloud-computerappen. Få mere at vide.
    • Deaktiver filsynkronisering: Udelad den automatiske synkronisering af filer til klientsystemer. Dette er nyttigt, når du installerer pakker i et testmiljø, hvor du vil udelade filsynkronisering. Kun tilgængelig for uddannelsesinstitutioner.
    Forsigtig:

Nogle Creative Cloud-computerapps kæver, at filsynkronisering er aktiveret.

Hvis du deaktiverer filsynkronisering:

• Alle apps indlæses.
    • Creative Cloud-filer synkroniseres ikke. Det gælder for eksempel også for mediefiler i Adobe Premiere Rush-projekter.
    • Adobe Fonts er tilgængelig.
    • Adobe Stock-søgning er tilgængelig (Federated ID'er kan dog ikke downloade forhåndsvisninger)

• Aktivér browserbaseret login: Som standard skal brugerne logge ind ved hjælp af Creative Cloud-computerappen. Du kan dog vælge at omdirigere brugerne, så de logger ind via browseren. Vælg denne valgmulighed for at sikre, at brugerne logger ind via browseren. Der er flere oplysninger i Aktivér browserbaseret login.

Administrationsindstillinger:

• Aktivér Remote Update Manager: Gør det muligt at bruge Remote Update Manager. Med Adobe Remote Update Manager kan du køre opdateringsprogrammet på klienten, hvilket giver den fordel, at programmet udføres med administratorrettigheder. Der er flere oplysninger i Anvendelse af Adobe Remote Update Manager.
    • Omdiriger til intern opdateringsserver: Gør det muligt at omdirigere alle opdateringer til denne pakke til en intern opdateringsserver. Oplysningerne om den interne server er angivet i en XML-tilsidesættelsesfil på fanen Pakker > Indstillinger i Admin Console. Der er flere oplysninger i afsnittet Indstillinger i artiklen Pakning af apps via Admin Console.
    • (Ikke tilgængelig til Windows ARM-enheder i øjeblikket) Opret en mappe til udvidelser, og medtag kommandolinjeværktøjet til Adobe Extension Manager: Gør det muligt at oprette en undermappe i pakkemappen, som du kan bruge til at medtage udvidelser, der skal installeres sammen med pakken. Få flere oplysninger i Administration af udvidelser til pakker.
    • Installer pakken i en brugerdefineret installationsmappe: Gør det muligt at installere apps i denne pakke i en brugerdefineret installationsmappe. Mappen defineres på fanen Pakker > Indstillinger i Admin Console. Du kan finde flere oplysninger i afsnittet Indstillinger i artiklenPakning af apps via Admin Console.
  8. På skærmen Færdiggør skal du skrive navnet på pakken og klikke på Opret pakke.

Du kan også gennemgå de inkluderede programmer og konfigurationen for denne pakke før oprettelsen af pakken.

Der vises en meddelelse, når oprettelsen er fuldført. Hvis pakken er oprettet korrekt, angives der i meddelelsen også den tidsperiode, hvori pakken kan downloades fra Admin Console.

Meddelelse om oprettelse af pakke

Bemærk:

Hvis du ønsker at tjekke den resterende tid for de eksisterende pakker i detaljepanelet, skal du klikke på rækkeelementet for pakken.

9. Pakkens oprettelsestilstand vises i kolonnen Status på siden Pakker.

Hvis oprettelsen af pakken er succesfuld, vil linket til at downloade den blive vist i kolonnen Tilgængelighed.

Status for pakker

Bemærk:

En pakke er tilgængelig i Admin Console i op til tre dage. Du kan kontrollere, hvor lang tid der er tilbage til at hente pakken ved at klikke på rækkeelementet for pakken. Den viser pakkens oplysninger.

10. For at downloade og fordele pakken senere skal du klikke på Download.

Link til download

Bemærk:

Hvis du opretter macOS-pakker, downloades Adobe Package Downloader til din computer. Åbn og kør for at fuldføre download af pakken. Der er flere oplysninger her.

Udrul pakker

Når du har oprettet licenspakken til delte enheder, skal du konfigurere enhederne i dit laboratorie med licensen.

Vælg blandt følgende metoder for at udrulle pakken:

• Installer ved at dobbeltklikke på pakkefilen. Få mere at vide i dette dokument.
  • Brug tredjepartsværktøjer som Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM), Apple Remote Desktop eller JAMF Casper Suite. Få mere at vide i dette dokument.
  • Udrul ved hjælp af kommandolinjen på Windows-computere. Få mere at vide i dette dokument.
  • Udrul ved hjælp af Info.plist-filen på macOS-computere. Få mere at vide i dette dokument.

Udrul opdateringer

Adobe udsender regelmæssigt opdateringer og nye versioner til Creative Cloud-apps. På den måde har de studerende og medarbejderne adgang til de nyeste funktioner i de apps, som du har udrullet til delte enheder i dine laboratorier og klasseværelser. Vælg en af følgende metoder for at få de nyeste Creative Cloud-opdateringer:

• Du kan oprette en opdateringspakke og udrulle den manuelt på klientmaskinerne.
  • Du kan også bruge Remote Update Manager, der bruger Adobe Update Server. Alternativt kan du bruge en intern opdateringsserver og udrulle de senest tilgængelige opdateringer på opdateringsservere til alle de enhver, den køres på. Du behøver ikke at sende opdateringer manuelt til de enkelte enheder.

Afinstaller produkter og licenser

Mens du opretter og udruller pakker til klientmaskiner, har du muligvis behov for at fjerne tidligere installerede produkter og licenser. Hvis din organisation for eksempel er overført fra licensering til delte enheder til navngiven brugerlicensering, skal du afinstallere alle de produkter og licenser, der tidligere er blevet installeret på maskinen. Det er ofte tilfældet, at klientmaskiner kan indeholde flere versioner af apps. Eller muligvis bruger modstridende licenser. Klientmaskiner forbruger muligvis ekstra licenser, som ikke returneres til udrulningspuljen.

I alle disse scenarier anbefaler vi, at du bruger en af disse procedurer til at afinstallere produkter og/eller licenser på klientmaskiner:

• Brug installeret pakke (anbefalet): Brug denne metode, hvis pakkefilerne (som du downloadede fra Admin Console) er tilgængelige. Læs, hvordan du bruger den installerede pakke.
  • Opret afinstallationspakke: Brug denne metode, hvis pakkefilerne (som du downloadede fra Admin Console) ikke er tilgængelige.Læs, hvordan du opretter en afinstallationspakke
  • Lav masseinstallation: Brug tredjepartsværktøjer såsom ARD og SCCM til at foretage massefjernelse af pakken (og eksternt) på klientmaskiner.