Du kan återställa ditt arbete om Illustrator kraschar även om du har glömt att spara. Illustrator kan hjälpa dig med att fastställa orsaken till en krasch, förhindra att orsaken till kraschen läses in med Illustrator och ge en lista med orsaker till problem så att du enklare kan felsöka. Du kan även bestämma hur ofta dina data återställs och var dina återställda data sparas.

Ange inställningar för dataåterställning

Ange följande inställningar (Inställningar > Filhantering och urklipp > Dataåterställning):

• Spara återställningsinformation automatiskt varje. Markera kryssrutan för att aktivera dataåterställning.
  • Intervall. Välj intervall i listrutan Intervall. Illustrator sparar en säkerhetskopia av dina arbeten med detta tidsintervall.

Tips: Om du väljer ett för kort tidsintervall kan du uppleva att du störs i ditt arbete, särskilt om du arbetar med väldigt stora eller komplexa filer. Om du väljer ett för långt intervall ökar risken för dataförlust om en krasch inträffar. Välj det värde som passar dig bäst.

• Mapp / Välj. Välj den plats där Illustrator ska spara säkerhetskopierade filer.
  • Inaktivera dataåterställning för komplexa dokument. När dataåterställning är aktiverat kan Illustrator göra en paus när stora eller komplexa filer säkerhetskopieras. Avmarkera kryssrutan för dataåterställning om du upplever att ditt arbete sinkas eller störs.

Om Illustrator kraschar vid dataåterställning inaktiveras dataåterställning automatiskt. Du kan återaktivera dataåterställning på panelen Inställningar (Ctrl/Cmd + K).

Ange följande inställningar (Inställningar > Filhantering och urklipp > Dataåterställning):

• Spara återställningsinformation automatiskt varje. Markera kryssrutan för att aktivera dataåterställning.
  • Intervall. Välj intervall i listrutan Intervall. Illustrator sparar en säkerhetskopia av dina arbeten med detta tidsintervall.

Tips: Om du väljer ett för kort tidsintervall kan du uppleva att du störs i ditt arbete, särskilt om du arbetar med väldigt stora eller komplexa filer. Om du väljer ett för långt intervall ökar risken för dataförlust om en krasch inträffar. Välj det värde som passar dig bäst.

• Mapp / Välj. Välj den plats där Illustrator ska spara säkerhetskopierade filer.
  • Inaktivera dataåterställning för komplexa dokument. När dataåterställning är aktiverat kan Illustrator göra en paus när stora eller komplexa filer säkerhetskopieras. Avmarkera kryssrutan för dataåterställning om du upplever att ditt arbete sinkas eller störs.

Om Illustrator kraschar vid dataåterställning inaktiveras dataåterställning automatiskt. Du kan återaktivera dataåterställning på panelen Inställningar (Ctrl/Cmd + K).

Inställningar för filhantering
Inställningar för dataåterställning

För en stegvis illustrerad självstudiekurs, se Återställa filer i Illustrator.