Säkert läge

I den här förhandsversionen finns en ny funktion som hjälper dig använda Illustrator när fel uppstått som annars skulle förhindra att Illustrator startas.

Olika tillstånd kan göra att Illustrator kraschar vid start. Det kan till exempel vara ett skadat teckensnitt, ett skadat plugin-program eller en skadad inställningsfil. Om Illustrator inte startas kan du välja att starta programmet i Säkert läge. Då programmet startas kontrollerar det om det finns några filer som orsakar fel.

Dialogruta som visas när du startar Illustrator i säkert läge.

När Illustrator har startats i säkert läge klickar du på Hjälp > Säkert läge. Då visas en lista över de problem som gör att Illustrator kraschar. Du kan använda den här listan för att åtgärda problemen och visa att de är åtgärdade.

Diagnostisera problem i säkert läge

1. Om Illustrator kraschar vid start kan du försöka att starta programmet igen. En dialogruta med en begäran om att få utföra en kontroll visas.

Klicka på Kör diagnostik.

Efterföljande uppmaningar visas när Illustrator har identifierat det första problemet som orsakade kraschen.
  2. Illustrator utför en kontroll av alla resurser och filer som behövs för att starta normalt. När en fil som kan orsaka en krasch hittas, registreras den av Illustrator och programmet stängs. Observera att detta är förväntat.

Starta Illustrator igen.

Obs! Steg 1 och 2 upprepas tills Illustrator har hittat alla filer som kan orsaka en krasch.

Illustrator kontrollerar alla resursfiler och ser om det finns problem som kan orsaka krascher.
    Illustrator kan informera dig om filer som kan orsaka krascher.
  3. När alla filer som kan orsaka fel har registrerats i diagnostikkontrollerna startas Illustrator och en dialogruta öppnas som visar att Illustrator körs i säkert läge.

Illustrator startas och ett meddelande visar att programmet körs i säkert läge.
  4. Klicka på Hjälp > Säkert läge.

I dialogrutan Säkert läge visas alla filer som kan orsaka krascher.
  5. I dialogrutan Säkert läge granskar du varje objekt i listan och åtgärdar problemet. När du åtgärdar ett problem, t.ex. tar bort ett skadat plugin-program från plugin-mappen, markerar du motsvarande kryssruta så att Illustrator vet att problemet har åtgärdats.

Upprepa det här steget tills alla objekt i listan är åtgärdade och markerade med en bock.

Obs!

1. Du kan fortsätta att arbeta i säkert läge utan att åtgärda alla fel. Funktionerna för objekten i dialogrutan Säkert läge kan dock inte användas förrän du har åtgärdat problemet.
    2. Om du klickar på Återställ Säkert läge förutsätter Illustrator att alla problem har åtgärdats och försöker starta om normalt. Klicka bara på Återställ Säkert läge om du är säker på att alla problem har åtgärdats. Om inte alla uppräknade problem har åtgärdats kan Illustrator krascha igen när du startar det och du måste börja om med steg 1.