Lær at bruge Admin Console til at skifte fra enhedslicensering til delt enhedslicensering.

Introduktion

Delt enhedslicensering er en licenseringsmetode, som giver flere slutbrugere mulighed for at bruge Adobe-produkter og -tjenester på delte enheder.

Med Admin Console kan it-administratorer nemt flytte enhedslicensering til delt enhedslicensering. Når brugerne har skiftet, har de adgang til alle købte Adobe-produkter og -tjenester.

Bemærk:

Enhedslicenser, der stadig er i brug, vil holde op med at virke 30 dage efter skiftet. Bemærk, at skiftet ikke kan fortrydes. Af denne grund anbefaler Adobe, at it-administratorer konfigurerer og anvender delte enhedslicenser umiddelbart efter overførsel for at undgå afbrydelser.

Overførsel til delt enhedslicensering

1. Log på Admin Console.

På siden Oversigt vises de licenser, der er købt af dit firma. De licenser, som skal skiftes, er markeret med et i-ikon. Klik på ikonet for at åbne et pop op-vindue.

Oversigtsside i Admin Console
  2. Klik på Overfør for at starte overførselsprocessen.

Alternativt kan du gå til siden Produkter og klike på Start i den meddelelse, som vises.

3. Klik på Næste på skærmen Start.

Startskærm for overførsel
  4. På siden Organisation skal du angive organisationens type ud fra følgende muligheder (alt efter hvilke typer licenser du har). Efter at have accepteret vilkår og betingelser skal du klikke på Bekræft og fortsæt.

Hvis din organisation ikke allerede har identificeret et undersegment i Admin Console:

Licenstyper, som du har Handling krævet Resultat
    Primær og sekundær uddannelse  Sæt kryds ud for indstillingen "Primær og sekundær uddannelse (dvs. folkeskole, gymnasie og tilsvarende)". Alle dine enhedslicensprodukter vil blive konverteret til Alle Creative Cloud-apps: Delte enhedslicenser (primær og sekundær).
    Videregående uddannelse Sæt kryds ud for "Videregående uddannelse (f.eks. korte og mellemlange uddannelser, erhvervsuddannelser osv.)". Alle dine enhedslicensprodukter vil blive konverteret til Alle Creative Cloud-apps: Delte enhedslicenser (HED).
    Både grunduddannelse og videregående uddannelse

Markér følgende afkrydsningsfelter:

• Primær og sekundær uddannelse (dvs. folkeskole, gymnasie og tilsvarende).
    • Videregående uddannelse (f.eks. korte og mellemlange uddannelser, erhvervsuddannelser osv.).
    Alle dine enhedslicensprodukter vil blive konverteret til Alle Creative Cloud-apps: Delte enhedslicenser (primær og sekundær).
    Almennyttige organisationer, der ikke er skoler
    • Markér afkrydsningsfeltet "Almennyttige organisationer, der ikke er skoler (f.eks. velgørenhedsorganisationer)".
    • Klik derefter på Ja for at bekræfte, at din almennyttige organisation henvender sig til primære og sekundære studerende.
    Alle dine enhedslicensprodukter vil blive konverteret til Alle Creative Cloud-apps: Delte enhedslicenser (primær og sekundær).

Hvis din organisation har identificeret et undersegment i Admin Console

Licenstyper, som du har Handling krævet Resultat
    Enten grunduddannelse eller videregående uddannelse Hvis du vil gennemgå din organisations type, skal du kontakte Adobes supportafdeling. Alle dine enhedslicensprodukter vil blive konverteret til Alle Creative Cloud-apps: Delte enhedslicenser (primær og sekundær).
    Både grunduddannelse eller videregående uddannelse Kontakt Adobes supportafdeling for at få ændret din organisations type. Alle dine enhedslicensprodukter vil blive konverteret til Alle Creative Cloud-apps: Delte enhedslicenser (primær og sekundær).
    Almennyttige organisationer, der ikke er skoler Angiv, om du har brugere under grundlæggende uddannelse. Kontakt derefter Adobes supportafdeling for at få ændret din organisations type. Alle dine enhedslicensprodukter vil blive konverteret til Alle Creative Cloud-apps: Delte enhedslicenser (primær og sekundær).
    Flere enhedslicensprodukter Der kræves ingen handling Alle dine enhedslicensprodukter vil blive konverteret til Alle Creative Cloud-apps: Delte enhedslicenser.
  5. På siden Gennemse vises en oversigt over alle licensændringer, som vil træde i kraft efter overførselen, og samtidig er der oplysninger om dine nuværende og nye licenser og prisændringer.

Efter at have gennemset oplysningerne på siden, skal du klikke på Overfør.

Skærmen Gennemse overførsel
  6. På den næste skærm skal du klikke på Ja for at gå videre med overførslen.

7. Siden Oversigt i Admin Console vil vise status for overførslen.

Når processen er gennemført, modtager du en e-mail med bekræftelse på overførslen. Du har derefter 30 dage til at konfigurere og installere delte enhedslicenser.

Gentaget implementering af installationspakker

Når du har overført dine enhedslicenser til delte enhedslicenser, skal du omfordele disse nye licenser og tildele dem til de enheder, der tidligere havde separate enhedslicenser.

Dette gøres ved at lave nye installationspakker med delte enhedslicenser og installere disse pakker på de relevante enheder.

Du kan læse mere om processen i de følgende dokumenter:

1. Afinstaller nuværende enhedslicenser.
  2. Lav installationspakker med delte enhedslicenser.
  3. Installer pakkerne.

Der findes en trinvis vejledning til at komme i gang med delte enhedslicenser i installationshåndbogen til delt enhedslicensering.