Als u zelfstandige of gebundelde lidmaatschappen hebt aangeschaft die Adobe Sign - Ondernemingen of Adobe Sign - Bedrijven omvatten, kunt u de Adobe Admin Console gebruiken om gebruikers (en hun identiteiten), producten en rechten voor gebruikers en producten te beheren. U kunt ook meerdere beheerders toewijzen die u kunnen helpen bij het beheren van uw organisatie of het functionele gedrag van Document Cloud-producten en -services. U kunt bijvoorbeeld een specifieke functiebeheerder toewijzen om het gedrag van Adobe Sign te beheren. Zie Beheerders beheren voor meer informatie.

Aan de slag

Als u wilt dat een gebruiker Adobe Sign-functies voor uw organisatie beheert en configureert, moet aan die gebruiker de rol van systeembeheerder en een Adobe Sign-licentie in de Admin Console zijn toegewezen. Deze stap is nodig om de eerste Sign-accountbeheerder te maken.

1. Ga in de Admin Console naar Gebruikers.

Op de pagina Gebruikers worden de gebruikers in uw organisatie weergegeven.

2. Als u de gegevens van een gebruiker wilt weergeven, klikt u op de naam van de gebruiker.

3. Controleer of het productprofiel dat Adobe Sign bevat, in de sectie Producten wordt vermeld en dat de gebruiker een systeembeheerder is.

Gebruikersdetails
  4. Als u wilt controleren of de gebruiker is opgenomen in het productprofiel dat Adobe Sign bevat, gaat u naar Producten.

Op de zijbalk wordt de lijst weergegeven met alle Adobe-productlidmaatschappen waarvoor u een beheerder bent.

5. Selecteer het gewenste Document Cloud-product.

Alle productprofielen die aan het product zijn gekoppeld, worden weergegeven.

6. Als u wilt nagaan of de Adobe Sign-service is ingeschakeld in het productprofiel, klikt u op Details en controleert u de inbegrepen services.

Inbegrepen services
  7. Als u de details van een productprofiel wilt weergeven, klikt u op de naam van het profiel.

Er wordt een lijst weergegeven met gebruikers die in het productprofiel zijn opgenomen.

8. Zorg ervoor dat de gebruiker die u Adobe Sign wilt laten beheren voor uw organisatie, in de lijst staat.

Toegang tot de beheerfunctie van Adobe Sign

U kunt op twee manieren toegang krijgen tot de beheerfunctie van Adobe Sign:

• Ga in de Admin Console naar Overzicht. Klik op Adobe Sign beheren vanaf de Adobe Sign-beheerkaart.

Er wordt een nieuw browsertabblad geopend en u wordt automatisch aangemeld bij de Adobe Sign-beheerconsole.

Adobe Sign

Op een nieuw browsertabblad wordt u naar de beheerfunctie van Adobe Sign geleid.

• Ga naar de beheerfunctie van Adobe Sign om u aan te melden met uw beheerdersreferenties.

Adobe Sign-beheerders toevoegen

U kunt op twee manieren Adobe Sign-beheerders toevoegen.

1. Geef de gebruiker recht op een Adobe Sign-licentie. Verleen de gebruiker tevens rechten als systeembeheerder aan de hand van de stappen in het gedeelte Aan de slag.
  2. Gebruik de beheerportal van Adobe Sign en voer de onderstaande stappen uit:
  1. Meld u aan bij de Adobe Sign-beheerconsole..

2. Ga naar de Lijst met gebruikers in Adobe Sign. In deze lijst worden alle gebruikers weergegeven die zijn opgenomen in de machtigingen voor het product.

3. Selecteer een gebruiker en klik vervolgens op Gebruiker bewerken.

4. Schakel de instellingen voor de accountbeheerder of productbeheerder in of uit.

5. Klik op Opslaan.

Kies Gebruiker bewerken en klik op Opslaan

Adobe Sign-beheerdersrechten intrekken

Als een Adobe Sign-beheerder beheerdersrechten heeft ontvangen via de Adobe Admin Console, kunt u als volgt de Adobe Sign-beheerdersrechten voor die gebruiker intrekken.

• Ga naar de sectie Gebruikers in de Admin Console en verwijder de beheerdersmachtiging in het deelvenster Producten en machtigingen. Verwijder vervolgens ook de Adobe Sign-beheerdersrechten van de gebruiker via de Adobe Sign-beheerportal. Deze gebruiker kan nog steeds gebruikmaken van Adobe Sign, maar heeft geen beheerdersrechten meer.
  • Ga in de Admin Console naar  Producten of Gebruikers en verwijder de gebruiker uit de productgroep die een machtiging voor Document Cloud voor ondernemingen of Document Cloud voor bedrijven bevat. Deze gebruiker kan Adobe Sign niet gebruiken en hoeft daarom ook geen functiebeheerrechten te hebben.

Opmerking:

Als de Adobe Sign-beheerder beheerdersrechten heeft ontvangen via het Adobe Sign-beheergedeelte, kunt u de beheerdersrechten intrekken door de gebruikersinstellingen voor de accountbeheerder of groepsbeheerder uit te schakelen.

Transactieverbruik en -rapporten

U kunt ook aanbiedingen op basis van Adobe Sign-transacties kopen en deze beheren via de Admin Console. Transacties zijn handelingen zoals een overeenkomst verzenden, een document uploaden naar de bibliotheek, een documentbibliotheek bewerken en een widget maken.

Als u het verbruik van Adobe Sign-transacties wilt controleren en gedetailleerde rapporten over het gebruik wilt weergeven, voert u de onderstaande stappen uit.

1. Ga in de Admin Console naar Overzicht en zoek de Adobe Sign-kaart.

De kaart toont statistieken over licenties of transacties, afhankelijk van het soort Adobe Sign-aanbieding dat uw organisatie heeft gekocht. Als u een Adobe Sign-aanbieding op basis van transacties hebt aangeschaft, ziet u het aantal transacties dat uw organisatie heeft gekocht op de Adobe Sign-kaart.

Adobe Sign-kaart
  2. Klik op Adobe Sign beheren.

De web-app van Sign wordt geopend. Meld u aan met uw referenties als u nog niet bent aangemeld.

3. Ga naar Rapporten en klik op Een nieuw rapport maken.

Nieuw rapport maken
  4. Als u gedetailleerde rapporten over het verbruik wilt, past u de waarden van de filters aan en klikt u op Rapport uitvoeren.

Rapport uitvoeren
  5. Er wordt een grafisch rapport weergegeven op basis van de ingestelde filters. U kunt het rapport exporteren in de CSV-indeling door te klikken op Rapportgegevens exporteren.

Opmerking:

Sommige grafieken zijn niet beschikbaar voor niet-Engelse talen.

Rapportgegevens