Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Met Creative Cloud of Document Cloud voor ondernemingen kunnen eindgebruikers bestanden veilig op Creative Cloud opslaan. Gebruikers kunnen ook bestanden delen en samenwerken met anderen. Bestanden zijn toegankelijk voor gebruikers via de Creative Cloud-website, de Creative Cloud desktop-app en een mobiele Creative Cloud-app. Opslagruimte is alleen beschikbaar bij Creative Cloud of Document Cloud voor ondernemingen als opslagruimte deel uitmaakt van de overeenkomst van uw organisatie met Adobe.

Hoewel alle gegevens in Creative Cloud en Document Cloud zijn versleuteld, kunt u Adobe desgewenst een toegewezen versleutelingssleutel laten genereren voor enkele of alle directory's binnen uw organisatie om zo extra controle- en beveiligingslagen aan te brengen. Inhoud wordt dan versleuteld met behulp van de toegewezen versleutelingssleutel. U kunt de versleutelingssleutel indien nodig weer intrekken via de Admin Console.

Toegewezen versleutelingssleutels zijn alleen beschikbaar bij Creative Cloud- of Document Cloud-lidmaatschappen voor ondernemingen met gedeelde services die opslag en services omvatten.

Lees eerst Beveiligingsoverzicht van Adobe Creative Cloud voor ondernemingen of Beveiliging van Adobe Document Cloud voordat u toegewezen versleutelingssleutels voor uw directory's inschakelt.

Als u ook opslagruimte en services wilt gebruiken, kunt u uw lidmaatschap upgraden. Neem hiervoor contact op met uw Adobe-accountmanager.

Versleutelingssleutels voor directory's beheren

U kunt voor de directory's in uw organisatie per directory een toegewezen versleutelingssleutel gebruiken.

Als u met versleutelingssleutels werkt, moet u rekening houden met het volgende:

• U moet uw domeinen hebben geclaimd en geactiveerd om toegewezen versleutelingssleutels te kunnen gebruiken voor de directory's in deze domeinen.
  • Als u eenmaal een toegewezen versleutelingssleutel hebt ingeschakeld, kunt u niet terugkeren naar het gebruik van standaardversleutelingssleutels.
  • U kunt een toegewezen versleutelingssleutel indien nodig intrekken. Als u de versleutelingssleutel intrekt, hebben uw gebruikers geen toegang meer tot inhoud die met de versleutelingssleutel is versleuteld. Als u bijvoorbeeld een inbreuk op de beveiliging van de gegevens vermoedt, kunt u de toegewezen versleutelingssleutel onmiddellijk intrekken via de Admin Console.
  • Als u gebruikers weer toegang wilt verlenen tot de inhoud waarvan de versleutelingssleutel is ingetrokken, schakelt u de versleutelingssleutel opnieuw in via de Admin Console.

De volgende gegevens worden niet versleuteld met de toegewezen versleutelingssleutel en het intrekken van de sleutel heeft geen invloed op deze gegevens:

• Gegevens van leden van een organisatie met een Adobe ID-account (tenzij de gebruiker samen met anderen aan inhoud werkt en gebruikers met een Enterprise ID of Federated ID de samenwerking zijn gestart)
  • Metagegevens (bestandsnaam, naam van de verzameling, lettertypegebruik, MIME-type en andere kenmerken die nodig zijn om door een verzameling te bladeren)
  • Video's die zijn gepubliceerd met Premiere Clip en Adobe Spark Video
  • Lightroom-foto's
  • Kleuren die zijn opgeslagen met de Adobe Color-service
  • Alle gegevens die worden beheerd met de services Behance en Adobe Fonts
  • Alle gegevens die worden beheerd door de Marketing Cloud
  • Opgeslagen applicatievoorkeuren
  • Informatie over de eigenaar van het account, zoals naam, emailadres, licenties en andere basisinformatie van het account

Toegewezen versleutelingssleutels inschakelen

Als u een toegewezen versleutelingssleutel voor uw directory wilt gebruiken, volgt u de onderstaande procedure:

1. Meld u aan bij de Admin Console en ga naar Instellingen > Identiteit.

De directory's in uw organisatie worden weergegeven op het tabblad Directory op de pagina Identiteit.

2. Klik op de naam van de directory waarvoor u een toegewezen versleutelingssleutel wilt inschakelen.

3. Klik op Instellingen.

De pagina Directoryinstellingen wordt weergegeven.

Directoryinstellingen
  4. Klik op Inschakelen.

Het dialoogvenster Toegewezen versleutelingssleutel inschakelen wordt weergegeven.

Toegewezen versleutelingssleutel inschakelen dialoogvenster
  5. Klik ter bevestiging op Inschakelen.

Wanneer de toegewezen versleutelingssleutel is ingeschakeld, wordt er een bericht weergegeven waarin wordt aangegeven dat de sleutel is ingeschakeld. Als er al middelen aanwezig zijn, begint de versleuteling en wordt de voortgang van de versleuteling weergegeven. Gebruikers kunnen ongestoord blijven werken terwijl het versleutelingsproces plaatsvindt.

Er wordt ook een bericht weergegeven als om wat voor reden dan ook de versleutelingssleutel niet kan worden ingeschakeld of als de sleutel is ingeschakeld, maar de versleuteling van middelen is mislukt.

Toegewezen versleutelingssleutels intrekken

Als u een toegewezen versleutelingssleutel intrekt, zijn gegevens die zijn versleuteld met de versleutelingssleutel, niet meer toegankelijk voor gebruikers.

Opmerking:

Gebruikers kunnen mogelijk nog wel door bestanden en mappen bladeren en kenmerken weergeven.

Ga als volgt te werk om een toegewezen versleutelingssleutel voor een directory in te trekken:

1. Meld u aan bij de Admin Console en ga naar Instellingen > Identiteit.

De directory's in uw organisatie worden weergegeven op het tabblad Directory op de pagina Identiteit.

2. Klik op de naam van de directory waarvan u de specifieke versleutelingssleutel wilt intrekken.

3. Klik op Instellingen.

De pagina Directoryinstellingen wordt weergegeven.

Directoryinstellingen
  4. Klik op Intrekken.

Het dialoogvenster Toegewezen versleutelingssleutel intrekken wordt weergegeven.

Toegewezen versleutelingssleutel intrekken
  5. Klik ter bevestiging op Intrekken.

Wanneer de toegewezen versleutelingssleutel is ingetrokken, wordt er een bericht weergegeven waarin wordt aangegeven dat de sleutel is ingetrokken.

Sleutel is ingetrokken