Inleiding

Adobe publiceert regelmatig productupdates die nieuwe functies en functionaliteit voor eindgebruikers bieden. Adobe biedt ook verschillende manieren waarop ondernemingen deze productupdates kunnen distribueren.

Als beheerder in uw onderneming moet u weten hoe u de distributie en toepassing van updates voor uw eindgebruikers beheert. U moet ook beslissen welke methode of combinatie van methoden het beste past bij de vereisten van uw organisatie.

Dit artikel bevat een overzicht van het releasemodel van Adobe. Ook worden de verschillende manieren toegelicht waarop u de updates voor de eindgebruikers in uw organisatie effectief kunt beheren.

Hoe beheer ik updates?

Met de overgang naar de cloud heeft Adobe een servicemodel voor klantupdates ontwikkeld. Dit betekent dat er regelmatig nieuwe functies, functie-uitbreidingen en oplossingen voor problemen worden uitgebracht. Doorlopende updates zorgen ervoor dat uw gebruikers beschikken over de nieuwste en beste functionaliteit en verbeteringen, zonder dat ze hoeven te wachten op de volgende volledige release. Met dit model kan uw organisatie ook pakketten maken die eerst kunnen worden getest en gevalideerd voordat de nieuwe functies en functionaliteit voor de eindgebruikers worden uitgebracht.

Updates beheren

Met de nieuwste installatietechnologie van Adobe hoeft u slechts één installatieprogramma voor een pakket te maken voor alle gebruikers met dezelfde productvereisten, ongeacht hun huidige configuratie van Adobe-apps.

Dus als u een groep eindgebruikers hebt die momenteel verschillende productconfiguraties gebruiken of zelfs nieuwe installaties nodig hebben, hoeft u geen complexe set pakketten te maken. Het enige dat u hoeft te doen, is één installatiepakket samenstellen met de vereiste producten en updates. Vervolgens kunt u dit pakket distribueren naar de hele groep gebruikers.

Beheer van fouten

We begrijpen dat het installeren van producten in een bedrijfsomgeving geen eenvoudige taak is. U stuit tijdens het implementatie- of installatieproces mogelijk vaak op fouten. Met één installatieprogramma voor alle gebruikers (ongeacht hun huidige configuratie) komt u steeds dezelfde foutcodes en -berichten tegen voor alle configuraties. U hoeft dus geen verschillende foutscenario's op te lossen voor nieuwe installaties en updates.

Hoe distribueer ik updates in mijn onderneming?

We weten dat elke klant anders is. Als klant met een lidmaatschap voor ondernemingen of teams hebt u andere behoeften en vereisten. U wilt de beschikking hebben over de meest recente functies in de producten die u hebt gekocht, maar u wilt ook bepalen hoe en wanneer deze functies beschikbaar worden gesteld aan uw eindgebruikers.

U beschikt over de volgende opties om updates voor uw eindgebruikers toe te passen en te distribueren:

Selfservice

Als uw eindgebruikers toegang hebben tot de Creative Cloud desktop-applicatie, worden ze op de hoogte gesteld wanneer nieuwe updates beschikbaar komen en gevraagd deze te installeren. Deze methode vermindert de hoeveelheid extra werk voor IT-beheerders. Bovendien krijgen eindgebruikers toegang tot de nieuwste updates zodra deze worden uitgebracht.

creative-cloud-desktop-app

Updatepakketten maken via de Admin Console

Op het tabblad Pakketten in de Admin Console kunt u de volgende typen pakketten maken:

Selfservicepakketten als u uw gebruikers de volledige controle wilt geven over de updates die ze kunnen downloaden en installeren.

Beheerde pakketten als u meer controle wilt houden over de updates die uw gebruikers kunnen installeren.

Download Adobe-sjablonen (vooraf gemaakte pakketten) vanaf het tabblad Pakketten in de Admin Console en distribueer deze vervolgens naar uw eindgebruikers.

Deze pakketten worden voor u gemaakt en onderhouden in de Admin Console. Dit betekent dat u deze pakketten niet op uw locatie maakt. U kunt de gemaakte pakketten downloaden en distribueren indien en wanneer u ze nodig hebt.

Updatepakketten maken via Creative Cloud Packager

U kunt Creative Cloud Packager, een desktop-app, gebruiken als u pakketten wilt maken op een computer op uw locatie. Wanneer u Creative Cloud Packager start, kunt u ervoor kiezen om een nieuw pakket te maken. In het venster Applicaties en updates selecteert u eenvoudig de updates die u in het pakket wilt opnemen. Dit resulteert in een eigen installatiepakket dat kan worden gedistribueerd naar al uw eindgebruikers.

Pakketten die zijn gemaakt met de Creative Cloud Packager, worden gemaakt en onderhouden op uw locatie. U kunt de gemaakte pakketten distribueren als u ze nodig hebt.

Remote Update Manager (RUM)

Met Remote Update Manager (RUM) kunt u als de beheerder van uw onderneming het updateprogramma op de computer van een eindgebruiker op afstand aanroepen. U kunt alle applicaties of alleen de geselecteerde applicaties bijwerken. U kunt er ook voor kiezen een lijst met beschikbare updates voor de client weer te geven of de updates downloaden en in de cache opslaan, zodat ze later worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld nadat de computer opnieuw is opgestart.

Lokale updateserver

U kunt uw eigenlokaleupdateserver hosten. Met Adobe Update Server Setup Tool (AUSST) kunt u uw eigen webserver synchroniseren met die van Adobe. Zo kunt u alle updates lokaal hosten. Voor de installatie van de updates kunt u Remote Update Manager gebruiken vanaf uw updateserver, maar u kunt er ook voor kiezen de eindgebruikers de updates zelf te laten installeren. De eindgebruiker kan de updates volgens een schema installeren of via selfservice met de Creative Cloud desktop-applicatie.

Lokale updateserver

Hoe weet ik of er updates beschikbaar zijn?

Tabblad Pakketten van Admin Console

Als u toegang hebt tot de Admin Console, kunt u op het tabblad Pakketten controleren of er updates beschikbaar zijn voor de pakketten die u eerder hebt gemaakt.

Apps zijn niet up-to-date

E-mailmeldingen

Op het tabblad Pakketten van de Admin Console kunt u wekelijkse e-mailmeldingen over de nieuwste updates in- of uitschakelen.

1. Kies Pakketten > Voorkeuren in de Admin Console.

2. Schakel het selectievakje in de sectie Meldingen in om meldingen in te schakelen.

Als u een vooraf gemaakt pakket hebt gedownload, worden op de pagina Pakketten de updates weergegeven die beschikbaar zijn voor de applicaties in uw pakket. Zie Pakketten beheren voor meer informatie.

Apps zijn niet up-to-date

De Creative Cloud desktop-app gebruiken

Als u de optie Selfservice kiest voor het distribueren van updates, ontvangen uw gebruikers meldingen van de Creative Cloud desktop-app.

Updates in CCDA