Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van de migratie van middelen?

Het doel van de migratie van middelen is het verplaatsen van de inhoud van Enterprise-gebruikers vanuit hun bestaande Adobe ID-account dat aan hun bedrijf is toegewezen, naar hun nieuwe account voor ondernemingen. Dit proces kan worden gestart nadat de IT-beheerder het gebruikersaccount heeft gemigreerd van Adobe ID naar Enterprise ID/Federated ID.

Wie start het migratieproces?

De IT-beheerder van de organisatie/onderneming initieert de overdracht van de accountidentiteit. Vervolgens start de werknemer het daadwerkelijke migratieproces door Adobe toestemming te geven zijn of haar inhoud over te zetten.

Waarom hebben jullie mijn toestemming nodig om mijn inhoud over te zetten?

Adobe kan de inhoud van je Adobe ID-account niet migreren zonder jouw toestemming om de volgende redenen.

• Wanneer je je Adobe ID gebruikt, behoud jij de volledige controle over bestanden en gegevens die zijn gekoppeld aan je Adobe ID-account. Wanneer je een Enterprise ID of Federated ID gebruikt, is de onderneming eigenaar en beheerder van deze inhoud.
  • Je contract met Adobe als eindgebruiker van een Adobe ID-account vermeldt dat gebruikers volledige controle behouden over de bestanden en gegevens die zijn gekoppeld aan hun ID.
  • Volgens de Federal Stored Communications Act (de SCA), 18 U.S.C. Sections 2701-271 kan Adobe je inhoud ook niet zonder jouw toestemming verplaatsen.

Hoe beheer ik de persoonlijke inhoud in mijn Adobe ID-account?

Tijdens de migratie van middelen wordt alle ondersteunde inhoud vanuit je bestaande Adobe ID-account dat aan je bedrijf is toegewezen, verplaatst naar je nieuwe account voor ondernemingen.

Als je de persoonlijke inhoud niet wilt migreren, moet je de inhoud van je bestaande Adobe ID-account verwijderen voordat je het migratieproces start. Je kunt je persoonlijke inhoud handmatig downloaden/verplaatsen naar je desktop. Wanneer de migratie is voltooid, wordt je oude Adobe ID-account dat aan je bedrijf is toegewezen, geconverteerd naar een gratis, nieuw en persoonlijk Adobe ID-account. Je kunt je gedownloade inhoud handmatig overbrengen naar dit nieuwe persoonlijke Adobe ID-account.

Welke inhoudstypen worden ondersteund in het migratieproces?

Alle ondersteunde inhoud in je oude Adobe ID-account wordt overgedragen naar je nieuwe account voor ondernemingen. Dit is een alles-of-niets-proces. Gebruikers kunnen niet kiezen welke gegevensbestanden/inhoud ze willen overzetten.

Inhoud die wordt overgezet

• Adobe Sign
  • Adobe Spark-creaties
  • Adobe Spark gepubliceerd
  • Adobe XD-prototypen
  • Applicatievoorkeuren
  • Opmerkingen
  • Creative Cloud Libraries
  • Bestanden (Creative Cloud en Document Cloud)
  • Mappen
  • Bibliotheekgegevens
  • Mobiele creaties (DCX)
  • Gedeelde koppelingen
  • Versies

Inhoud die niet wordt overgezet

• Activiteitsfeed
  • Adobe Anywhere
  • Adobe Color
  • Adobe Stock
  • Adobe Story
  • Adobe Fonts
  • Behance/Portfolio
  • Fill & Sign-gebruikersprofielgegevens
  • Lightroom
  • Video's gepubliceerd via mobiele apps

Opmerking: de inhoud die niet is overgezet, is nog steeds beschikbaar via je Adobe ID-account.

Zie Een back-up maken van een catalogus om een back-up te maken van catalogi die zijn gemaakt met behulp van Lightroom Classic CC.

Voor Lightroom CC kun je een lokale back-up maken door Alle originele afbeeldingen op de opgegeven locatie opslaan in te schakelen in de lokale opslagomgeving. Zie Voorkeuren instellen voor meer informatie.

Waarom kan ik mijn middelen niet automatisch migreren?

Nadat je IT-beheerder je account heeft overgezet van Adobe ID naar Enterprise ID/Federated ID, moet je de inhoud handmatig overzetten in de onderstaande gevallen.

• Er is geen Creative Cloud-opslag of Document Cloud-opslag gekoppeld aan de lidmaatschappen die door je bedrijfsbeheerder aan je zijn toegewezen. Als je inhoud automatisch wilt migreren, moet je toegang hebben tot beide.
  • Het land dat aan je nieuwe ondernemingsaccount is gekoppeld, bevindt zich niet in dezelfde regio als het land dat aan je vorige Adobe ID-account was gekoppeld.

Kunnen gegevens worden gemigreerd naar andere regio's?

Nee, je inhoud kan niet worden gemigreerd tussen verschillende regio's. Als je inhoud zich in de V.S. bevindt, blijft de inhoud daar. Inhoud overzetten (verplaatsen of kopiëren) tussen regio's wordt niet ondersteund. Je kunt de inhoud wel handmatig overzetten naar je nieuwe ondernemingsaccount. Zie Middelen overzetten.

Hoe lang duurt het migratieproces?

Het volledige migratieproces duurt minder dan vijf minuten, waarna je toegang hebt tot je nieuwe ondernemingsaccount. Als je echter veel dingen hebt gedeeld, is het mogelijk dat je niet direct al je koppelingen, bladwijzers, uitnodigingen en samenwerkingsprojecten ziet. Nadat je je bij je nieuwe account voor ondernemingen hebt aangemeld, neemt dit proces enkele minuten in beslag.

Hoe ziet mijn account eruit nadat de migratie is voltooid?

Nadat het proces is voltooid, ziet het nieuwe Enterprise ID-/Federated ID-account er precies hetzelfde uit als je oorspronkelijke Adobe ID-account. Je oorspronkelijke Adobe ID-account is nu leeg en wordt geconverteerd naar een persoonlijk Adobe ID-account.

Nadat mijn identiteit is omgezet van Adobe ID naar Enterprise/Federated ID, krijg ik dan nog de pagina voor toestemming tot migratie van middelen te zien als ik mij aanmeld met mijn Adobe ID?

Nee, deze pagina wordt niet meer weergegeven wanneer je je aanmeldt bij je Adobe ID-account.

Hoe kan ik de Adobe Stock-bibliotheken die in mijn Adobe ID-account zijn gemaakt, overzetten naar het nieuwe ondernemingsaccount?

Je kunt de Stock-aankopen niet overzetten vanwege de licentieverschillen tussen individuele en zakelijke Stock-overeenkomsten. Je kunt de Stock-items terugkopen onder de voorwaarden van je ondernemingsaccount.

Is de migratie van middelen van invloed op bestanden die via de service voor bestandsdeling zijn verzonden?

Nadat de inhoud is overgezet, migreert de service voor bestandsdeling de verzonden bestanden. Alle openstaande koppelingen en verzonden bestanden worden ook gekoppeld aan het nieuwe ondernemingsaccount. Tijdens de migratie van de service voor bestandsdeling hebben gebruikers tijdelijk geen toegang tot bestanden die via de service zijn verzonden. Nadat de migratie is voltooid, werken alle openstaande koppelingen en worden alle verzonden bestanden weergegeven in het nieuwe ondernemingsaccount.

Als ik mijn beslissing wil uitstellen en de inhoud wil analyseren voordat ik toestemming geef, kan de inhoud dan later automatisch worden gemigreerd?

• Je kunt het besluit om je aan te melden bij je nieuwe account voor ondernemingen uitstellen en je zo vaak je maar wilt aanmelden bij je Adobe ID-account om alle persoonlijke inhoud te analyseren, opslaan, synchroniseren en verwijderen.
  • Als je je aanmeldt bij je Enterprise-account, maar voorlopig nog geen toestemming wilt verlenen, klik je op Terug naar aanmelden. Vervolgens meld je je aan bij je Adobe ID-account.
  • Als je je echter aanmeldt bij je Enterprise-account en klikt op Nee, ik wil mijn inhoud later handmatig verplaatsen, kun je het geautomatiseerde migratieproces niet meer opnieuw starten. Zie Middelen overzetten als je de inhoud handmatig wilt overzetten naar je nieuwe ondernemingsaccount.

Wat gebeurt er als er voor de migratie al inhoud aanwezig is in het nieuwe ondernemingsaccount?

Het wordt afgeraden inhoud toe te voegen aan het nieuwe ondernemingsaccount voordat de migratie van middelen is voltooid. Als er echter toch inhoud aanwezig is in het ondernemingsaccount, gaat deze verloren als je toestemming geeft voor de migratie van middelen. Als deze inhoud belangrijk is, moet je deze op je desktop opslaan en vervolgens handmatig naar je ondernemingsaccount verplaatsten nadat de migratie is voltooid.

Wat gebeurt er als ik het proces start vanuit twee verschillende apps of apparaten?

Het wordt aanbevolen de migratie van middelen niet tegelijk vanaf meerdere apparaten te starten. Wanneer je probeert je aan te melden vanaf meerdere apparaten of apps, geven ze alle de toestemmingspagina voor de migratie van middelen weer als je nog geen actie hebt ondernomen op een van de toestemmingspagina's.

Als je eenmaal een migratieoptie (Ja/Nee) hebt geselecteerd op een van de toestemmingspagina's, wordt je eerste keuze door het systeem vastgelegd en wordt het migratieproces dienovereenkomstig gestart. Als het migratieproces al wordt uitgevoerd en je probeert het vanaf een ander apparaat of app nogmaals te starten, wordt het bericht Tijdelijk niet beschikbaar weergegeven.

De fout Tijdelijk niet beschikbaar

Wat gebeurt er op de andere apparaten waarop ik ben aangemeld nadat ik de migratie van middelen heb gestart?

Zodra je de migratie van middelen start op een (primair) apparaat, word je automatisch afgemeld bij je Adobe ID-account op alle andere (secundaire) apparaten totdat de migratie is voltooid. Nadat de migratie is voltooid, word je automatisch aangemeld bij je nieuwe ondernemingsaccount op je primaire apparaat. Meld je weer aan bij je nieuwe ondernemingsaccount op alle secundaire apparaten.

Waarom ontvang ik openstaande uitnodigingen in mijn persoonlijke Adobe ID-account nadat de middelen zijn gemigreerd?

Als je je persoonlijke Adobe ID-account wilt claimen of beheren moet je de bijbehorende gebruikersnaam en het wachtwoord wijzigen. Daarna ontvang je geen openstaande uitnodigingen meer in je persoonlijke Adobe ID-account.

Wat moet ik doen als de migratie van middelen vastloopt nadat ik toestemming heb gegeven?

Als het actieve venster vastloopt nadat je toestemming hebt gegeven, sluit je het venster/de app en probeer je je opnieuw aan te melden bij je nieuwe Enterprise ID-/Federated ID-account om het migratieproces opnieuw te starten. Als zich nog steeds fouten voordoen, neem je voor ondersteuning contact op met de IT-beheerder van je organisatie.

Hoe herstel ik de fout 'Het verplaatsen van je inhoud is onderbroken.'?

Als dit foutbericht wordt weergegeven voordat het migratieproces is voltooid, klik je op Annuleren en terug naar aanmelden. Meld je dan opnieuw aan bij je Enterprise ID/Federated ID-account.

• Wanneer de toestemmingspagina voor de migratie wordt weergegeven, start je het migratieproces opnieuw.
  • Nadat je bent aangemeld bij je account, controleer je of de inhoud is gemigreerd: Creative Cloud-bestandenDocument Cloud-bestanden.
  • Als zich fouten voordoen, neem je voor ondersteuning contact op met de IT-beheerder van je organisatie.