Adobe-sjablonen zijn kant-en-klare pakketten met gebruikerslicenties op naam die kunnen worden gedownload via het tabblad Pakketten van de Admin Console. Dit zijn pakketten met één losse app of verzamelpakketten die zijn gemaakt door Adobe. Deze pakketten worden gemaakt op basis van standaardinstellingen. U kunt ervoor kiezen pakketten te downloaden op basis van de beschikbare Adobe-sjablonen. U kunt de beschikbare sjablonen ook gebruiken als uitgangspunt om zelf pakketten te maken.

Tot de pakketten met een losse app behoort ook het pakket met alleen de Creative Cloud desktop-applicatie, waarmee u de Creative Cloud desktop-applicatie kunt installeren.

Adobe-sjablonen bekijken

1. Meld u aan bij de Admin Console en ga naar Pakketten > Adobe-sjablonen.

Er wordt een lijst weergegeven met beschikbare pakketten die zijn gebaseerd op Adobe-sjablonen.

Adobe-sjablonen
  2. Gebruik het zoekvak om de sjablonen te filteren op pakketnaam.

3. Standaard wordt de lijst met pakketten verdeeld over pagina's met tien pakketten per pagina.

U kunt het aantal pakketten per pagina wijzigen via de vervolgkeuzelijst in de rechterbenedenhoek van de lijst met pakketten.

4. Als u een overzicht van een pakket wilt weergeven, klikt u op de naam van het pakket.

Het overzicht van het pakket wordt weergegeven in de lade met details.

Gegevens van Adobe-sjabloon

Pakketten op basis van Adobe-sjablonen downloaden

Als u een pakket wilt distribueren dat is gebaseerd op een Adobe-sjabloon, moet u het pakket samenstellen en daarna downloaden.

1. Als u een pakket wilt downloaden, klikt u op de rij voor een pakket in de lijst met pakketten.

2. Klik op Downloaden in de lade met details.

3. U gaat naar de pagina Pakketten. Nadat het pakket is samengesteld, wordt het pakket naar uw computer gedownload.

4. Als u het pakket later wilt downloaden, klikt u op de pakketnaam in de lijst met pakketten en klikt u vervolgens op Downloaden in de lade met details.

Pakketten op basis van Adobe-sjablonen aanpassen en downloaden

Een Adobe-sjabloon biedt bepaalde applicaties en configuraties zoals die zijn gedefinieerd door de sjabloon. Wanneer u een pakket maakt, kunt u ervoor kiezen het pakket helemaal zelf te maken. U kunt echter ook de Adobe-sjabloon zoeken die het meest in de buurt komt van uw vereisten en deze als uitgangspunt gebruiken.

Opmerking:

Wanneer u een sjabloon aanpast, kunt u producten toevoegen die deel uitmaken van Creative Cloud of Document Cloud of producten toevoegen die geen deel uitmaken van een van deze clouds, zoals Adobe Captivate en Presenter.

1. Als u een pakket op basis van een Adobe-sjabloon wilt aanpassen, klikt u op de rij van een pakket in de lijst met pakketten.

2. Klik op Aanpassen in het rechterdeelvenster.

Opmerking:

De sjabloon die u aanpast met producten die geen deel uitmaken van Creative Cloud of Document Cloud, zoals Adobe Captivate en Presenter, biedt niet alle aanpassingsopties die beschikbaar zijn in een sjabloon die Creative Cloud-apps bevat.

3. Selecteer de gewenste opties op het scherm Configureren:

Landinstelling besturingssysteem gebruiken: Selecteer deze optie als u een pakket wilt maken dat wordt gedistribueerd in de taal van het besturingssysteem van de clientcomputer. In dat geval is de taal van het besturingssysteem standaard de alternatieve taal waarin het pakket wordt gedistribueerd.

Deelvenster Apps tonen: Het deelvenster Apps in de Creative Cloud desktop-applicatie voor eindgebruikers tonen/verbergen. Als u het deelvenster Apps in-/uitschakelt, worden de updates op de clientcomputers automatisch in-/uitgeschakeld. Alleen beschikbaar voor Creative Cloud- of Document Cloud-apps.

Toestaan dat niet-beheerders apps bijwerken en installeren: Hiermee staat u toe dat eindgebruikers die geen beheerdersrechten hebben, via selfservice hun eigen applicaties en updates installeren en beheren. Alleen beschikbaar voor Creative Cloud- of Document Cloud-apps.

Remote Update Manager inschakelen: Selecteer deze optie als u het gebruik van Remote Update Manager wilt inschakelen. Met Adobe Remote Update Manager kunt u het updateprogramma op afstand als beheerder uitvoeren op de clientcomputer. Zie Remote Update Manager voor meer informatie.

Een map voor extensies maken en het opdrachtregelhulpprogramma Extension Manager opnemen: Deze optie maakt een submap in de pakketmap die u kunt gebruiken om extensies op te nemen die samen met het pakket moeten worden geïnstalleerd. Zie Extensies in pakketten beheren voor meer informatie

Omleiden naar interne updateserver: Hiermee worden alle updates voor dit pakket omgeleid naar een interne updateserver. De gegevens van de interne server worden opgegeven in een override-XML-bestand op het tabblad Pakketten > Voorkeuren van de Admin Console. Voor meer informatie raadpleegt u de sectie Voorkeuren in het artikel App-pakketten maken via de Admin Console.

Installeren in aangepaste map: Installeert de apps in dit pakket in een aangepaste map. De map wordt opgegeven op het tabblad Pakketten > Voorkeuren in de Admin Console. Voor meer informatie raadpleegt u de sectie Voorkeuren in het artikel App-pakketten maken via de Admin Console. Alleen beschikbaar voor Creative Cloud- of Document Cloud-apps.

Bestandssynchronisatie uitschakelen (beschikbaar voor onderwijsinstellingen): Hiermee onderdrukt u de automatische synchronisatie van bestanden op clientsystemen. Dit is handig wanneer u pakketten installeert in een testomgeving waarin u de synchronisatie van bestanden wilt onderdrukken. Alleen beschikbaar voor Creative Cloud- of Document Cloud-apps.

4. Klik op Volgende als u klaar bent.

In het scherm Apps kiezen kunt u applicaties verwijderen die door de Adobe-sjabloon zijn gedefinieerd of andere applicaties toevoegen.

Apps kiezen
  5. Klik op Volgende nadat u de applicaties hebt gekozen die u in het pakket wilt opnemen.

6. Voer in het venster Voltooien de naam in van het pakket dat u maakt.

U kunt ook de aangepaste applicaties en de configuratie voor dit pakket controleren voordat u het pakket samenstelt.

7. U keert terug naar de pagina Pakketten. Nadat het pakket is samengesteld, wordt het pakket naar uw computer gedownload.

8. Als u het pakket later wilt downloaden, klikt u op de rij van een pakket in de lijst met pakketten en klikt u vervolgens op Downloaden in de lade met details.

Opmerking:

Als u een pakket maakt dat Captivate 2017 of Presenter (elke versie) bevat, moet u deze productversies eerst verwijderen op de computers van de eindgebruikers voordat u dit pakket distribueert.