In de Admin Console kunt u pakketten weergeven, bijhouden en verwijderen.

U kunt de pakketten die u en uw collega-beheerders voor dezelfde organisatie hebben gemaakt weergeven, bijhouden en verwijderen. U kunt ook versie-upgrades voor de apps in een bepaald pakket bijhouden en de distributie van die upgrades dienovereenkomstig plannen.

Op de pagina Pakketten in de Admin Console wordt de lijst met de verschillende pakketten weergegeven die relevant zijn voor uw organisatie. Het tabblad bevat Adobe-sjablonen die zijn aangepast en door de gebruiker gemaakte pakketten.

Opmerking:

De lijst bevat geen pakketten die u hebt gemaakt met Creative Cloud Packager.

Pakketdetails weergeven

1. Meld u aan bij de Admin Console en navigeer naar Pakketten > deelvenster Pakketten.

Als u nog geen pakket hebt gemaakt in de Admin Console, wordt gevraagd of u een pakket wilt maken of wilt bladeren in Adobe-sjablonen.

Als u pakketten hebt gemaakt in de Admin Console, wordt de lijst met beschikbare pakketten weergegeven.

2. Gebruik het zoekvak om de pakketten te filteren op het veld Pakketnaam of Gemaakt door.

3. Standaard wordt de lijst met pakketten verdeeld over pagina's met tien pakketten per pagina.

U kunt het aantal pakketten per pagina wijzigen via de vervolgkeuzelijst in de rechterbenedenhoek van de lijst met pakketten.

4. Als u een overzicht van een pakket wilt weergeven, klikt u op de rij van een pakket.

Het overzicht van het pakket wordt weergegeven in de lade met details.

Overzicht van pakket

Zie Clientcomputers controleren voor informatie over hoe u kunt controleren of een pakket is geïnstalleerd op specifieke clientcomputers.

Pakketten beheren die niet up-to-date zijn

Als Adobe upgrades uitbrengt voor applicaties die zijn opgenomen in het pakket, is het pakket niet meer up-to-date.

1. Als u details wilt bekijken van de verouderde applicaties in een pakket, klikt u op de rij van een pakket in de lijst met pakketten.

2. Als u meer informatie wilt weergeven over elke verouderde applicatie in het pakket, plaatst u de aanwijzer op het waarschuwingssymbool rechts van de naam van de applicatie.

Verouderde pakketinformatie

In de lijst van opgenomen applicaties wordt een visuele aanduiding weergegeven bij applicaties waarvoor een nieuwere versie beschikbaar is.

Opmerking:

Deze aanduiding geeft echter niet aan of er updates zijn gedistribueerd naar klanten met behulp van andere mechanismen, zoals AUSST of RUM.

3. Afhankelijk van de pakketconfiguratie voert u een van de volgende handelingen uit om de applicaties die niet up-to-date zijn bij te werken op uw computer:

Zie Updates plannen voor meer informatie.

Updatepakket maken

Als een of meer applicaties in het pakket verouderd zijn (er bestaat een nieuwere versie), kunt u ervoor kiezen een updatepakket te maken dat het volgende bevat:

• Alle nieuwste versies van verouderde applicaties
  • Alle bijgewerkte applicaties en de nieuwste versies van verouderde applicaties

Als u bijvoorbeeld het volgende pakket bijwerkt, kunt u ervoor kiezen om een updatepakket te maken dat alle applicaties bevat of een updatepakket dat alleen Lightroom Classic CC (7.0) bevat.

Updatepakket maken
  1. Meld u aan bij de Admin Console en navigeer naar Pakketten > deelvenster Pakketten.

2. Als u details wilt bekijken van de verouderde applicaties in een pakket, klikt u op de rij van een pakket in de lijst met pakketten.

3. Klik in het detailvenster op Pakket bijwerken.

Het dialoogvenster Updatepakket maken wordt weergegeven:

create-update-package-dialog
  4. In het dialoogvenster Updatepakket maken:

• Maak een nieuw pakket met alleen de nieuwste applicatie-updates
    • Maak een nieuw pakket met zowel de nieuwste applicatie-updates als applicaties die niet zijn bijgewerkt
  5. Klik op Updatepakket samenstellen.

Pakketten verwijderen

Pakketten die zijn verlopen of waarvan u niet wilt dat beheerders ze downloaden, kunt u verwijderen.

1. Klik in de lijst met pakketten op het selectievakje links van de pakketnaam van de pakketten die u wilt verwijderen.

Pakket verwijderen
  2. Klik op Verwijderen en klik op Ja ter bevestiging.

Opmerking:

Als een pakket nog wordt samengesteld, kan alleen de beheerder die het samenstellen van het pakket heeft gestart, het pakket annuleren.