U kunt de Admin Console nu gebruiken om toegang tot functies en mogelijkheden in producten te beheren. Voor het beheer van gebruikers en de bewerkingen die ze kunnen uitvoeren in uw product, kunt u in de Admin Console machtigingen en rollen toewijzen aan productprofielen. Als uw organisatie bijvoorbeeld gebruikmaakt van Adobe Analytics of Adobe Target, kunt u eerst productprofielen voor deze producten maken, daarna de gewenste machtigingen aan deze profielen toewijzen en vervolgens gebruikers aan deze productprofielen toewijzen. De machtigingen van de toegevoegde gebruikers zijn gebaseerd op de productprofielen waaraan ze zijn toegevoegd.

U kunt gebruikers niet alleen machtigingen verlenen om specifieke taken uit te voeren of toegang te krijgen tot specifieke onderdelen, maar u kunt aan gebruikers ook productrollen binnen productprofielen toewijzen. In het geval van Adobe Target kunt u aan gebruikers bijvoorbeeld de rol van Waarnemer, Redacteur of Fiatteur toewijzen. Deze productrollen worden herkend en afgedwongen door Adobe Target.

Als productprofielbeheerder hebt u met de mogelijkheid om in Admin Console machtigingen en rollen te definiëren in productprofielen de controle over de manier waarop de eindgebruikers communiceren met uw product.

Zie Producten en profielen beheren voor meer informatie over het beheren van producten en profielen in de Admin Console.

In de Admin Console worden machtigingsitems gegroepeerd in secties. Elke sectie bevat meerdere machtigingsitems die kunnen worden opgenomen in of verwijderd uit een productprofiel.

Opmerking:

De secties en machtigingsitems die worden weergegeven in de Admin Console, verschillen per product.

Machtigingen aan een productprofiel toevoegen

Voer de volgende stappen uit als u machtigingsitems uit een specifieke sectie aan een productprofiel wilt toevoegen:

 1. Meld u aan bij de Admin Console en ga naar Producten.

  Er wordt een lijst weergegeven met alle Adobe-productlidmaatschappen waarvoor u een beheerder bent.

 2. Klik op het gewenste productlidmaatschap.

 3. Klik op het productprofiel waarvoor u de machtigingen wilt toevoegen en ga naar het tabblad Machtigingen.

  Op het tabblad Machtigingen wordt een lijst weergegeven met secties die van toepassing zijn op het huidige product. In de lijst wordt ook het aantal machtigingsitems aangegeven dat is opgenomen in het huidige profiel.

  Secties met machtigingen
 4. Klik op een sectie om de beschikbare machtigingsitems weer te geven.

  U kunt het zoekvak gebruiken om een machtigingsitem te zoeken. De lijst met machtigingsitems is gefilterd en bevat alleen items die overeenkomen met uw zoekopdracht.

  Machtigingsitems

  U kunt zo nodig machtigingen toevoegen of verwijderen.

  U kunt ook zoeken naar machtigingen met behulp van het zoekvak.

 5. Wanneer u klaar bent, klikt u op Opslaan.

Machtigingsitems automatisch opnemen

Als u machtigingsitems toevoegt aan een productprofiel, kunt met de optie Automatisch opnemen niet alleen alle machtigingsitems toevoegen die momenteel aanwezig zijn in een sectie, maar ook alle machtigingsitems die mogelijk in de toekomst in die sectie worden gemaakt. Dit betekent dat wanneer u dit selectievakje inschakelt, alle machtigingsitems die momenteel beschikbaar zijn voor de sectie, worden toegevoegd aan het productprofiel. Als later nieuwe machtigingsitems beschikbaar komen voor deze sectie, worden die items automatisch opgenomen in dit productprofiel. Als u deze optie selecteert, hoeft u dit productprofiel later niet meer te bewerken om de nieuwe machtigingsitems toe te voegen.

 1. Klik op het tabblad Machtigingen van een productprofiel op een sectie om deze te openen en de beschikbare machtigingsitems weer te geven.

 2. Als u alle machtigingsitems in deze machtigingensectie automatisch wilt opnemen, klikt u op Automatisch opnemen.

  Machtigingen automatisch opnemen
 3. Klik op Opslaan.

  Automatisch opgenomen machtigingen

Machtigingen verwijderen

U kunt specifieke machtigingsitems die aan een productprofiel zijn toegevoegd, verwijderen. U kunt ook alle machtigingsitems in een machtigingensectie van een productprofiel verwijderen.

 1. Open het tabblad Machtigingen van het geselecteerde productprofiel en klik op de gewenste machtigingensectie om deze te openen.

  Machtigingen verwijderen
 2. Als u een specifieke machtiging wilt verwijderen, klikt u op  rechts van het opgenomen machtigingsitem.

 3. Als u alle machtigingsitems in een machtigingensectie die aan een productprofiel is toegevoegd, wilt verwijderen, klikt u op Alles verwijderen in de rechterbovenhoek van de lijst OPGENOMEN.

Machtigingen kopiëren

U kunt een nieuw productprofiel maken op basis van de machtigingen die in een bestaand profiel zijn gedefinieerd. Dit kan handig zijn als u een productprofiel met een ingewikkelde reeks gedefinieerde machtigingen hebt.

 1. Nadat u de wijzigingen in de machtigingen van een productprofiel op het tabblad Machtigingen hebt opgeslagen, klikt u op Machtiging kopiëren.

 2. Wanneer wordt gevraagd of u een nieuw profiel wilt maken, klikt u op Doorgaan.

  Het kopiëren van machtigingen bevestigen

  Wanneer u de machtigingen van een productprofiel kopieert, gaat u naar een nieuw (concept)productprofiel. Het nieuwe productprofiel heeft alle machtigingen van het oorspronkelijke profiel.

 3. Geef op het tabblad Profieldetails de vereiste gegevens op om een nieuw profiel te maken.

  Details van nieuw profiel
 4. Klik op Volgende.

 5. Kies de services die u voor dit profiel wilt in- of uitschakelen en klik op Gereed.

  Services van nieuw profiel

Nadat het nieuwe profiel is gemaakt met de machtigingen die van het vorige profiel zijn gekopieerd, gaat u naar het tabblad Gebruikers van het nieuwe profiel.

Voeg de gewenste gebruikers en beheerders toe aan dit profiel.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid