Tärkeää: Varaa vähintään 30 päivää tuotteiden päällekkäistä käyttöaikaa, jotta vältyt käyttökatkokselta. Tämän päällekkäisyyden takaamiseksi on suositeltavaa allekirjoittaa ETLA (Enterprise Term License Agreement) -sopimus ennen nykyisen tilauksesi umpeutumista. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Adoben myyntiedustajaasi.

Emme voi myöntää jatkoaikaa siirtoprosessin toteuttamiseen.

Tämä sivu on suunniteltu IT-järjestelmänvalvojille, jotka siirtävät käyttäjiä Adobe Enterprise Dashboardiin sovellusten ja palvelujen, kuten Creative Cloudin yritysversion, Adobe Document Cloudin yritysversion ja Adobe Digital Publishing Solutionin (DPS), käyttöä varten. Nämä ohjeet koskevat siirtymisiä Creative Cloud työryhmille -versiosta tai Value Incentive Planin (VIP) kautta hankitusta Adobe Document Cloud -versiosta, yksittäisistä Creative Cloud- tai Acrobat-käyttäjätileistä ja sarjanumeroiduista käytöistä.

Jos haluat tarkempia ohjeita tai sinulla on kysyttävää, voit nopeasti avata tukitapauksen Enterprise Dashboardin kautta, minkä jälkeen yritysasiakaspalvelija ottaa sinuun yhteyttä.

Alla olevien ohjeiden avulla siirtymä sujuu mutkattomasti:

• Enterprise Dashboardin määrittäminen
    • Tunnustyypin valinta
    • Toimialueen hankkiminen yritys- ja liittotunnuksille
    • Käyttäjien lisääminen Enterprise Dashboardiin
  • Asetusten ja tietojen siirto (loppukäyttäjä)
  • Käyttäjien poistaminen aiemmista käytöistä

Enterprise Dashboardin määrittäminen

Kun Adobe on myöntänyt organisaatiosi Enterprise Dashboardiin kaikki haluamasi tuotteet ja palvelut, oma IT-järjestelmänvalvojasi saa sähköpostitse kutsun aloittaa Enterprise Dashboardin määritys ja käyttäjien lisääminen.

Tunnustyypin valinta

Adobella on tunnusten hallintajärjestelmä käyttäjien todentamiseen. Enterprise Dashboardin käyttö edellyttää tunnusten käyttöä. Organisaatiosi valitsema tunnustyyppi vaikuttaa siirtoprosessin mutkikkuuteen.

Adobe tukee tällä hetkellä kolmea erilaista tunnus- tai tilityyppiä.

Adobe ID on tunnus, jonka loppukäyttäjä luo ja omistaa ja jota hän voi itse hallita. Järjestelmänvalvojat kutsuvat käyttäjiä liittymään organisaatioon ja voivat poistaa käyttäjiä. Käyttäjiä ei kuitenkaan voi lukita ulos näiden omilta Adobe-tunnustileiltä. Tämä saattaa olla hyvä vaihtoehto freelancereille ja alihankkijoille.

Yritystunnus on organisaation luoma, omistama ja hallinnoima. Järjestelmänvalvojat voivat luoda yritystunnuksen ja määrittää sen käyttäjille. Järjestelmänvalvojat voivat peruuttaa tuotteiden ja palvelujen käyttöoikeuksia ottamalla tilin hallintaansa tai poistamalla yritystunnuksen, jolloin siihen liitettyjen käyttäjätietojen käyttö on pysyvästi estetty.

Liittotunnus on organisaation luoma ja omistama, ja se on liitetty yrityksen hakemistoon. Organisaatio hallitsee kirjautumistietoja ja käsittelee kertakirjauksia (Single Sign-On, SSO) SAML2-todennusprotokollan avulla.

Lisätietoja oikean tunnustyypin valitsemisesta organisaatiollesi on kohdassa Tunnustyyppien hallinta.

Toimialueen hankkiminen yritys- ja liittotunnuksille

Organisaatioiden, jotka haluavat käyttää yritys- tai liittotunnuksia, on ensin hankittava oma toimialueensa. Katso lisätietoja ja tarkat ohjeet kohdasta Toimialueen hankkiminen.

Käyttäjien lisääminen Enterprise Dashboardiin

Kun olet saanut kutsun Enterprise Dashboardiin ja hankkinut toimialueen, voit aloittaa ryhmien luomisen sekä käyttäjien lisäämisen ja kutsumisen. Kaikkien kolmen tunnustyypin loppukäyttäjät saavat käyttöoikeutensa ryhmäperusteisesti. Ryhmätasolla myönnetyt käyttöoikeudet määrittävät käyttäjän käytettävissä olevat tuotteet. Jos sinulla on esimerkiksi Illustrator-käyttäjäryhmä ja Photoshop-käyttäjäryhmä, käyttäjän tulee olla jäsenenä molemmissa ryhmissä, jotta hän voi käyttää molempia sovelluksia. Lisätietoja on kohdissa Ryhmien hallinta ja Käyttäjien hallinta.

Asetusten ja tietojen siirto (loppukäyttäjä)

Jo määritettyjen käyttäjien on siirrettävä nykyiset Creative Cloud- ja Document Cloud -asetuksensa ja -tietonsa. Kehota käyttäjiäsi noudattamaan seuraavia helppoja ohjeita:

1. Asetusten synkronoiminen
  2. Tietojen siirtäminen (yritystunnus ja liittotunnus)
  3. Creative Cloudista tai Document Cloudista uloskirjautuminen
  4. Enterprise Dashboardiin kirjautuminen
  5. Synkronointi ja siirto valmiit

Asetusten synkronoiminen

Käyttäjien, joilla on Adobe ID -tunnus, on synkronoitava asetuksensa, ennen kuin he kirjautuvat ulos Creative Cloudista ja sitten takaisin sisään. Anna käyttäjillesi ohjeet, jotka löytyvät kohdasta Sovellusasetusten synkronointi Creative Cloudin kanssa.

Käyttäjätietojen siirtäminen Adobe ID -tunnuksesta yritys- tai liittotunnukseen

Jos käyttäjät kutsutaan Enterprise Dashboardiin yritys- tai liittotunnuksen avulla, heidän on siirrettävä Adobe ID -tunnuksella tallentamansa tiedot. Siirtoa ei ole tarpeen suorittaa, mikäli käyttäjä jatkaa Adobe ID -tunnuksensa käyttöä. Helpoin tapa siirtää resurssit on ladata ne järjestelmään Creative Cloud -työpöytäsovelluksen kautta, jonka tiedostojen synkronointitoiminto tekee tämän toimenpiteen automaattisesti. Ohjeet ovat siirtoresurssisivun Resurssien siirto -kohdassa.

Uloskirjautuminen ja sen jälkeinen sisäänkirjautuminen

Tämän jälkeen käyttäjän on kirjauduttava ulos Creative Cloudista tai Document Cloudista ja kirjauduttava sitten jälleen sisään sopivilla tunnuksilla. Uloskirjautuminen ja sen jälkeinen sisäänkirjautuminen on helppoa. Katso uloskirjautumisohjeet kohdasta Uloskirjautuminen Creative Cloudista ja ohjeet yritys- tai liittotunnuksen avulla kirjautumiseen kohdasta Yritystunnuksen, kirjautumisen ja käyttäjätilin ohje.

Käyttäjien poistaminen aiemmista käytöistä

Käyttäjien poistaminen Admin Consolesta

Organisaatiot, jotka siirtyvät Admin Consolesta (Creative Cloud työryhmille tai Document Cloud) Enterprise Dashboardiin, on varmistettava, että heidän tilauksensa päättyminen ja ETLAn alku ovat päällekkäisiä vähintään 30 päivän ajan.

Kun olet määrittänyt Enterprise Dashboardin oman organisaatiosi tarpeiden mukaiseksi ja käyttäjäsi ovat kirjautuneet sisään sopivalla tunnustyypillä, voit poistaa käyttäjät Admin Consolesta. Katso ohjeet kohdasta Tiimin hallinta.

Siirtyminen sarjanumerollisesta käytöstä nimettyihin käyttäjiin

Jos organisaatiosi käyttää sarjanumeroita ja haluaisi siirtyä nimettyjen käyttäjien malliin, noudata ohjeita, jotka on annettu kohdassa Siirtyminen sarjanumerollisista käyttöoikeuksista nimettyihin käyttöoikeuksiin.

Siirtyminen nimetyistä käyttäjistä sarjanumerolliseen käyttöön

Organisaatiot saattavat haluta siirtyä nimetyistä käyttäjistä sarjanumerolliseen käyttöön. Sarjanumerolliseen käyttöön ei sisälly pilvitallennustilaa tai -palveluita. Loppukäyttäjät menettävät käyttöoikeutensa pilvitallennustilaan ja -palveluihin sarjanumerolliseen käyttöön siirtymisen jälkeen.

1. Käyttäjien on kirjauduttava ulos Creative Cloudista laitteillaan.
  2. Luo käyttöoikeustiedosto käyttämällä Creative Cloud Packageria sarjanumerollista käyttöä varten.
  3. Asenna ja suorita pakkaus haluamillasi laitteilla.
  4. Poista kaikki käyttäjät Admin Consolesta.