Apps niet beschikbaar in Creative Cloud Packager

Wanneer u Creative Cloud Packager start, wordt het bericht weergegeven dat versies na Creative Cloud 2019 alleen beschikbaar zijn in de Admin Console. Dit houdt in dat u Creative Cloud Packager niet kunt gebruiken om pakketten te maken die de beschikbare Creative Cloud-apps bevatten. Op het scherm Toepassingen en updates van Creative Cloud Packager worden deze apps niet meer weergegeven. De beschikbare Creative Cloud-apps ondersteunen bovendien geen apparaat- of serienummerlicenties.

Opmerking:

Voor informatie over de beschikbare versies van Creative Cloud-apps raadpleegt u het document Ondersteuningsbeleid voor Creative Cloud van Adobe.

Oplossing

Als u een pakket met gebruikerslicenties op naam voor de laatste Creative Cloud-apps wilt maken, raden wij u aan om naar het tabblad Pakketten in de Admin Console te gaan. Voor hulp bij het maken van pakketten raadpleegt u App-pakketten maken in de Admin Console​. Zie Apps en updates distribueren en leveren voor meer informatie.

U kunt de Admin Console gebruiken om pakketten te maken voor de meeste scenario's. Creative Cloud Packager kan echter ook worden gebruikt om pakketten met licenties te maken voor sommige verouderde gebruiksscenario's en workflows.

Meer informatie

Creative Cloud voor het onderwijs: apparaatlicenties

De beschikbare Creative Cloud-apps ondersteunen geen apparaatlicenties. Als uw onderwijsinstelling apparaatlicenties gebruikt, kunt u de vorige versies van de apps blijven gebruiken.

Als u apparaatlicenties wilt blijven gebruiken, moet u ervoor zorgen dat eindgebruikers niet upgraden naar de beschikbare versies van de Creative Cloud-apps maar hun huidige versies blijven gebruiken.

• Als u updatepakketten maakt met Creative Cloud Packager, hoeft u niets te doen en moet u de 2018-versies van de producten blijven gebruiken.
  • Als uw gebruikers toegang hebben tot de Creative Cloud desktop-app en producten zelf kunnen installeren, raden we u aan om updates uit te schakelen. Zie Creative Cloud-app en -services | Aanpassingen.

Als gebruikers apps bijwerken met de Creative Cloud desktop-app en oudere versies verwijderen, moet u het pakket met Creative Cloud 2018-apparaatlicenties opnieuw distribueren met behulp van Creative Cloud Packager.

Creative Cloud voor teams

U kunt Creative Cloud Packager of de Admin Console niet gebruiken om pakketten te maken die de beschikbare Creative Cloud-apps bevatten.

Als u de beschikbare Creative Cloud-apps naar uw eindgebruikers wilt distribueren, moet u hen de mogelijkheid bieden de apps zelf te downloaden en te installeren.

U kunt een pakket maken met alleen de Creative Cloud desktop-app. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Maak een pakket dat alleen de Creative Cloud desktop-app bevat.
  2. Kies de optie Verhoogde bevoegdheden.
  3. Distribueer het pakket.
  4. Eindgebruikers kunnen de beschikbare Creative Cloud-apps dan installeren via de Creative Cloud desktop-app.

Lees dit artikel voor meer informatie.

Serienummerlicenties

De nieuwste Creative Cloud -apps ondersteunen geen serienummers. Als uw onderwijsinstelling of organisatie serienummers gebruikt om applicenties te distribueren, kunt u de vorige versies van de apps blijven gebruiken. Als u serienummerlicenties wilt blijven gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u niet bijwerkt naar de beschikbare Creative Cloud-apps.

Als u uw apps wilt blijven gebruiken, moet u ervoor zorgen dat eindgebruikers hun apps niet bijwerken naar de beschikbare Creative Cloud-versies maar hun huidige versies blijven gebruiken.

• Als u updatepakketten maakt met Creative Cloud Packager, hoeft u niets te doen en moet u de 2018-versies van de producten blijven gebruiken.
  • Als uw gebruikers toegang hebben tot de Creative Cloud desktop-app en producten kunnen installeren, raden we u aan om updates uit te schakelen. Zie Voorkomen dat eindgebruikers apps en updates distribueren​.

Als gebruikers apps bijwerken met de Creative Cloud desktop-app en oudere versies verwijderen, moet u het pakket met Creative Cloud 2018-serienummerlicenties opnieuw distribueren met behulp van Creative Cloud Packager.

Als u de laatste Creative Cloud-apps wilt distribueren, wordt het aanbevolen licenties op naam​ te gebruiken. U kunt snel identiteit instellen en vervolgens gebruikers toevoegen om ze toegang te geven tot de nieuwste apps en services.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online