Admin Consolen Paketit-välilehdessä voit luoda mukautettuja paketteja. Luontityönkulku antaa sinulle mahdollisuuden pakettiin sisällytettävien sovellusten tarkkaan hallintaan. Voit määrittää myös erilaisia asetuksia, kuten kohdeympäristön ja -kielen.

Paketit-välilehdessä voit luoda seuraavan tyyppisiä paketteja:

Itsepalvelupaketti:

Asentaa Adobe Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen käyttäjien tietokoneisiin järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Katso Itsepalvelupaketin luonti.

Hallittu paketti:

Antaa sinun hallita käyttäjien tietokoneisiin asennettuja sovellusten asennuksia ja päivityksiä.  Katso Hallitun paketin luonti.

Vain Acrobatin sisältävä paketti:

Jos organisaatiollasi on Admin Consolessa vain Document Cloudin käyttöoikeudet, voit luoda vain Acrobatin sisältäviä paketteja.

Huomautus:

Jos haluat luoda paketteja, jotka sisältävät Creative Cloudiin tai Document Cloudiin kuulumattomia tuotteita, kuten Adobe Captivaten ja Presenterin, voit mukauttaa käytettävissä olevia Adoben malleja. Tässä dokumentissa kuvattuja menettelytapoja ei voi käyttää.

Itsepalvelupaketin luonti

Käytä tätä pakettia, jos haluat antaa käyttäjien hallita täydellisesti, mitä Adoben sovelluksia ja päivityksiä he voivat ladata ja asentaa. Jos käyttäjillä ei ole järjestelmänvalvojan tunnistetietoja sovellusten ja päivitysten hallintaa varten, voit luoda heille itsepalvelupaketin.

1. Kirjaudu Admin Consoleen ja valitse Paketit > Paketit.

Käytettävissä olevien pakettien luettelo tulee näkyviin.

Pakettien luettelo
  2. Valitse Luo paketti.

Näyttöön tulee valintaikkuna, jossa voit valita käyttöönottotavan.

choose-self-service-package
  3. Valitse Itsepalvelupaketti ja napsauta Valitse.

Pakettivaihtoehdon valinta
  4. Anna paketin nimi ja valitse tarvittavat asetukset:

Ympäristö: Valitse käyttöjärjestelmä ja suorittimen tuki (32- tai 64-bittinen). 32- ja 64-bittisiä asennuksia varten on luotava erilliset paketit. 32-bittistä pakettia ei voi käyttää 64-bittisessä laitteessa.

Kieli: Valitse, millä kielellä haluat luoda paketin.

Käytä käyttöjärjestelmän kieltä: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat luoda paketin, joka otetaan käyttöön asiakaskoneen kielellä. Tällöin käyttöjärjestelmän kieli on oletusarvoinen varakieli, jolla paketti otetaan käyttöön.

Luo laajennuksille kansio ja sisällytä Extension Manager ‑komentorivityökalu: Luo pakettikansioon alikansio, johon voit lisätä paketin kanssa asennettavat laajennukset. Lisätietoja on artikkelissa Pakettien laajennusten hallinta.

Ohjaa sisäiseen päivityspalvelimeen: Ohjaa kaikki tämän paketin päivitykset sisäiseen päivityspalvelimeen. Sisäisen palvelimen tiedot on määritetty Admin Consolen Paketit > Oletusarvot ‑välilehden XML-ohitustiedostossa. Lisätietoja on artikkelin Sovellusten pakkaus Admin Consolella Oletusarvot-osassa.

5. Valitse Luo paketti.

Näyttöön tulee Paketit-sivu. Voit tarkistaa luonnin edistymisen pakettien luettelosta.

Näyttöön tulee viesti, kun luontiprosessi on päättynyt. Jos paketin luonti onnistuu, viestissä ilmoitetaan myös ajanjakso, jolloin paketti on ladattavissa Admin Consolesta.

Itsepalvelupaketin voimassaoloaika

Voit tarkistaa ajanjakson, jolloin paketti on saatavana Admin Consolesta nykyisille paketeille, myös napsauttamalla tietoruudussa paketin rivikohdetta.

6. Valitse Tallenna nimellä ‑valintaikkunassa paketin tallennussijainti tietokoneella.

7. Jos haluat ladata paketin ja jaella sitä myöhemmin, napsauta paketin nimeä pakettien luettelossa ja valitse sitten oikeanpuoleisesta ruudusta Lataa.

Hallitun paketin luonti

Tämän paketin avulla voit hallita tarkemmin, mitä Adoben sovelluksia ja päivityksiä käyttäjät voivat asentaa.

Huomautus:

Jos haluat luoda paketteja, jotka sisältävät Creative Cloudiin tai Document Cloudiin kuulumattomia tuotteita, kuten Adobe Captivaten ja Presenterin, voit mukauttaa käytettävissä olevia Adoben malleja. Seuraavaa menettelytapaa ei voi käyttää.

1. Kirjaudu Admin Consoleen ja valitse Paketit > Paketit.

2. Valitse Luo paketti.

Näyttöön tulee valintaikkuna, jossa voit valita käyttöönottotavan.

Hallitun paketin valinta
  3. Valitse Hallittu paketti ja napsauta Valitse.

Paketin määritys
  4. Valitse tarvittavat asetukset:

Ympäristö: Valitse käyttöjärjestelmä ja suorittimen tuki (32- tai 64-bittinen). 32- ja 64-bittisiä asennuksia varten on luotava erilliset paketit. 32-bittistä pakettia ei voi käyttää 64-bittisessä laitteessa.

Kieli: Valitse, millä kielellä haluat luoda paketin.

Käytä käyttöjärjestelmän kieltä: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat luoda paketin, joka otetaan käyttöön asiakaskoneen kielellä. Tällöin käyttöjärjestelmän kieli on oletusarvoinen varakieli, jolla paketti otetaan käyttöön.

Näytä sovelluspaneeli: Näytä tai piilota Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Sovellukset-paneeli loppukäyttäjillä. Päivitykset otetaan asiakaskoneissa automaattisesti käyttöön tai poistetaan käytöstä sen mukaan, onko Sovellukset-paneeli otettu käyttöön vai ei.

Anna muiden kuin järjestelmänvalvojan päivittää ja asentaa sovelluksia: Antaa myös muiden kuin järjestelmänvalvojan oikeudet saaneiden itsepalvelukäyttäjien asentaa ja hallita sovelluksia ja päivityksiä.

Ota Remote Update Manager käyttöön: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat sallia Remote Update Managerin käytön. Adobe Remote Update Manager antaa sinun suorittaa päivitysohjelman asiakaskoneessa etäältä järjestelmänvalvojana. Lisätietoja on artikkelissa Remote Update Manager.

Luo laajennuksille kansio ja sisällytä Extension Manager ‑komentorivityökalu: Luo pakettikansioon alikansio, johon voit lisätä paketin kanssa asennettavat laajennukset. Lisätietoja on artikkelissa Pakettien laajennusten hallinta.

Ohjaa sisäiseen päivityspalvelimeen: Ohjaa kaikki tämän paketin päivitykset sisäiseen päivityspalvelimeen. Sisäisen palvelimen tiedot on määritetty Admin Consolen Paketit > Oletusarvot ‑välilehden XML-ohitustiedostossa. Lisätietoja on artikkelin Sovellusten pakkaus Admin Consolella Oletusarvot-osassa.

Asenna mukautettuun hakemistoon: Asenna tässä paketissa olevat sovellukset mukautettuun hakemistoon. Hakemisto on määritetty Admin Consolen Paketit > Oletusarvot ‑välilehdessä. Lisätietoja on artikkelin Sovellusten pakkaus Admin Consolella Oletusarvot-osassa.

Poista tiedostojen synkronointi käytöstä: Estä tiedostojen automaattinen synkronointi asiakasjärjestelmiin. Tästä on hyötyä, kun asennat paketteja testiympäristössä, jossa haluat estää tiedostojen synkronoinnin. Vain oppilaitosten käytettävissä.

5. Valitse Seuraava.

Näkyviin tulee näyttö, jossa voit valita pakettiin lisättävät sovellukset.

Sovellusten valitseminen

Huomautus:

Jos lisäät tuotteen, jolla on riippuvaisia tuotteita, riippuvainen tuote lisätään automaattisesti. Jos esimerkiksi lisäät Photoshop CC:n, Camera Raw CC ja Adobe Preview CC lisätään automaattisesti. Voit kuitenkin halutessasi poistaa riippuvaiset tuotteet.

6. Napsauta pakettiin lisättävien sovellusten vieressä olevia pluskuvakkeita ja valitse sitten Seuraava.

7. Anna Viimeistele-näytössä luomasi paketin nimi.

Voit tarkistaa myös pakettiin sisällytettävät sovellukset ja paketin kokoonpanon ennen paketin luontia.

8. Valitse Luo paketti.

Näyttöön tulee viesti, kun luontiprosessi on päättynyt. Jos paketin luonti onnistuu, viestissä ilmoitetaan myös ajanjakso, jolloin paketti on ladattavissa Admin Consolesta.

Hallitun paketin voimassaoloaika

Voit tarkistaa ajanjakson, jolloin paketti on saatavana Admin Consolesta nykyisille paketeille, myös napsauttamalla tietoruudussa paketin rivikohdetta.

9. Valitse Tallenna nimellä ‑valintaikkunassa paketin tallennussijainti tietokoneella.

10. Jos haluat ladata paketin ja jaella sitä myöhemmin, napsauta kyseisen paketin riviä ja valitse paketin tietojen vetovalikosta Lataa.

Vain Acrobatin sisältävän paketin luonti

Jos organisaatiollasi on Admin Consolessa vain Document Cloudin käyttöoikeudet, voit luoda vain Acrobatin sisältäviä paketteja.

1. Kirjaudu Admin Consoleen ja valitse Paketit > Paketit.

2. Valitse Luo paketti.

3. Anna paketin nimi ja valitse tarvittavat asetukset.

create-acrobat-only-package

Käyttöympäristö:

Valitse käyttöjärjestelmä ja suorittimen tuki (32- tai 64-bittinen). 32- ja 64-bittisiä asennuksia varten on luotava erilliset paketit. 32-bittistä pakettia ei voi käyttää 64-bittisessä laitteessa.

Kieli:

Valitse, millä kielellä haluat luoda paketin.

Ota Remote Update Manager käyttöön:

Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat sallia Remote Update Managerin käytön. Adobe Remote Update Manager antaa sinun suorittaa päivitysohjelman asiakaskoneessa etäältä järjestelmänvalvojana. Lisätietoja on artikkelissa Remote Update Manager.

4. Valitse Luo paketti.

Näyttöön tulee Paketit-sivu. Voit tarkistaa luonnin edistymisen pakettien luettelosta.

Näyttöön tulee viesti, kun luontiprosessi on päättynyt. Jos paketin luonti onnistuu, viestissä ilmoitetaan myös ajanjakso, jolloin paketti on ladattavissa Admin Consolesta.

Vain Acrobatin sisältävän paketin voimassaoloaika
  5. Valitse Tallenna nimellä ‑valintaikkunassa paketin tallennussijainti tietokoneella.

6. Jos haluat ladata paketin ja jaella sitä myöhemmin, napsauta paketin nimeä pakettien luettelossa ja valitse sitten oikeanpuoleisesta ruudusta Lataa.

Pakettien luonti Creative Cloud Packagerilla

Voit luoda Creative Cloud Packagerin avulla omia paketteja, kun tarvitset muita kuin nimettyjä käyttöoikeuksia, esimerkiksi sarjanumerokäyttöoikeuksia.

Voit ladata Creative Cloud Packagerin kirjautumalla Admin Consoleen ja valitsemalla Paketit > Työkalut ja ilmoitukset.

Valitse Creative Cloud Packager

Valitse Creative Cloud Packager -ruudun latausvaihtoehto käyttöjärjestelmäsi mukaan.

Creative Cloud Packagerilla luotuja paketteja ei ole lueteltu Admin Consolen Paketit-välilehdessä.

Tutustu myös järjestelmävaatimuksiin ennen Creative Cloud Packagerin lataamista ja asentamista.

Lisätietoja pakettien luomisesta ja käyttöönotosta on paketoinnin käyttöoppaassa.

Acrobatin ohjatun mukautustoiminnon käyttö

Kun olet luonut vain Acrobatin sisältäviä paketteja tai Acrobatin yhtenä tuotteena sisältäviä paketteja toimimalla tässä dokumentissa annettujen ohjeiden mukaan, voit mukauttaa pakettia vielä lisää Adoben ohjatun mukautustoiminnon avulla.

Ohjattu mukautustoiminto yksinkertaistaa Acrobatin toimintojen ja sovelluksen mukauttamista tai määrittämistä asennusohjelmassa ennen koko organisaation laajuista käyttöönottoa.