Let op:

Creative Cloud Packager kan niet worden gebruikt om pakketten te maken die CC 2019-apps of nieuwere apps bevatten. Meer informatie.

Overzicht

Sommige klanten moeten mogelijk een aflopend serienummer vervangen door een niet-aflopend serienummer of een volumeserienummer verwijderen om te migreren naar een gebruikerslicentie op naam.

Als u een van deze dingen wilt doen, moet u een nieuw licentiepakket maken.

Licentiepakket maken

1. Start Creative Cloud Packager en kies uw accounttype.

Selecteer uw account
  2. Voer uw Adobe ID en wachtwoord in en klik op Aanmelden.

Aanmelden
  3. Klik in het hoofdmenuscherm op Licentiepakket maken.

choose-package-option
  4. Als u het pakket wilt opslaan, voert u een naam en een locatie in. Klik daarna op Samenstellen.

Voer de details in en klik op Samenstellen

Alleen voor klanten met een lidmaatschap voor onderwijsinstellingen:

• Selecteer een organisatie. Deze optie wordt alleen weergegeven als uw account is gekoppeld aan meerdere organisaties.
    • Selecteer Apparaatlicentie als het licentietype.
    • Selecteer een distributiegroep.
    Selecteer een distributiegroep
  5. Alleen voor klanten bij ondernemingen: voer de licentiecode voor ondernemingen in en klik op Samenstellen.

Voer de licentiecode voor ondernemingen in en klik op Samenstellen
  6. In het samenvattingsvenster wordt aangegeven of het pakket correct is gemaakt. Klik op de pakketnaam om de map te openen.

Het venster Samenvatting

Klik op logbestand om het logbestand te openen dat is gemaakt toen het pakket werd samengesteld. Als er een fout optreedt, gebruikt u het logbestand AdobeSerialization.log om de problemen op te lossen.

U vindt AdobeSerialization.log op:

• Mac: ~/Bibliotheek/Logs/
    • Win: C:\Gebruikers\gebruikersnaam\AppData\Local\Temp

Pakket distribueren en uitvoeren

Het pakket wordt gemaakt op de opgegeven locatie en bevat vier bestanden:

• AdobeSerialization
  • helper.bin
  • prov.xml
  • RemoveVolumeSerial

Een licentie voor de software toewijzen

Als u een licentie voor de software wilt toewijzen, voert u het uitvoerbare bestand AdobeSerialization met beheerdersrechten uit via de opdrachtregel (voor Windows) of de terminal (voor Mac). Controleer of alle bestanden aanwezig zijn voordat u het uitvoerbare bestand uitvoert.

1. Druk op de Start-knop op het toetsenbord en typ Opdracht.

2. Terwijl Opdrachtprompt is geselecteerd, drukt u op Ctrl+Shift+Enter op het toetsenbord.

Opdrachtprompt in het menu Start
  3. Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.

4. Ga naar de map waarin u het bestand AdobeSerialization.exe hebt opgeslagen.

5. Sleep het bestand AdobeSerialization.exe naar de opdrachtprompt.

Zie het volgende voorbeeld:

De opdracht AdobeSerialization.exe uitvoeren
  6. Druk op Enter.

1. Ga op uw computer naar de map Programma's en daarna naar de map Hulpprogramma's.

Terminal in Mac OS
  2. Open de terminal.

3. Ga naar de map waarin u het bestand AdobeSerialization hebt opgeslagen.

4. Type sudo en sleep het bestand AdobeSerialization naar de terminal.

Zie het volgende voorbeeld:

AdobeSerialization uitvoeren
  5. Druk op Enter.

6. Voer het beheerderswachtwoord in als u daarom wordt gevraagd en druk op Enter.

Serienummers voor volumelicenties verwijderen (alleen voor klanten bij ondernemingen en EOO-klanten)

Ondernemings- en EOO-klanten kunnen het uitvoerbare bestand RemoveVolumeSerial met beheerdersrechten uitvoeren op de opdrachtregel (voor Windows) of in de terminal (voor Mac) om ondernemingslicenties van eerder gelicentieerde apps te verwijderen (voordat de nieuwe licentiewordt toegepast).

Voor meer informatie over hoe u licenties verwijdert, raadpleegt u Migreren van licenties op serienummer naar licenties op naam.

1. Druk op de Start-knop op het toetsenbord en typ Opdracht.

2. Terwijl Opdrachtprompt is geselecteerd, drukt u op Ctrl+Shift+Enter op het toetsenbord.

Opdrachtprompt in het menu Start
  3. Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.

4. Ga naar de map waarin u het bestand RemoveVolumeSerial.exe hebt opgeslagen.

5. Sleep het bestand RemoveVolumeSerial.exe naar de opdrachtprompt.

Zie het volgende voorbeeld:

De opdracht RemoveVolumeSerial.exe uitvoeren
  6. Druk op Enter.

1. Ga op uw computer naar de map Programma's en daarna naar de map Hulpprogramma's.

Terminal in Mac OS
  2. Open de terminal.

3. Ga naar de map waarin u het bestand RemoveVolumeSerial hebt opgeslagen.

4. Type sudo en sleep het bestand RemoveVolumeSerial naar de terminal.

Zie het volgende voorbeeld:

De opdracht RemoveVolumeSerial uitvoeren
  5. Druk op Enter.

6. Voer het beheerderswachtwoord in als u daarom wordt gevraagd en druk op Enter.