Let op:

De procedures die in dit document worden beschreven, kunnen niet worden gebruikt voor versie CC 2019 of later van apps. Meer informatie.

Met Adobe® Creative Cloud™ Packager kunt u eenvoudig pakketten met Adobe Creative Cloud-producten en -updates maken. Deze pakketten kunnen vervolgens worden gedistribueerd naar de clientcomputers in uw organisatie.

Creative Cloud Packager biedt workflows voor Creative Cloud voor teams en voor Creative Cloud voor ondernemingen.

Met Creative Cloud Packager maakt u de pakketten voor Windows en/of Mac OS (MSI- of PKG-bestanden). Vervolgens kunt u met een hulpprogramma van derden dat distributie van systeemeigen installatieprogramma's ondersteunt (bijvoorbeeld Microsoft SCCM, Apple ARD of JAMF Casper Suite), de pakketten naar clientcomputers distribueren.

Creative Cloud Packager downloaden

U downloadt Creative Cloud Packager als volgt:

• Als u een lidmaatschap van Creative Cloud voor teams hebt, kunt u Adobe Creative Cloud Packager downloaden via de Admin Console.
  • Als u een lidmaatschap van Creative Cloud voor ondernemingen hebt, kunt u Adobe Creative Cloud Packager downloaden via de licentiewebsite van Adobe (LWS) of de Admin Console. U kunt ook uw licentiecode voor ondernemingen ophalen van de LWS.

Opmerking:

U kunt Creative Cloud Packager beter niet installeren op een computer waarop een of meer Creative Suite-producten of Creative Cloud Manager-producten zijn geïnstalleerd.

Adobe Application Manager 3.1 en Creative Cloud Packager kunnen op dezelfde computer worden geïnstalleerd en gebruikt. U moet ze echter niet tegelijkertijd uitvoeren om pakketten te maken.

Voordelen van distributiepakketten

Adobe Creative Cloud Packager biedt verschillende voordelen bij de distributie van Creative Cloud-applicaties in grote organisaties.

Stille en aangepaste installatie

Distributiepakketten maken stille installatie mogelijk. Een stille installatie vereist geen invoer van eindgebruikers op de computers waarop de installatie wordt uitgevoerd. Dit betekent dat alle keuzes die van invloed zijn op wat wordt geïnstalleerd en hoe het wordt geïnstalleerd, worden gemaakt voordat de installatie wordt uitgevoerd. Deze keuzes worden opgeslagen in het pakket.

Wanneer u een distributiepakket maakt, kiest u de applicaties en componenten die u wilt installeren vanuit het product dat u verpakt. Wanneer u producten verpakt voor levering in Windows, kunt u kiezen tussen 32-bits en 64-bits versies van de applicaties. U kunt ook installatieopties kiezen die mogelijk niet beschikbaar zijn wanneer gebruikers applicaties rechtstreeks installeren. Zo kunt u instellen dat het installatieprogramma conflicterende processen tijdens de installatie moet negeren.

Eenvoudig pakketten maken

Pakketten maken is eenvoudig met Creative Cloud Packager: Creative Cloud Packager heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee u eenvoudig een distributiepakket maakt.

Pakketten die zijn gemaakt met Creative Cloud Packager, hebben standaardindelingen (MSI-indeling voor Windows, PKG-indeling voor Mac OS) die compatibel zijn met SCCM en ARD.

Beperkte systeemvereisten

De systeemvereisten voor Creative Cloud Packager zijn minimaal.

Verpakken versus installeren

Creative Cloud Packager voert geen installatie uit. U maakt met deze applicatie een distributiepakket waarin de installatiebeslissingen zijn vastgelegd die u van tevoren hebt genomen.

Wanneer u een pakket maakt met Creative Cloud Packager, downloadt u de producten en bijbehorende updates, configureert u productopties voor scenario's in ondernemingen en genereert u de uitvoer in de indelingen van systeemeigen installatieprogramma's (MSI of PKG).

De gemaakte pakketten worden geoptimaliseerd voor distributie met hulpprogramma's voor distributie in ondernemingen.

Richtlijnen voor Creative Cloud Packager

• Adobe-distributiepakketten bieden geen ondersteuning voor installatie van momentopnamen.
  • Met Adobe-distributiepakketten kunt u geen andere configuratiegegevens voor systemen of applicaties distribueren dan die expliciet in dit document worden beschreven. U kunt met name geen applicatiespecifieke voorkeursinstellingen distribueren.
  • U kunt Creative Cloud Packager alleen gebruiken om de gereedschappen en services te verpakken die onderdeel zijn van Creative Cloud. Met dit hulpprogramma kunt u geen Creative Suite-applicaties of de desktopversies van andere suites verpakken.
  • Als u in Windows een pakket wilt installeren op 32-bits en op 64-bits systemen, moet u een 32-bits en een 64-bits pakket maken.
  • Creative Cloud Packager ondersteunt het installatiepunt voor beheerders niet.
  • Creative Cloud Packager ondersteunt NFS of SMB niet.
  • U moet het door Application Manager gemaakte pakketbestand (MSI of PKG) niet bewerken. De enige uitzondering is wanneer u wilt dat de gebruiker de installatielocatie in Mac OS opgeeft. In dat geval moet u het bestand Info.plist in het gegenereerde PKG-bestand wijzigen zoals is beschreven in het artikel Adobe-pakketten distribueren met ARD.

Opmerking:

Gebruik geen PKG-pakket voor een installatie op een Windows-systeem.

Systeemvereisten

Windows Mac OS
Besturingssysteem Windows 7 en hoger (32-bits en 64-bits)
Mac OS X 10.9 en hoger
Ruimte op de vaste schijf 450 MB ruimte beschikbaar voor installatie 265 MB ruimte beschikbaar voor installatie
RAM 1024 MB 1024 MB
Beeldscherm Beeldscherm met resolutie van 1024 x 768 (minimum) of 1280 x 800 (aanbevolen) en 16-bits videokaart.
Beheerdersrechten

Vereist op het systeem waarop u Creative Cloud Packager installeert

Vereist op de systemen waarop u de pakketten distribueert

(Niet vereist voor het maken van de pakketten)

Internettoegang Vereist op het systeem waarop u de pakketten maakt

Informatie over de sites/poorten die worden gebruikt door Creative Cloud Packager

Voor informatie over de combinaties van host/poort die moeten zijn toegestaan wanneer u zich aanmeldt met een Adobe ID om applicaties te downloaden, te installeren en te verpakken met Creative Cloud Packager, raadpleegt u de sectie Services die niet in een browser werken in het document Netwerkeindpunten voor Adobe Creative Cloud.

Aanvullende hulpprogramma's voor Adobe Creative Cloud Packager

Wanneer u Adobe Creative Cloud Packager installeert, zijn de volgende componenten ook beschikbaar. Al deze componenten bevinden zich in de map utilities of toolkit.

Adobe Update Server Setup Tool

Adobe Update Server Setup Tool (AUSST) is een platformspecifiek opdrachtregelhulpprogramma waarmee u uw eigen interne Adobe Update Server kunt configureren. Op één server kunnen updates voor zowel Windows als Mac worden gehost.

Zie Adobe Update Server Setup Tool gebruiken voor meer informatie.

Adobe Exceptions Deployer

De applicatie Adobe Exceptions Deployer biedt een methode om de pakketten in de map Exceptions automatisch te distribueren. Dit zijn de pakketten die u anders voor en/of na de distributie van het MSI- of PKG-hoofdbestand moet distribueren.

Zie Adobe Exceptions Deployer gebruiken voor meer informatie.

Adobe Remote Update Manager

Adobe Remote Update Manager biedt een opdrachtregelinterface waarmee u Adobe Update Manager op afstand kunt uitvoeren en updates kunt installeren met beheerdersrechten.

Alleen gebruikers met beheerdersrechten kunnen Remote Update Manager uitvoeren.

Zie Adobe Remote Update Manager gebruiken voor meer informatie.

Adobe Provisioning Toolkit Enterprise Edition

Adobe Provisioning Toolkit Enterprise Edition is een opdrachtregelhulpprogramma voor ondersteunde platforms waarmee u de licentieverlening kunt bijhouden en beheren voor de Adobe®-producten die u in uw onderneming hebt gedistribueerd.

Opmerking: U moet Adobe Provisioning Toolkit Enterprise Edition gebruiken als u een gebruiker bij een onderneming, overheidsinstelling of onderwijsinstelling bent en een serienummer wilt opgeven voor de pakketten met proefversies die u eerder hebt gemaakt. De workflow wordt beschreven in de sectie Een serienummer opgeven voor pakketten met proefversies.

Zie Adobe Provisioning Toolkit Enterprise Edition gebruiken voor meer informatie.

Adobe IT Tools Uninstaller

Adobe IT Tools Uninstaller is een eenvoudig hulpprogramma voor het verwijderen van Creative Cloud Packager en andere gekoppelde ICT-gereedschappen.

Adobe-bronnen voor ICT-afdelingen

Adobe heeft een speciaal forum over de distributie van Creative Suite en Creative Cloud in ondernemingen: Enterprise Deployment for Creative Cloud (Engelstalig)

Een op ICT gericht Adobe-blog wordt regelmatig bijgewerkt en bevat veel verschillende onderwerpen over het beheren van Adobe-software: /http://blogs.adobe.com/oobe/

Gebruik deze koppeling voor een overzicht van de netwerkoproepen die door de applicaties worden uitgevoerd en voor een beschrijving van de beheermethoden voor toegang tot de service.

Veel Adobe-teams hebben een Twitter-account en één daarvan is speciaal bedoeld voor ICT-tools en distributie: @Adobe_ITToolkit