Vigtigt: Der anbefales mindst 30 dages produktoverlapning, så du ikke pludselig står uden adgang. Til sikring af denne overlapning anbefales det, at du underskriver Periodelicensaftalen for virksomheder (ETLA – Enterprise Term License Agreement), inden dit eksisterende abonnement udløber. Hvis du har spørgsmål, skal du henvende dig til din lokale Adobe-forhandler.

Vi er desværre ikke i stand til at give produktudvidelser til udførelse af overførselsprocessen.

Denne er designet til it-administratorer, der skal overføre brugere til Adobe Enterprise Dashboard, så de får adgang til relevante apps og tjenester, såsom Creative Cloud til virksomheder, Adobe Document Cloud til virksomheder og Adobe Digital Publishing Solution (DPS). Denne vejledning skal følges ved overførsel fra Creative Cloud til teams eller Adobe Document Cloud købt via Value Incentive Plan (VIP), en privat Creative Cloud- eller Acrobat-konto og serialiserede installationer.

Hvis du har brug for mere detaljeret vejledning og svar på bestemte spørgsmål, kan du hurtigt åbne en sag i support via Enterprise Dashboard, hvorefter du vil blive kontaktet af en kundeservicemedarbejder fra Enterprise.

Vejledningen nedenfor sikrer en gnidningsfri overgang:

• Opret Adobe Enterprise Dashboard
    • Vælg en identitetstype
    • Opstil et domænekrav til Enterprise og Federated IDs
    • Føj brugere til Enterprise Dashboard
  • Slutbruger: Overførselsindstillinger og -data
  • Fjern brugere fra tidligere installationer

Opret Adobe Enterprise Dashboard

Når Adobe berettiger din virksomheds Enterprise Dashboard til alle relevante produkter og tjenester, vil din it-administrator pr. e-mail blive opfordret til at begynde konfigurationen af Enterprise Dashboard og tilføjelse af brugere.

Vælg en identitetstype

Adobe anvender et underliggende identitetsadministrationssystem til at godkende brugere. Brugere af Enterprise Dashboard skal anvende identiteter. Overførselsprocessens kompleksitet påvirkes af den identitetstype, virksomheden vælger.

Adobe understøtter i øjeblikket tre identitets- eller kontotyper:

Adobe ID oprettes, ejes og administreres af brugeren. Administratorer inviterer brugere til at tilknytte sig virksomheden og kan fjerne dem. Brugere kan dog ikke låses ude af deres egne Adobe-id-konti. Dette gør det til en praktisk løsning for freelancere og entreprenører.

Virksomheds-id oprettes, ejes og administreres af en virksomhed. Administratorer opretter et virksomheds-id og udsteder det til en bruger. Administratorer kan forhindre adgang til produkter og tjenester ved at overtage kontoen eller slette virksomhedens id, så adgangen til tilknyttede brugerdata permanent er blokeret.

Organisations-id oprettes og ejes af en virksomhed og er tilknyttet virksomhedsbiblioteket via et federeret netværk. Virksomheden administrerer loginoplysninger og behandler Single Sign-On (SSO) via en SAML2-identitetsudgiver.

Få mere at vide om, hvordan man vælger den rigtige identitetstype til virksomheden i afsnittet Administration af identitetstyper.

Opstil et domænekrav til Enterprise og Federated IDs

Virksomheder, som ønsker at anvende Enterprise eller Federated IDs, skal først opstille et domænekrav om et domæne ejet af virksomheden. Få mere at vide og detaljeret vejledning i afsnittet Opstil domænekrav.

Føj brugere til Enterprise Dashboard

Når du har modtaget en invitation til Enterprise Dashboard og opstillet et domænekrav, kan du begynde at oprette grupper og tilføje og invitere brugere. Grupper udgør basis for levering af licenser til slutbrugere for alle tre identitetstyper. Licenser, som er tildelt på gruppeniveau, bestemmer en brugers produktrettigheder. Hvis du f.eks. har en Illustrator-gruppe og en Photoshop-gruppe, skal en bruger være medlem af begge grupper for at få adgang til begge apps. Yderligere oplysninger finder du i afsnittet Administrer grupper og Administrer brugere.

Slutbruger: Overførselsindstillinger og -data

Eksisterende brugere skal overføre deres aktuelle indstillinger og data i Creative Cloud og Document Cloud. Bed dine brugere om at følge disse enkle vejledningstrin:

1. Synkronisering af indstillinger
  2. Overfør data (Enterprise og Federated ID)
  3. Log af Creative Cloud eller Document Cloud
  4. Log på Enterprise Dashboard
  5. Synkronisering og overførsel gennemført

Synkronisering af indstillinger

Brugere med Adobe ID skal synkronisere deres indstillinger, inden de logger af Creative Cloud og på igen. Sørg for, at dine brugere modtager vejledningen i afsnittet Synkroniser programindstillinger med Creative Cloud.

Overfør brugerdata fra Adobe ID til Enterprise eller Federated ID

Hvis en bruger inviteres til Enterprise Dashboard via Enterprise eller Federated ID, indholdet overføres fra personens Adobe ID. Overførsel er ikke nødvendigt, hvis brugeren stadig vil gøre brug af sit Adobe ID. Det er nemmest at overføre ressourcer ved at downloade og derefter overføre dem via Creative Cloud-skrivebordsappen – appens Synkroniser filer-funktion gør dette automatisk. Vejledning findes i afsnittet Ressourceoverførsel på siden Overfør ressourcer.

Log af og på igen

Herefter skal brugeren logge af Creative Cloud eller Document Cloud og logge på igen med de rigtige logonoplysninger. Det er nemt at logge af og på igen.Læs, hvordan man logger af i afsnittet Log af Creative Cloud, samt hvordan man logger på med Enterprise eller Federated ID i afsnittet Hjælp til Enterprise ID, logon og konto.

Fjern brugere fra tidligere installationer

Fjern brugere fra administratorkonsollen

Virksomheder, der overfører data fra administratorkonsollen (Creative Cloud til teams eller Document Cloud) til Enterprise Dashboard, skal sørge for, at begyndelsen af deres ETLA overlapper afslutningen af abonnementet med mindst 30 dage.

Når Enterprise Dashboard er konfigureret til virksomhedens indstillinger, og brugerne har logget på med den rigtige identitetstype, kan du fjerne brugere fra administratorkonsollen. Få vejledning i afsnittet Administrer dit team.

Overfør brugere fra serialiseret installation til navngivet bruger

Hvis din virksomhed anvender serienumre og ønsker at overflytte systemet til modellen med navngivne brugere, kan du finde en vejledning i afsnittet Overfør fra serienummerlicensering til navngivne licenser.

Overfør fra navngivne brugere til serialiseret installation

Virksomheder ønsker muligvis at gennemføre overførslen fra en eksisterende installation med navngivne brugere til en serialiseret installation. Serialiseret installation indeholder ikke skylagerplads og andre skytjenester. Efter fuldendt overførsel til serialiseret installation vil slutbrugere miste al adgang til skylagre og skytjenester.

1. Brugere skal logge af Creative Cloud på deres computer.
  2. Opret en licensfil ved hjælp af Creative Cloud Packager til serialiseret installation.
  3. Installer og kør pakken på de ønskede computere.
  4. Fjern alle brugere fra administratorkonsollen.