Kom te weten hoe u de Admin Console gebruikt om licentieverlening per apparaat naar licentieverlening voor gedeelde apparaten te migreren.

Inleiding

Licentieverlening voor gedeelde apparaten is een licentiemethode die toestaat dat meerdere eindgebruikers Adobe-producten en -services op gedeelde apparaten gebruiken.

IT-beheerders kunnen met behulp van de Admin Console moeiteloos overstappen van licentieverlening per apparaat naar licentieverlening voor gedeelde apparaten. Nadat uw gebruikers zijn gemigreerd, hebben ze toegang tot de Adobe-producten en -services die u hebt gekocht.

Opmerking:

Toegepaste apparaatlicenties werken niet langer dan 30 dagen na de migratie. De migratie is geen omkeerbaar proces. Adobe raadt IT-beheerders daarom aan snel na de migratie licenties voor gedeelde apparaten in te stellen en te implementeren om te voorkomen dat services worden onderbroken.

Migreren naar licentieverlening voor gedeelde apparaten

1. Meld u aan bij de Admin Console.

Op de pagina Overzicht ziet u de licenties die door uw organisatie zijn aangeschaft. De licenties waarvoor migratie is vereist, zijn gemarkeerd met het pictogram i. Wanneer u op dit pictogram klikt, wordt een pop-upvenster geopend.

Overzichtpagina in de Admin Console
  2. Klik op Migreren om het migratieproces te starten.

U kunt ook naar de pagina Producten gaan en op Start klikken in het bericht dat wordt weergegeven.

3. Klik in het scherm Start op Volgende.

Startscherm voor migratie
  4. Selecteer op de pagina Organisatie uw organisatietype uit de volgende opties (afhankelijk van de licentietypen die u hebt).Nadat u akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden, klikt u op Bevestigen en doorgaan.

Als uw organisatie nog geen subsegment in de Admin Console heeft geïdentificeerd:

Uw licentietype Actie vereist Resultaat
    K-12, basis- en middelbaar onderwijs Vink het vakje aan naast de optie 'K-12, basis- en middelbaar onderwijs (bijv. basisscholen, middelbare scholen, corresponderende wijken enz.)'. Al uw apparaatlicentieproducten worden geconverteerd naar Creative Cloud Alle apps: Licentie voor gedeelde apparaten K-12 (basis- en middelbaar onderwijs).
    Hoger onderwijs Vink het vakje aan naast de optie 'Hoger onderwijs (bijv. hogeschool-/universiteitsopleidingen van 2 of 4 jaar, community college, beroepsonderwijs enz.)'. Al uw apparaatlicentieproducten worden geconverteerd naar Creative Cloud Alle apps: Licenties voor gedeelde apparaten HED.
    Zowel K-12 als hoger onderwijs

Selecteer de volgende twee vakjes:

• K-12, basis- en middelbaar onderwijs (bijv. basisscholen, middelbare scholen, corresponderende wijken enz.)
    • Hoger onderwijs (bijv. hogeschool-/universiteitsopleidingen van 2 of 4 jaar, community college, beroepsonderwijs enz.)
    Al uw apparaatlicentieproducten worden geconverteerd naar Creative Cloud Alle apps: Licentie voor gedeelde apparaten K-12 (basis- en middelbaar onderwijs).
    Non-profitorganisaties die geen scholen zijn
    • Vink het vakje aan naast de optie 'Non-profitorganisaties die geen scholen zijn (bijv. liefdadigheidsinstellingen)'.
    • Klik vervolgens op Ja om te bevestigen dat uw non-profitorganisatie zich inzet voor leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs (K-12).
    Al uw apparaatlicentieproducten worden geconverteerd naar Creative Cloud Alle apps: Licentie voor gedeelde apparaten K-12 (basis- en middelbaar onderwijs).

Als uw organisatie een subsegment in de Admin Console heeft geïdentificeerd

Uw licentietypen Actie vereist Resultaat
    Basis-/middelbaar (K-12) of hoger onderwijs Neem contact op met de Adobe-ondersteuning om uw organisatietype te bekijken. Al uw apparaatlicentieproducten worden geconverteerd naar Creative Cloud Alle apps: Licentie voor gedeelde apparaten K-12 (basis- en middelbaar onderwijs).
    Zowel basis-/middelbaar (K-12) als hoger onderwijs Neem contact op met de Adobe-ondersteuning om uw organisatietype te wijzigen. Al uw apparaatlicentieproducten worden geconverteerd naar Creative Cloud Alle apps: Licentie voor gedeelde apparaten K-12 (basis- en middelbaar onderwijs).
    Non-profitorganisaties die geen scholen zijn Bepaal of u gebruikers in het basis- of middelbaar onderwijs (K-12) hebt. Neem vervolgens contact op met de Adobe-ondersteuning om uw organisatietype te wijzigen. Al uw apparaatlicentieproducten worden geconverteerd naar Creative Cloud Alle apps: Licentie voor gedeelde apparaten K-12 (basis- en middelbaar onderwijs).
    Gedeelde apparaatlicentieproducten U hoeft niets te doen. Al uw apparaatlicentieproducten worden geconverteerd naar Creative Cloud Alle apps: Licenties voor gedeelde apparaten.
  5. Op de pagina Controleren ziet u een samenvatting van alle licentieveranderingen die na de migratie van kracht worden en informatie over uw huidige en nieuwe licenties en prijswijzigingen.

Klik op Migreren nadat u de informatie op de pagina hebt gecontroleerd.

Scherm voor migratiecontrole
  6. Klik op Ja in het volgende scherm om de migratie uit te voeren.

7. Op de pagina Overzicht van de Admin Console ziet u de status van uw migratie.

Nadat het proces is voltooid, ontvangt u een e-mail ter bevestiging van de migratie. Vervolgens hebt u 30 dagen om de licenties voor gedeelde apparaten in te stellen en te implementeren.

Pakketten opnieuw implementeren

Nadat u het migratieproces van uw apparaatlicenties naar licenties voor gedeelde apparaten hebt voltooid, moet u deze nieuwe licenties opnieuw implementeren op de apparaten in uw instelling waarop eerder apparaatlicenties waren geïmplementeerd.

Hiervoor moet u eerst nieuwe licentiepakketten voor gedeelde apparaten maken. Vervolgens moet u deze nieuwe pakketten waar nodig op de apparaten implementeren.

Raadpleeg de volgende documenten voor meer details over de bovengenoemde procedure:

1. Bestaande apparaatlicenties verwijderen
  2. Licentiepakketten voor gedeelde apparaten maken.
  3. Pakketten implementeren.

Gebruik deze stapsgewijze instructies om licentieverlening voor gedeelde apparaten in te stellen en ermee aan de slag te gaan: Implementatiegids licentieverlening voor gedeelde apparaten .