Let op:

Creative Cloud Packager wordt niet verder ontwikkeld en er worden geen updates meer uitgebracht. Creative Cloud Packager kan ook niet worden gebruikt om pakketten te maken die CC 2019-apps of nieuwere apps bevatten. Meer informatie.

We raden u aan de workflows voor het maken van pakketten in de Adobe Admin Console te gebruiken.

Kijk hoe u pakketten met gebruikerslicenties op naam en pakketten met licenties voor gedeelde apparaten maakt.

Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Adobe® Creative Cloud™ Packager.

Creative Cloud Packager is een hulpprogramma waarmee beheerders pakketten kunnen maken met alle Creative Cloud-applicaties en -updates of een aangepaste subset hiervan. Met Creative Cloud Packager kunt u ervoor zorgen dat softwareversies op verschillende desktopcomputers overeenkomen. Zo kunt u besparen op de ondersteuningskosten en de netwerkbelasting verminderen.

Met Creative Cloud Packager kunt u als ICT-beheerder controle houden over de wijze waarop Creative Cloud-applicaties (en functie-updates) worden geïnstalleerd. De gecentraliseerde distributie zorgt ervoor dat alle gebruikers de beschikking hebben over dezelfde softwareversie, waardoor de kosten voor ondersteuning kunnen worden teruggebracht. Ook kunt u met gecentraliseerde distributie overbelasting van het netwerk voorkomen omdat meerdere gebruikers niet meer tegelijkertijd dezelfde onderdelen hoeven te downloaden.

De Creative Cloud-pakketten kunt u afstemmen op de behoeften van uw team. U kunt bijvoorbeeld een pakket met Photoshop, Illustrator en InDesign maken voor sommige teamleden en vervolgens alle applicaties voor videoproductie aan andere leden geven. Naarmate het team wordt uitgebreid en zich verder ontwikkelt, kunt u verschillende pakketten maken en distribueren om ervoor te zorgen dat teamleden altijd de beschikking hebben over de hulpmiddelen die ze nodig hebben voor optimale resultaten. U kunt kiezen voor 32-bits of 64-bits versies van de applicaties en geavanceerde configuratieopties opgeven waarmee u nog meer controle krijgt over het proces.

Creative Cloud Packager heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee u eenvoudig een distributiepakket kunt maken. Pakketten die zijn gemaakt met Creative Cloud Packager hebben standaardindelingen (MSI-indeling in Windows en PKG-indeling in Mac OS) die compatibel zijn met bekende standaardoplossingen voor distributie, zoals SSCM en ARD.

Raadpleeg de Help-documentatie voor meer informatie.

U downloadt Creative Cloud Packager als volgt:

• Als u een lidmaatschap van Creative Cloud voor teams hebt, kunt u Adobe Creative Cloud Packager downloaden via de teambeheerportal in Adobe Creative Cloud.
  • Als u een lidmaatschap van Creative Cloud voor ondernemingen, de overheid of het onderwijs hebt, kunt u Adobe Creative Cloud Packager downloaden via de licentiewebsite van Adobe (LWS) of de Admin Console. U kunt ook uw licentiecode voor ondernemingen ophalen van de LWS.

Alle applicaties van Creative Cloud en Digital Publishing Suite kunnen in een pakket worden opgenomen.

Nee. Sinds Creative Cloud Packager 1.9.5 wordt het bewerken van pakketten niet ondersteund.

Nee. Business Catalyst en Adobe Fonts zijn services waarvoor geen desktop-applicatie wordt geïnstalleerd. Uw gebruikers kunnen via de website creative.adobe.com toegang krijgen tot Business Catalyst en Adobe Fonts.

Ja. U kunt de applicaties en componenten kiezen die u wilt installeren vanuit het product waarvoor u een pakket maakt. U kunt ook meerdere pakketten maken, zodat u eenvoudig kunt bijhouden wie welke applicaties gebruikt. Wanneer u pakketten met producten maakt voor distributie in Windows, kunt u kiezen tussen 32-bits en 64-bits versies van de applicaties. Zie Pakketten maken voor meer informatie.

Creative Cloud Packager voert geen installatie uit. U maakt met het hulpprogramma een distributiepakket waarin de installatiebeslissingen zijn vastgelegd die u als ICT-beheerder van tevoren hebt genomen. Wanneer u een pakket maakt met Creative Cloud Packager, downloadt u de applicaties en bijbehorende updates, configureert u de productopties en genereert u een pakket in de indelingen van systeemeigen installatieprogramma's (MSI of PKG).

Ja. Creative Cloud Packager biedt ondersteuning voor fysieke media. Zie het Leesmij-bestand voor fysieke media voor meer informatie.

Dat is helemaal afhankelijk van uzelf en het bedrijfsbeleid voor softwaredistributie. Bedrijven met vergrendelde ICT-omgevingen kunnen het beste Creative Cloud Packager gebruiken. Voordelen hiervan zijn onder andere meer controle, de mogelijkheid om aangepaste pakketten te maken en de mogelijkheid om installatieopties te selecteren die wellicht niet beschikbaar zijn als gebruikers de apps rechtstreeks installeren. Ook kunt u Creative Cloud Packager gebruiken om de applicaties in eerste instantie te downloaden en te distribueren naar de computers. Zo hoeven dezelfde onderdelen niet meerdere malen naar de afzonderlijke computers te worden gedownload en voorkomt u overbelasting van uw netwerk. Als de software zich eenmaal op de computers van de gebruikers bevindt, kunnen ze deze software naar eigen inzicht beheren, op voorwaarde dat ze hiervoor de vereiste machtigingen hebben.

Als u pakketten met Creative Cloud-applicaties wilt maken, moet u Creative Cloud Packager gebruiken in plaats van AAMEE. Meld u aan bij creative.adobe.com om Creative Cloud Packager te gaan gebruiken. In de navigatiebalk aan de rechterkant van de Admin Console is een koppeling beschikbaar. Zie Pakketten maken voor meer informatie.

Er zijn twee belangrijke verschillen. Met Creative Cloud Packager kunt u Creative Cloud-applicaties rechtstreeks downloaden vanuit de cloud (in tegenstelling tot het opgeven van verwijzingen naar fysieke schijven of media die u eerder hebt gedownload van LWS, de licentiewebsite van Adobe). Daarnaast kunt u met Creative Cloud Packager ook updates downloaden die functies bevatten waardoor u meer controle krijgt.

Ja, u kunt AAMEE en Creative Cloud Packager op dezelfde computer gebruiken. Zorg er echter wel voor dat er geen andere Adobe-producten zijn geïnstalleerd op de computer waarmee u de pakketten maakt.

Als u bij de instellingen voor Creative Cloud Packager de optie selecteert om updates uit te schakelen, is de updateapplicatie Adobe Application Manager niet beschikbaar voor eindgebruikers. In dit scenario kunt u een pakket met updates maken via Creative Cloud Packager en houdt u dus controle over de distributie van de updates. Zie Pakketten maken voor meer informatie.

Met Creative Cloud Packager maakt u systeemeigen pakketten die zijn ontworpen voor gebruik met alle standaardoplossingen voor distributie, waaronder SCCM, ARD, JAMF Casper, Absolute Manage en LANDesk.

Adobe biedt klanten verschillende mogelijkheden voor de distributie van Creative Cloud. U kunt kiezen voor een centrale distributie in uw organisatie met Creative Cloud Packager of gebruikers toestaan zelf de software te downloaden met de Creative Cloud desktop-app.

U vindt hulp bij Creative Cloud Packager in de Help-documentatie. U kunt ook hulp krijgen op de Help-forums of contact opnemen met de klantenservice.

Wanneer een pakket dat is gemaakt met Creative Cloud Packager, wordt gedistribueerd naar de computer van een eindgebruiker, worden alle beschikbare runtime-versies van Visual C++ (VC) geïnstalleerd, samen met de producten die in het pakket zijn opgegeven. Ondernemingsbeheerders kunnen echter de runtime-versies selecteren die op de computers van de eindgebruikers worden geïnstalleerd wanneer een pakket wordt gedistribueerd.