Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Adobe® Creative Cloud™ Packager.

Wat is Creative Cloud Packager?

Creative Cloud Packager is een hulpprogramma waarmee beheerders alle Creative Cloud-applicaties en -updates of een aangepaste subset hiervan kunnen verpakken. Met Creative Cloud Packager kunt u ervoor zorgen dat softwareversies op verschillende desktopcomputers overeenkomen. Zo kunt u besparen op de ondersteuningskosten en de netwerkbelasting verminderen.

Met Creative Cloud Packager kunt u als ICT-beheerder controle houden over de wijze waarop Creative Cloud-applicaties (en functie-updates) worden geïnstalleerd. De gecentraliseerde distributie zorgt ervoor dat alle gebruikers de beschikking hebben over dezelfde softwareversie, waardoor de kosten voor ondersteuning kunnen worden teruggebracht. Ook kunt u met gecentraliseerde distributie overbelasting van het netwerk voorkomen omdat meerdere gebruikers niet meer tegelijkertijd dezelfde onderdelen hoeven te downloaden.

De Creative Cloud-pakketten kunt u afstemmen op de behoeften van uw team. U kunt bijvoorbeeld Photoshop, Illustrator en InDesign verpakken voor sommige teamleden en vervolgens alle applicaties voor videoproductie voor andere leden. Naarmate het team wordt uitgebreid en zich verder ontwikkelt, kunt u verschillende pakketten maken en distribueren om ervoor te zorgen dat teamleden altijd de beschikking hebben over de hulpmiddelen die ze nodig hebben voor optimale resultaten. U kunt kiezen voor 32-bits of 64-bits versies van de applicaties en geavanceerde configuratieopties opgeven waarmee u nog meer controle krijgt over het proces.

Creative Cloud Packager heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee u eenvoudig een distributiepakket kunt maken. Pakketten die zijn gemaakt met Creative Cloud Packager hebben standaardindelingen (MSI-indeling in Windows en PKG-indeling in Mac OS) die compatibel zijn met bekende standaardoplossingen voor distributie, zoals SSCM en ARD.

Raadpleeg de Help-documentatie voor meer informatie.

Waar kan ik Creative Cloud Packager downloaden?

U downloadt Creative Cloud Packager als volgt:

• Als u een lidmaatschap van Creative Cloud voor teams hebt, kunt u Adobe Creative Cloud Packager downloaden via de teambeheerportal in Adobe Creative Cloud.
  • Als u een lidmaatschap van Creative Cloud voor ondernemingen, de overheid of het onderwijs hebt, kunt u Adobe Creative Cloud Packager downloaden via de licentiewebsite van Adobe (LWS) of de Admin Console. U kunt ook uw licentiecode voor ondernemingen ophalen van de LWS.

Welke apps kunnen worden verpakt met Creative Cloud Packager?

Alle applicaties van Creative Cloud en Digital Publishing Suite kunnen in een pakket worden opgenomen.

Kan ik een bestaand pakket bewerken?

Nee. Sinds Creative Cloud Packager 1.9.5 wordt het bewerken van pakketten niet ondersteund.

Kan ik Creative Cloud Packager gebruiken om Business Catalyst en Adobe Fonts te verpakken en te installeren voor mijn gebruikers?

Nee. Business Catalyst en Adobe Fonts zijn services waarvoor geen desktop-applicatie wordt geïnstalleerd. Uw gebruikers kunnen via de website creative.adobe.com toegang krijgen tot Business Catalyst en Adobe Fonts.

Kan ik aangepaste pakketten maken voor mijn gebruikers?

Ja. U kunt de applicaties en componenten kiezen die u wilt installeren vanuit het product dat u verpakt. U kunt ook meerdere pakketten maken, zodat u eenvoudig kunt bijhouden wie welke applicaties gebruikt. Wanneer u producten verpakt voor distributie in Windows, kunt u kiezen tussen 32-bits en 64-bits versies van de applicaties. Zie Pakketten maken voor meer informatie.

Kunnen apps worden geïnstalleerd met Creative Cloud Packager?

Creative Cloud Packager voert geen installatie uit. U maakt met het hulpprogramma een distributiepakket waarin de installatiebeslissingen zijn vastgelegd die u als ICT-beheerder van tevoren hebt genomen. Wanneer u een pakket maakt met Creative Cloud Packager, downloadt u de applicaties en bijbehorende updates, configureert u de productopties en genereert u een pakket in de indelingen van systeemeigen installatieprogramma's (MSI of PKG).

Ondersteunt Creative Cloud Packager het gebruik van fysieke media (zoals een dvd) ter vervanging van het downloaden van de applicaties uit de cloud?

Ja. Creative Cloud Packager biedt ondersteuning voor fysieke media. Zie het Leesmij-bestand voor fysieke media voor meer informatie.

Kan ik beter Creative Cloud Packager gebruiken of toestaan dat mijn gebruikers zelf Creative Cloud voor teams installeren?

Dat is helemaal afhankelijk van uzelf en het bedrijfsbeleid voor softwaredistributie. Bedrijven met vergrendelde ICT-omgevingen kunnen het beste Creative Cloud Packager gebruiken. Voordelen hiervan zijn onder andere meer controle, de mogelijkheid om aangepaste pakketten te maken en de mogelijkheid om installatieopties te selecteren die wellicht niet beschikbaar zijn als gebruikers de apps rechtstreeks installeren. Ook kunt u Creative Cloud Packager gebruiken om de applicaties in eerste instantie te downloaden en te distribueren naar de computers. Zo hoeven dezelfde onderdelen niet meerdere malen naar de afzonderlijke computers te worden gedownload en voorkomt u overbelasting van uw netwerk. Als de software zich eenmaal op de computers van de gebruikers bevindt, kunnen ze deze software naar eigen inzicht beheren, op voorwaarde dat ze hiervoor de vereiste machtigingen hebben.

Ik gebruik momenteel AAMEE om Creative Cloud voor teams te verpakken. Wat kan ik nu het beste doen?

Voor het verpakken van Creative Cloud-applicaties moet u Creative Cloud Packager gebruiken in plaats van AAMEE. Meld u aan bij creative.adobe.com om Creative Cloud Packager te gaan gebruiken. In de navigatiebalk aan de rechterkant van de Admin Console is een koppeling beschikbaar. Zie Pakketten maken voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen AAMEE en Creative Cloud Packager?

Er zijn twee belangrijke verschillen. Met Creative Cloud Packager kunt u Creative Cloud-applicaties rechtstreeks downloaden vanuit de cloud (in tegenstelling tot het opgeven van verwijzingen naar fysieke schijven of media die u eerder hebt gedownload van LWS, de licentiewebsite van Adobe). Daarnaast kunt u met Creative Cloud Packager ook updates downloaden die functies bevatten waardoor u meer controle krijgt.

Kan ik AAMEE en Creative Cloud Packager op dezelfde computer gebruiken?

Ja, u kunt AAMEE en Creative Cloud Packager op dezelfde computer gebruiken. Zorg er echter wel voor dat er geen andere Adobe-producten zijn geïnstalleerd op de computer waarmee u de pakketten maakt.

Als mijn gebruikers hun eigen computer beheren (we hebben geen vergrendelde ICT-omgeving), kunnen ze dan zelf updates voor de Creative Cloud-apps installeren of beheer ik de updates?

Als u bij de instellingen voor Creative Cloud Packager de optie selecteert om updates uit te schakelen, is de updateapplicatie Adobe Application Manager niet beschikbaar voor eindgebruikers. In dit scenario kunt u de updates via Creative Cloud Packager verpakken en houdt u dus controle over de distributie van de updates. Zie Pakketten maken voor meer informatie.

Welke distributietools voor ondernemingen werken met Creative Cloud Packager?

Met Creative Cloud Packager maakt u systeemeigen pakketten die zijn ontworpen voor gebruik met alle standaardoplossingen voor distributie, waaronder SCCM, ARD, JAMF Casper, Absolute Manage en LANDesk.

Wat moet ik doen als ik wil toestaan dat mijn gebruikers de Creative Cloud-apps zelf kunnen downloaden?

Adobe biedt klanten verschillende mogelijkheden voor de distributie van Creative Cloud. U kunt kiezen voor een centrale distributie in uw organisatie met Creative Cloud Packager of gebruikers toestaan zelf de software te downloaden met de Creative Cloud desktop-app.

Wat moet ik doen als ik hulp nodig heb bij het gebruik van Creative Cloud Packager?

U vindt hulp bij Creative Cloud Packager in de Help-documentatie. U kunt ook hulp krijgen op de Help-forums of contact opnemen met de klantenservice.

Kan ik kiezen welke runtime-versies van Visual C++ op de computers van eindgebruikers worden geïnstalleerd wanneer een pakket wordt gedistribueerd?

Wanneer een pakket dat is gemaakt met Creative Cloud Packager, wordt gedistribueerd naar de computer van een eindgebruiker, worden alle beschikbare runtime-versies van Visual C++ (VC) geïnstalleerd, samen met de producten die in het pakket zijn opgegeven. Ondernemingsbeheerders kunnen echter de runtime-versies selecteren die op de computers van de eindgebruikers worden geïnstalleerd wanneer een pakket wordt gedistribueerd.