Global administration | Oversigt

Se, hvordan du kan anmode om adgang til Global Admin Console.

Introduktion

Global Admin Console er en platform for kunder med komplekse organisatoriske strukturer, der har mange Global Admin Consoles eller ønsker at opdele deres primære Admin Console i flere konsoller. Det kan for eksempel være multinationale virksomheder, uddannelseskonsortier, store skoledistrikter og store offentlige institutioner. På denne platform er eksisterende Admin Consoles indlejret i en hierarkisk struktur, som et organisationsdiagram, så der opnås gennemsigtighed i en distribueret virksomhed.

Global Admin Console erstatter eller ændrer ikke funktionaliteten i de eksisterende Admin Consoles. Den fungerer som et hierarki med en rodorganisation øverst og alle konsoller indlejret under denne rodorganisation. Udvælgelseskriterier baseres på køb og oprettelse af en hierarkisk struktur, så en Admin Console kan fungere som rodkonsol.

For at lære mere om funktionaliteten og fordelene ved Global Admin Console kan du se hvidbogen om Global Admin Console .

Bemærk: Indholdet og kommentatorstemmen for denne video er i øjeblikket kun tilgængelig på engelsk.

Vigtige fordele

Følgende er nogle af de vigtige fordele, som den globale Admin Console giver:

• Uddeleger administrationen af noget af din brug af Adobe-produkter og cloud-lagring til divisioner, afdelinger eller filialer for at undgå at have centraliseret administration.
  • Opret organisationer for hver enhed, og skab et hierarki af organisationer. Du kan også slette organisationer.
  • Distribuer ressourcer og produktlicenser på tværs af organisationer. Du kan tildele produktressourcer til organisationer.
  • Begræns synligheden fra bureau til bureau, bl.a. brugere, der ses af administratorer til brugerne direkte inden for deres ansvarsområde.
  • Selvbetjeningskontrol over Adobe Admin Console-organisationsstrukturen for at afspejle den struktur, der findes i din organisations katalogsystemer. Du kan oprette et hierarki af organisationer.
  • Opret administrationscentre, hvor en udvalgt gruppe af administratorer kan administrere Adobe-ressourcer for en organisationskomponent eller et projekt inden for deres virksomhed. Du kan administrere administratorer i organisationer.
  • Definer politikker, og anvend dem på organisationer.
  • Opret, rediger og slet produktprofiler og brugergrupper.
  • Eksportér oplysninger om organisationer for at generere rapporter med henblik på at gennemføre andre processer.
  • Importér opdateringer af organisationer og strukturen i organisationshierarkiet.
  • Få meddelelser om status for ETLA-kontrakter i underordnede organisationer. Bannere i appen på Global Admin Console vil tydeligt angive, hvornår kontrakten på en underordnet organisation vil udløbe, er udløbet eller er inaktiv. Du kan finde flere oplysninger i artiklen om kontraktudløb.

Rollen som global administrator

Global Admin Console indeholder også en rolle, global administrator, som adskiller sig fra systemadministratoren og har følgende funktioner:

• Har det globale overblik over den samlede Adobe-investering på tværs af de Admin Consoles, der er føjet til hierarkiet for Global Admin Console.
  • Overvåger tildelingerne og brugen af Adobe-licenser og -ressourcer i forskellige Adobe Admin Consoles.
  • Opretter Admin Consoles eller organisationer.
  • Tildeler produktlicenser via en rod- eller overordnet Admin Console til underordnede Admin Consoles, der er placeret lavere i hierarkiet.
  • Opretholder normalt daglig drift. Systemadministratorerne kan fortsat administrere deres Admin Consoles. For eksempel kan en global administrator allokere et produkt til en underordnet Admin Console, men ikke til dens brugere. Systemadministratoren modtager pladserne i sin Admin Console og tildeler produkterne til sine brugere.
  • Anvend eventuelt organisationspolitikker på alle Admin Consoles i hierarkiet.

Grundlæggende administrative opgaver

Global Admin Console er designet til at fungere med flere organisationer og Admin Consoles. Følgende tabel skitserer de forskellige muligheder og viser, hvor de kan udføres – Admin Console eller Global Admin Console.

Opgave Global Admin Console Admin Console
Oprette, udbedre og slette underordnede organisationer
Arbejde med flere organisationer
Styr administratorer For en eller flere organisationer

For en organisation

Administrere produktprofiler og brugergrupper

Definere og styre politikker
Tildele produkter på tværs af organisationer
Tildele produkter til brugere
Administrere brugere
Administrere pakker
Oprette domæner og kataloger
Styre lagring og kryptering for virksomheder

Anvendelse af global administration

Adobe anbefaler at anvende global administration, hvis din organisation opfylder mindst et af følgende kriterier:

• Du har flere Admin Consoles, som du vil organisere og administrere, og du ønsker at opnå synlighed i dem alle.
  • Du vil opdele Admin Consoles i separat administrerede konsoller.
  • Du administrerer flere kontrakter.
  • Du skal distribuere eller centralisere identitetskonfiguration i flere underordnede organisationer.
  • Du vil opdele købte ressourcer og ønsker, at de bliver administreret af forskellige personer/administratorer i forskellige dele af din virksomhed.
  • Du har specialiserede administratorer til forskellige Adobe-produkter, områder eller organisationer, og du vil ikke have, at de forstyrrer hinanden.

Gør følgende for at anmode om adgang til Global Admin Console, efter at du har rådført dig med din Adobe-repræsentant:

1. Admin Console skal du gå til Support > Supportoversigt.

Bemærk:

Adobe anbefaler, at du indsender supportsagen gennem den Admin Console, der skal være roden.

2. Klik på Opret sag. Vinduet Opret sag vises.

3. Vælg Håndtering af brugere og licenser.

4. Angiv oplysningerne i den viste formular.

• Vælg prioritet for problemet = P4 - mindre
    • Forklar påvirkningen af problemet = medium
    • Opsummer problemet = <Din organisations navn>anmoder om adgang til Global Admin Console
  5. Angiv, at du ønsker adgang til Global Admin Console for din organisation, i feltet Beskriv arten af det problem, du oplever, ved at tilføje følgende detaljer:

• Navn og konsol-id (findes i URL'en, serien af tal og bogstaver, der er før "@AdobeOrg") for den Admin Console, der skal vælges som rodorganisation (øverst), eller anmod om et nyt (angiv det ønskede navn).
      • I nogle tilfælde vil den nye konsol være den foretrukne sti. Det kan din Adobe-repræsentant vejlede dig yderligere om. Denne rodorganisation skal vælges omhyggeligt, da det er svært at ændre den senere.
    • Mindst én nuværende systemadministrator skal tildeles rollen som globale administrator. Du kan altid selv tilføje flere administratorer senere.
    • Navn og e -mailadresse på din Adobe-repræsentant eller -løsningskonsulent.
    Beskriv arten af problemet

Næste trin

Når du har fået adgang til Global Admin Console, skal du starte med at oprette din organisationsstruktur og tildele ressourcer til de underordnede organisationer.

Opret organisationer

Tildel produkter

Rediger organisationer

Insights

Adobe

Få hjælp hurtigere og nemmere

Ny bruger?