Adobe-understøttede identitetstyper

Adobe tilbyder tre forskellige typer af identiteter eller konti til at godkende og give tilladelse til brugere. Disse identitetstyper er:

• Federated ID
  • Enterprise ID
  • Adobe ID

Adobe anbefaler alle virksomheder med domæner, der er gjort krav på, at overføre deres Adobe ID-brugere til Federated og Enterprise ID, da disse identitetsmodeller understøtter den bedste datapraksis og sikrer effektiv softwareudrulning.

Bemærk:

Der er nogle produkter og tjenester, f.eks. Adobes licenswebsted og Adobe-forummer, der kun understøtter Adobe ID.

Skift fra Adobe ID til Enterprise ID eller Federated ID

Som systemadministrator kan du redigere identitetstypen for brugere i din organisation fra Adobe ID til Enterprise ID eller Federated ID ved hjælp af Admin Console. Få flere oplysninger om brugeridentitetstyper i Adobe-understøttede identitetstyper.

Bemærk:

Hvis du vil redigere identitetstypen fra Enterprise ID til Federated ID eller fra Federated ID til Enterprise ID, skal du kontakte Adobe Support.

Konsekvenser for Creative Cloud-slutbrugere

Hvis du redigerer identitetstypen for brugere fra Adobe ID til Federated/Enterprise ID, vil disse brugere fortsat have adgang til deres personligt ejede Adobe ID. De tilgår dog organisationens Adobe-apps, -tjenester og -løsninger via det nye Federated ID eller Enterprise ID, de er blevet tildelt.

Hvis dine brugere allerede har Adobe ID'er med aktiver knyttet til dem, kan de overføre aktiver fra deres Adobe ID-konti til deres nye virksomhedskonto.

Hvis eksisterende Creative Cloud-brugere brugte tjenester, der ikke er inkluderet med Creative Cloud for enterprise, går deres medlemskaber tilbage til omkostningsfri versioner.

Rediger identitetstype med CSV

Følgende fremgangsmåde gør det muligt at redigere identitetstypen for flere brugere på én gang. Du kan også redigere brugeroplysninger såsom e-mailadresser og brugernavne for brugere ved hjælp af Admin Console, Værktøj til brugersynkronisering eller API til brugerstyring.

1. Log på Admin Console, og gå til Brugere.

2. Klik på , og vælg Rediger identitetstype med CSV på rullelisten.

Dialogboksen Rediger identitetstype med CSV vises.

Rediger identitetstype med CSV
  3. Du kan medtage de brugere, du vil redigere identitetstype for, ved at downloade den aktuelle brugerliste eller CSV-standardskabelonen. Klik på Download CSV-skabelon.

Den overførte .csv-fil indeholder følgende data.

• Identitetstype – Federated ID, Enterprise ID eller Adobe ID
    • Brugernavn
    • Domæne
    • Ny identitetstype – Federated ID, Enterprise ID eller Adobe ID
    • Ny e-mail
    • Nyt brugernavn
    • Ny landekode
  4. Åbn .csv-filen i et program, der kan redigere CSV-filer, og rediger identitetstyperne efter behov.

Bemærk:

Når du redigerer identitetstypen fra Adobe ID til Federated/Enterprise ID, skal e-mailadressen for Adobe ID'et være den samme som for virksomhedskontoen.

5. Åbn dialogboksen Rediger identitetstype med CSV, og overfør den opdaterede CSV-fil. Sørg for, at filen gemmes med UTF-8.

Du modtager en e-mailbesked, når processen er fuldført.

I denne proces overføres tilladelser og tildelte produkter for alle overførte brugere. De brugere, hvis identitet er blevet ændret, modtager en meddelelse om, at de skal bruge deres nye Enterprise/Federated ID-konto, når de arbejder med de Adobe-produkter, de er blevet tildelt.

Hvis dine brugere endvidere tidligere brugte Adobe ID'er og har aktiver knyttet til dem, vil disse brugere blive anmodet om at acceptere processen til aktivoverførsel. Processen til aktivoverførsel flytter automatisk brugerens aktiver fra deres Adobe ID-konto til deres nye virksomhedskonto.

Aktivoverførsel

Når du redigerer identitetstypen for brugerne fra Adobe ID til Federated ID/Enterprise ID, kan brugerne overføre det understøttede indhold fra deres eksisterende virksomhedstildelte Adobe ID-konto til deres nye virksomhedskonto. Overførslen kan udføres på to måder:

For at sikre, at brugerne automatisk kan overføre deres indhold, skal brugerne have fået tildelt adgang til lagerplads til Creative Cloud og Document Cloud. Gør en af følgende, så brugerne kan få adgang til lagerplads til Creative Cloud og Document Cloud:

• Tildel en produktprofil med planen Creative Cloud Alle apps med lagerplads, og sørg for, at PDF Services er aktiveret.
  • Tildel en Creative Cloud-produktprofil med lagerplads og en Document Cloud-produktprofil med lagerplads (omfatter ikke tilbud kun til computer), og sørg for, at PDF Services er aktiveret.

Når redigeringen af identitetstype er fuldført, modtager slutbrugeren en e-mail med oplysninger om, hvordan slutbrugerens aktiver overføres.

Som it-administrator kan du downloade statusrapporten for færdiggørelse af aktivoverflytning for alle de brugere, der var en del af processen Rediger identitet. Gør følgende for at downloade rapporten:

1. Gå til Admin Console > Brugere.

2. Klik på , og vælg Eksportér overførselsrapport til CSV på rullemenuen.

Rapporten downloades.

I rapporten kan du se, hvem der har givet samtykke, hvem der har afvist at give samtykke, og hvem der endnu ikke har foretaget nogen handling. Du kan få oplysninger om den type indhold, som understøttes i forbindelse med overførslen, i Ofte stillede spørgsmål om aktivoverførsel.

Bemærk:

Nogle gange kan den automatiske proces til aktivoverførsel ikke foretages for enkelte brugere. Disse brugere får en besked om at overføre deres indhold manuelt og er ikke inkluderet i overførselsrapporten.