Konfigurer og administrer dit Adobe teams-medlemskab. Lær, hvordan du tilføjer eller ændrer teammedlemmer og administratorer, køber ekstra licenser, omdøber teamet, udruller programmer ved hjælp af Creative Cloud Packager og mere.

Inden du begynder: Hvilken Admin Console ser du?

icon

Vi har haft travlt!

Vi arbejder hårdt på at forbedre din oplevelse. Vi er i gang med at skifte til en redesignet Admin Console. For at vi kan sende dig til det rette indhold, skal du først tjekke, hvilken konsol du har.

1. Log ind på Admin Console.

2. Du finder de rette instruktioner ved at klikke på det billede herunder, der matcher din oplevelse.

Teams og VIP Admin Console
    Teams og VIP Admin Console
    Adobe Admin Console
    Adobe Admin Console

Køb et teams-medlemskab

I denne artikel finder du alt, hvad du skal bruge for hurtigt og nemt at få dine teammedlemmer i gang. Køb et medlemskab, inviter brugere, tildel licenser, tilføj administratorer og meget mere.

Du kan tilmelde dig VIP-programmet via en forhandler eller købe et teams-produkt fra adobe.com.

Forsigtig:

Det Adobe ID, som bruges til at købe teams-medlemskabet, angives som den primære administrator. Kun primære administratorer kan opdatere dine kreditkort- og faktureringsoplysninger og udskrive fakturaen. Du kan også tilføje flere administratorer, som kan administrere dit team.

Fakturerings- og betalingsrelaterede meddelelser sendes med e-mail til alle administratorer.

Bemærk:

Denne artikel er for team-administratorer. Hvis du er teammedlem eller slutbruger, kan du se Adobe-teams for slutbrugere.

Administrer dit team

Administration af dine Adobe-abonnementslicenser med VIP (Value Incentive Plan). 3 minutter.

Få adgang til Admin Console

Du kan styre og administrere din konto med Admin Console. Brug Admin Console til at tildele brugere og invitere dem til at være med i dit team, så de kan bruge Adobe-apps og -tjenester.

1. Log ind på Admin Console.

2. Hvis du vil sortere licenserne efter navn, produkt eller status, skal du vælge overskriften i den relevante kolonne.

Adobe Admin Console fungerer bedst i følgende browsere:

•   Mac OS:: Safari 7.x, Google Chrome, Firefox 4 eller nyere

•   Windows 8: IE 10, IE 11, Google Chrome, Firefox 4 eller nyere

•   Windows 7: IE 10, IE 11, Google Chrome, Firefox 4 eller nyere

Tildel brugerlicenser

Når du tildeler brugere licenser, sender Adobe e-mailinvitationer ud til disse brugere. Når brugerne har accepteret invitationen, tildeler Adobe licenser til dem. Du skal have ikke-tildelte licenser for at kunne invitere brugere.

Tildel en licens til en enkelt bruger

1. Klik på Ikke tildelte licenser i den venstre navigationsrude.

Ikke-tildelte licenser
  2. Klik på Tildel bruger i kolonnen Navn. Dialogboksen Tildel bruger vises.

3. Angiv brugerens e-mailadresse, og klik på Tildel bruger. Du kan også vælge at medtage navnet på brugeren sammen med en personlig meddelelse, før du sender invitationen. Når du tildeler en licens til en bruger, kan du indtaste brugerens e-mailadresse direkte. Hvis du kopierer og indsætter e-mailadresser, kan du bruge Ctrl + V i stedet for at højreklikke og vælge Indsæt i genvejsmenuen.

Adobe sender en e-mailinvitation til brugeren. Når brugeren accepterer invitationen, tildeler Adobe en licens til brugeren.

Bemærk:

Teamadministratorer tildeles som standard ikke licenser. Tildel dig selv en licens for at få adgang til Adobe-apps og -tjenester.

Tildel licenser til flere brugere

1. Klik på Tildel brugere på den øverste værktøjslinje.

Tildel brugere
  2. Angiv brugenes e-mailadresser. Du kan også indsætte e-mailadresser vha. Ctrl/Kommando + V i stedet for kommandoen Indsæt fra genvejsmenuen.

Alternativt kan du uploade e-mailadresserne som en CSV-fil separeret af enten kommaer eller tabulatorer.

Tildel brugere

Bemærk:

Hvis du uploader en CSV-fil, skal du sørge for, at filen kun indeholder e-mailadresser.

CSV-fil
  3. Klik på Tildel brugere.

Adobe sender en e-mailinvitation til brugeren. Når brugeren accepterer invitationen, tildeler Adobe en licens til brugeren.

Undgå, at invitationer ryger i spamfiltre

Hvis en slutbruger ikke har modtaget invitationen, kan det skyldes, at invitationen er røget i et spamfilter. Du kan foretage fejlfinding af problemet ved at sende en invitation til en licens til dig selv for at se, om e-mailen når frem. Hvis den går tabt, skal du sørge for, at @adobe.com er på hvidlisten.

Hvis du stadig har problemer, kan du ringe til Adobes tekniske support. Gå til siden Kontakt os for at komme i gang.

Hvad sker der, hvis en inviteret bruger har et aktivt Creative Cloud-medlemskab?

Hvis en bruger allerede har et Adobe ID tilknyttet et individuelt Creative Cloud-, eLearning- eller Document Cloud-abonnement (f.eks. Alle apps eller Enkelt app), kan brugeren acceptere invitationen og deltage i teamet med sit eget Adobe ID. Kunderne kan beholde deres egne individuelle abonnementer (ikke tilknyttet et teamabonnement) eller annullere dem.

4_1-CCI_2_CCT

Send en invitation igen

Hvis en bruger ikke har accepteret invitationen til teamet, kan du tilbagekalde og sende invitationen igen. Invitationsstatus vises i fanen Ventende brugere .

1. Klik på Ventende brugere i den venstre navigationsrude for at åbne fanen Ventende brugere.

2. Klik på X , og klik på Fjern bruger.

6-8-removeUser-1

Den ventende invitation tilbagekaldes, og licensen er nu ikke tildelt. Denne ikke-tildelte licens flyttes til fanen Ikke tildelte licenser, og antallet af ikke-tildelte licenser forøges med én.

3. Inviter brugeren igen, hvor du følger de trin, der er angivet under Tildel en licens til en enkelt bruger.

Eksportér brugere til CSV

I den øverste værktøjslinje skal du klikke på Eksportér CSV for at hente CSV-filen. Åbn filen for at se listen over brugere.

Åbn CSV-fil for multibytesprog på macOS

Når det gælder multibytesprog (kinesisk, japansk, koreansk) på Mac, skal du følge disse trin for at åbne den downloadede CSV-fil:

1. Start Microsoft Excel, og åbn en ny projektmappe.

2. Vælg Filer > Import. I dialogboksen Importér skal du vælge Fil og derefter klikke på Importér.

3. I dialogboksen Vælg en fil skal du vælge den gemte CSV-fil og derefter klikke på Hent data.

4. Vælg Afgrænset i guiden Tekstimport, vælg et relevant multibytesprog, og klik derefter på Næste.

Guiden Tekstimport
  5. På det næste skærmbillede skal du markere afkrydsningsfeltet Komma i afsnittet Afgrænsere. Fjern markeringen i alle andre afkrydsningsfelter, og klik derefter på Næste.

6. På det næste skærmbillede skal du klikke på Afslut. I den sidste meddelelse Importér data skal du klikke på OK.

Søg efter en bruger

1. Vælg den relevante kategori i den venstre navigationsrude.

2. Skriv brugernavnet i søgefeltet på den øverste værktøjslinje. Søgeresultaterne vises i den højre rude.

Fjernelse af en bruger

Du kan vælge at fjerne en bruger fra dit team. Den tildelte licens er derefter tilgængelig for en anden brugers tildeling.

1. Vælg den relevante kategori i den venstre navigationsrude, og klik på X for at fjerne en bruger.

Fjerne brugere
  2. Klik på Fjern bruger.

Licensen er nu ikke-tildelt. Denne ikke-tildelte licens flyttes til fanen Ikke tildelte licenser, og antallet af ikke-tildelte licenser forøges med én.

Forsigtig:

SLUTBRUGERLICENSAFTALEN bestemmer adgangsrettigheder for alle slutbrugerfiler i cloud-lageret. Når du fjerner en bruger fra et team, kan teamadministratoren og alle andre medarbejdere kun få adgang til de filer, der er delt af brugeren. Alle filer, der ikke er delt, forbliver utilgængelige.

Omfordel en licens

Du kan omfordele en licens til en anden bruger eller flytte en bruger til en anden maskine. Det er en proces i to trin:

1. Fjern en eksisterende bruger.
  2. Tildel en licens til en anden bruger.

Køb flere licenser

Hvis du køber teams-medlemskabet via Adobe.com, kan du til enhver tid købe flere licenser. De ekstra licenser faktureres i din næste faktureringscyklus.

Hvis du køber licenser gennem en forhandler, kan du tilføje licenser til hver en tid. Du skal dog afgive en ordre hos forhandleren inden for 30 dage fra årsdatoen for fakturering for at fuldføre transaktionen. Hvis du ikke afgiver din købsordre inden for 30 dage, kan du ikke tilføje flere licenser, og dine ubetalte licenser deaktiveres. Alle ekstra licenser udløber samtidig med din oprindelige årsdag.

Hvis du ikke kender din VIP-forhandler, skal du kontakte Kundesupport.

Hvis du vil købe flere licenser, skal du følge disse trin:

1. Klik på Tilføj licenser på den øverste værktøjslinje.

Tilføje licenser
  2. Vælg antallet af licenser.

3. Klik på Fortsæt, og følg vejledningen på skærmen.

Fjern licenser

En licens gælder for ét år eller proportionalt fordelt i forhold til årsdagen. Derfor skal du bevare det forpligtede antal licenser indtil din årsdag. Hvis du har købt dit teams-medlemskab direkte fra Adobe.com, kan du fjerne licenser, men der vil blive opkrævet et annulleringsgebyr. Kontakt Kundesupport for at få mere at vide.

Bemærk:

Hvis du har købt dit teams-medlemskab via en forhandler, kan du ikke returnere eller annullere dit medlemskab eller fjerne en licens efter 14 dage.

Tilføj administratorer

1. Klik på Administratorer i den venstre navigationsrude.

2. Klik på linket Tilføj flere nederst i tabellen.

Tilføj administratorer
  3. Skriv brugerens e-mailadresse og navn.

4. Klik på Tilføj administrator.

Status vises som afventende, og der sendes en e-mailinvitation til brugeren. Brugeren skal acceptere invitationen for at fuldføre processen.

Skift den primære administrator

Hvis du vil ændre ejerskab af din teams-konto, skal den eksisterende primære administrator overføre rettighederne til en sekundær administrator for kontoen. Indstillingen til skift af primær administrator vises kun i Admin Console, hvis du er kontoens nuværende primære administrator. Hvis du er sekundær administrator på teamkontoen, og din primære administrator ikke har mulighed for at foretage ændringen, skal du kontakte support.

Hvis du vil forfremme en administrator til at blive den nye primære administrator, skal du sende en invitation via Admin Console til en eksisterende sekundær administrator. Den inviterede administrator skal acceptere invitationen og vilkårene og betingelserne. Den inviterede administrator skal også angive en betalingsmetode og have de samme landeindstillinger som dig.

Afsendelse af invitationen til at blive den primære administrator

Følg disse trin som den primære administrator for at sende en invitation til en administrator:

1. Log på Admin Console.

2. Gå til fanen Administratorer.

3. Klik på Skift.

Klik på Skift ud for den primære administrator

Bemærk:

Hvis du ikke kan se Skift ud for dit navn, skal du tilføje en administrator til dit team eller kontakte Kundesupport.

4. Vælg administratornavnet på listen i dialogboksen Skift primær administrator.

Skift primær administrator
  5. Klik på Skift.

Herefter vises en meddelelse om fuldførelse. I Admin Console skifter din status til Afventer fjernelse af primær. Og status for den administrator, der er blevet inviteret til at blive den primære administrator, skifter til Inviteret til at være primær.

Afventer fjernelse af primær

Bemærk:

På dette tidspunkt kan den primære administrator trække invitationen tilbage

Accept af invitationen

Følg disse trin som den sekundære administrator, efter du har modtaget invitationen via e-mail:

1. Klik på linket i e-mailen for at acceptere invitationen.

2. Log på Admin Console.

3. Læs vilkårene og betingelserne, og klik på Acceptér invitation.

4. Tilføj betalingsoplysningerne, og klik på Bekræft.

Bemærk:

Du kan også opdatere dine faktureringsoplysninger fra din Adobe ID-konto online.

Når du har fuldført dette, vises en meddelelse, der bekræfter, at du nu er den primære administrator for dit team. Den forrige primære administrator bliver nu en sekundær administrator. Som den nye primære administrator kan du nu fjerne den tidligere primære administrator.

Meddelelse om fuldførelse

Fjernelse af den tidligere primære administrator

Som den nye primære administrator skal du følge følgende fremgangsmåde for at fjerne den tidligere primære administrator, hvis det er nødvendigt.

1. Log på Admin Console.

2. Klik på X ud for den tidligere primære administrator.

3. Klik på Fjern i dialogboksen Fjern administrator fra dette team.

Tilbagetrækning af afventende invitation som den primære administrator

Hvis du allerede har sendt en invitation til en anden administrator om at blive den primære administrator, kan du stadig trække invitationen tilbage, mens den afventer.

1. Log på Admin Console.

2. Klik på X ud for administratoren med statussen "Inviteret til at være primær".

3. Vælg Træk invitation tilbage i pop op-vinduet, der vises.

Vælg Træk invitation tilbage
  4. Klik på Træk tilbage.

Skift teamnavn

Som den primære eller sekundære administrator af din teams-konto kan du ændre navnet på dit team.

1. Log på www.adobe.com/dk, og klik på Administrer konto.

2. Under Planer og produkter skal du klikke på Administrer plan for din teams-plan.

3. Hvis du vil redigere teamnavnet, skal du klikke på Rediger og gemme ændringerne, når du har omdøbt dit team.

Skift teamnavn

Installer apps med Creative Cloud Packager

Med Adobe Creative Cloud Packager kan it-administratorer nemt oprette pakker, der indeholder apps og opdateringer, som kan installeres i deres teams.

Du kan downloade Creative Cloud Packager og få adgang til dokumentation fra panelet Installation.

Installationsværktøjer

Hvis du vil lære mere om Packager, kan du se under Om Creative Cloud Packager.

Administrer konto og medlemskab

Hvis du har konto-, betalings-, faktura- og medlemskabsrelaterede forespørgsler, skal du se følgende:

Konto

Betaling og faktura

Planer og medlemskab