Photoshop kan vastlopen op Windows als u Lavasoft Ad-Aware of een Bins-hulpprogramma geïnstalleerd heeft.

• Lavasoft Ad-Aware-software kan als browserextensie of als onderdeel van een ander softwarepakket (bijvoorbeeld¬ManyCam-software) zijn geïnstalleerd.
  • Bins is geïnstalleerd als hulpprogramma.

Diagnose

U kunt de reden voor de crash identificeren op basis van de module met fout die wordt vermeld in de Windows-logboeken. Volg de onderstaande stappen:

1. Als u Logboeken wilt openen, klikt u in het Windows Configuratiescherm op Systeembeheer en vervolgens op Logboeken. Zie dit Microsoft-artikel voor meer informatie.
  2. Vouw in de zijbalk Windows-logboeken uit en klik op Toepassing.
  3. Zoek een fout die betrekking heeft op Photoshop.
  4. Zoek in het deelvenster Algemeen naar de Naam module met fout.
    1. Als de Naam module met fout LavasoftTcpService64.dll (of iets dergelijks) is, wordt de crash veroorzaakt door Lavasoft.
    2. Als de Naam module met fout libcef.dll is, wordt de crash veroorzaakt door Lavasoft.

Oplossing

• Stel Winsock opnieuw in: Volg onderstaande stappen:
    • Sluit alle toepassingen.
    • Kies Start en typ cmd om de opdrachtprompt te starten.
    • Type de volgende opdracht in de opdrachtprompt: netsh Winsock reset
    • Druk op Enter.
    • Sluit het opdrachtpromptvenster.
    • Start uw computer opnieuw op.
    • Start Photoshop CC.
  • Lavasoft: verwijder of deactiveer Lavasoft-software of verwante software zoals ManyCam. Raadpleeg voor instructies de Lavasoft-website.
  • Bins: werk uw versie van Bins bij. Ga naar de Bins-site om de recentste versie te downloaden.

Opmerking:

Als de Logboeken aangeven dat de module met fout LavasoftTcpService64.dll is, kunt u ook proberen om dat bestand handmatig van uw computer te verwijderen. Ga als volgt te werk:

1. Navigeer naar de locatie van het modulepad waarin de fout plaatsvindt die vermeld wordt in de Logboeken.
  2. Verwijder het bestand LavasoftTcpService64.dll.
  3. Sluit Photoshop en start het daarna opnieuw.