Maak een bestand waarmee u Creative Cloud-applicaties kunt verwijderen

Overzicht

Met Adobe® Creative Cloud™ Packager kunt u eenvoudig pakketten met Adobe Creative Cloud-producten en -updates maken. Deze pakketten kunnen vervolgens worden gedistribueerd naar de clientcomputers in uw organisatie.

Creative Cloud Packager biedt workflows voor Creative Cloud voor teams en voor Creative Cloud voor ondernemingen.

Gebruikers in uw organisatie kunnen de beschikbare Creative Cloud-producten en -services installeren. Gebruikers kunnen ook meerdere releaseversies van één product installeren. Dit zou ertoe kunnen leiden dat gebruikers meerdere versies van producten op hun computer installeren. En doorgaans maken gebruikers alleen gebruik van de nieuwste (of specifieke) versies van een product.

Met de optie Verwijderingspakket maken in Creative Cloud Packager kunt u een verwijderingspakket maken. U kunt dit pakket distribueren naar de computer van de gebruiker waarvan u specifieke producten of productversies wilt verwijderen.

Verwijderingspakket maken

1. Start Creative Cloud Packager en kies uw accounttype.

Product selecteren
  2. Voer uw Adobe ID en wachtwoord in en klik op Aanmelden.

Aanmelden met Adobe ID
  3. Klik in het hoofdmenuscherm op Verwijderingspakket maken.

choose-package-option
  4. Voer de pakketnaam en maplocatie van het pakket in.

Als uw gebruikers dit pakket op een Windows-computer uitvoeren, moet u 32 -bits of 64 -bits selecteren, afhankelijk van het systeem dat ze gebruiken.

Pakketdetails verwijderen

Opmerking:

Als u gebruikers met 32-bits en 64-bits computers hebt, moet u twee pakketten maken.

5. Klik op Volgende.

6. Klik op het selectievakje naast elke applicatie om alle beschikbare versies van de applicatie te verwijderen.

Te verwijderen applicaties selecteren
  7. Klik op de uitvouwknop links van het applicatiepictogram en kies de versies die moeten worden verwijderd.

Te verwijderen applicatieversies selecteren
  8. Klik op Samenstellen.

9. In het venster Samenvatting wordt de samenstellingsstatus weergegeven. Klik op de pakketnaam om naar de locatie van het uitvoerpakket te gaan.

Het venster Samenvatting

Pakketuitvoer verwijderen

Wanneer u het verwijderingspakket maakt, worden de volgende bestanden gemaakt in de uitvoermap:

Het binaire bestand AdobeCCUninstaller

Het uitvoerbare verwijderingsbestand

AdobeCCUninstallerConfig.xml

Het configuratiebestand bevat gedetailleerde informatie over de applicaties (en versies) die zijn geselecteerd om te worden verwijderd.

config-xml

uninstallerInfo.txt

bevat de lijst met applicaties (en versies) die zijn geselecteerd om te worden verwijderd.

unistallerinfo

Niet-ondersteunde applicaties

De volgende applicaties kunnen niet worden toegevoegd aan het verwijderingspakket:

• Creative Suite 6 en eerdere versies
  • Acrobat
  • Scout
  • Edge Code
  • SDK voor games
  • Lightroom – alle eerdere versies dan 5.7.1
  • Muse – alle eerdere versies dan 2014.2.1
  • Reflow
  • Edge Inspect

Verwijderingspakket uitvoeren

Nadat u het verwijderingspakket hebt gemaakt, moet u dit pakket distribueren naar de computers van gebruikers.

Opmerking:

Als u van plan bent om met het verwijderingspakket alle versies van een product te verwijderen en vervolgens met het installatiepakket de meest recente versie van het product te installeren, is het raadzaam om eerst de eerdere versies te verwijderen en vervolgens de meest recente versie te installeren.

De bestandskoppelingen worden verbroken door het verwijderingspakket als u eerst de eerdere versies verwijdert en vervolgens de meest recente versie installeert, maar tijdens het installatieproces worden de bestandskoppelingen opnieuw gemaakt. Als u eerst de eerdere versies verwijdert, is de kans op conflicten ook kleiner, omdat tijdens het proces alle verwijzingen naar eerdere versies volledig worden verwijderd.

Voer de volgende stappen uit om het verwijderingspakket uit te voeren op de computer van een gebruiker.

1. Open de opdrachtprompt met beheerdersrechten.

2. Ga in de opdrachtprompt naar de map met het binaire AdobeCCUninstaller-bestand en voer dan als volgt het binaire bestand uit:

Als het bestand AdobeCCUninstallerConfig.xml zich in dezelfde map bevindt als het binaire bestand, voert u de volgende opdracht in:

Windows OS: Voer AdobeCCUninstaller.exe in en druk op Enter

Mac OS: Voer sudo ./AdobeCCUninstaller in en druk op Enter.

Als het bestand AdobeCCUninstallerConfig.xml zich in een andere map dan het binaire bestand bevindt, voert u de volgende opdracht in:

Windows OS: Voer AdobeCCUninstaller.exe --uninstallConfigPath=<pad naar AdobeCCUninstallerConfig.xml> in en druk op Enter

Mac OS: Voer sudo ./AdobeCCUninstaller --uninstallConfigPath=<pad naar AdobeCCUninstallerConfig.xml> in en druk op Enter.

De uitvoer in de console geeft de voortgang en de status weer van de verwijdering van elke applicatie.

unistall-package-console-output

Nadat het verwijderen is voltooid, wordt een logbestand met de naam AdobeCCUninstaller.log gegenereerd in de volgende locatie:

• Windows: C:\Users\Username\AppData\Local\Temp
  • Mac: /Users/<user name>/Library/Logs

Fout- en andere codes

Code Definitie
0 Gelukt
1 Het uitvoerbare verwijderingsbestand is niet gestart met beheerdersrechten of de opdrachtregelargumenten bevatten een fout.
2 Fout bij het verwijderen van enkele of alle applicaties die zijn geconfigureerd in het verwijderingspakket.

Bestandskoppelingen verbroken

Als u een specifieke versie van een applicatie hebt verwijderd en er een andere versie op de computer blijft staan, wordt de bestandskoppeling tussen de applicatiebestanden en de applicatie verbroken. Zie Bestandskoppelingen verbroken voor meer informatie.

Windows-registervermeldingen

Als een applicatie als onderdeel van een Creative Cloud-pakket is geïnstalleerd, worden bij het verwijderen niet de pakket-MSI-registervermeldingen verwijderd.

Licenties verwijderen

Nadat de verwijdering is voltooid, worden de gekoppelde applicatielicenties niet verwijderd. Zie Serienummer voor volumelicentie verwijderen (alleen voor klanten bij ondernemingen en EEA-klanten) voor meer informatie over het verwijderen van de licenties.