Inleiding

Licenties op serienummer zijn een bestaande licentiemethode waarbij licenties niet zijn gekoppeld aan een individuele gebruiker, maar aan een bepaalde computer. Deze licentiemethode is geschikt voor een zeer klein aantal klanten en kan, net als licenties op naam, worden gebruikt om pre-licenties voor pakketten te maken die op afstand worden gedistribueerd. Als klanten licenties op serienummer gebruiken, halen ze echter niet het meeste uit hun Adobe Cloud-lidmaatschap.

Uw serienummer voor ondernemingen verkrijgen

Als licenties op serienummer beschikbaar zijn gesteld aan uw onderneming, kunt u deze ophalen via de licentiewebsite van Adobe.

1. Meld u met uw Adobe ID en wachtwoord aan bij de licentiewebsite van Adobe.

2. Kies Licentie > Serienummers ophalen.

3. Selecteer een eindgebruikers-id of distributie-id voor uw organisatie.

4. Selecteer een productnaam, productversie en platform.

5. Klik op Zoeken. De naam van het product en serienummers worden weergegeven.

Opmerking:

De licentiewebsite van Adobe ondersteunt geen Federated ID's. Als u van plan bent licenties op serienummer te gebruiken, is het raadzaam alle beheerdersaccounts in te stellen met Adobe ID's.

Serienummers ophalen met de licentiewebsite van Adobe

Nadat u uw serienummer hebt opgehaald, downloadt u Creative Cloud Packager om de apps te verpakken en te distribueren op clientcomputers. Raadpleeg Help voor Creative Cloud Packager voor meer informatie.

Migreren van licenties op serienummer naar licenties op naam