Licenties op serienummer

Inleiding

Licenties op serienummer zijn een bestaande licentiemethode waarbij licenties niet zijn gekoppeld aan een individuele gebruiker, maar aan een bepaalde computer. Deze licentiemethode is geschikt voor een zeer klein aantal klanten en kan, net als licenties op naam, worden gebruikt om pakketten te maken waarvoor al licenties zijn aangeschaft en die op afstand worden gedistribueerd. Als klanten licenties op serienummer gebruiken, halen ze echter niet het meeste uit hun Adobe Cloud-lidmaatschap.

De serienummers voor uw onderneming ophalen

Als licenties op serienummer beschikbaar zijn gesteld aan uw onderneming, kunt u deze ophalen via de licentiewebsite van Adobe.

1. Meld u met uw Adobe ID en wachtwoord aan bij de licentiewebsite van Adobe.

2. Kies Licentie > Serienummers ophalen.

3. Selecteer een eindgebruikers-id of distributie-id voor uw organisatie.

4. Selecteer een productnaam, productversie en platform.

5. Klik op Zoeken. De productnaam en serienummers worden weergegeven.

Opmerking:

De licentiewebsite van Adobe ondersteunt geen Federated ID's. Als u van plan bent licenties op serienummer te gebruiken, is het raadzaam alle beheerdersaccounts in te stellen met Adobe ID's.

Nadat u uw serienummer hebt opgehaald, downloadt u Creative Cloud Packager om de app-pakketten te maken en te distribueren op clientcomputers. Raadpleeg Help voor Creative Cloud Packager voor meer informatie.

Migreren van licenties op serienummer naar licenties op naam

Het verlenen van licenties op naam heeft diverse voordelen ten opzichte van het verlenen van licenties op serienummer (anonieme licenties). Beheerders kunnen het gebruik van licenties nauwlettend volgen en controleren. Ze kunnen licenties die zijn toegewezen aan gebruikers, ook centraal beheren en gebruikers de toegang tot apps en services ontzeggen zonder dat ze opnieuw pakketten moeten distribueren. Door licenties op naam te verlenen, stelt u klanten in staat om producten en updates via selfserviceworkflows te downloaden en te installeren. Met licenties op naam stelt u eindgebruikers ook in staat om gebruik te maken van cloudservices en bijvoorbeeld lettertypen toe te voegen uit Typekit, locaties voor bestandssynchronisatie te kiezen en feedback op Behance te delen en te verzamelen.

Als u een bestaande CS6- of Creative Cloud ELA/ETLA- of VIP-distributie hebt, kunt u overwegen gebruikers te migreren naar licentieverlening op naam.

Opmerking:

Om te voorkomen dat de workflows van eindgebruikers worden verstoord, kunt u gebruikers uitnodigen voor uw organisatie en toevoegen aan groepen om licenties toe te wijzen. Zo hebben gebruikers enige tijd om de uitnodiging te accepteren en hun ID's in te stellen. U kunt gebruikers ook op de hoogte stellen dat zij zich moet aanmelden om de apps te gebruiken.

U kunt gebruikers en groepen toevoegen via de Admin Console. Zie Groepen beheren en Gebruikers beheren voor meer informatie.