Användarhandbok Avbryt

Dela filer mellan Adobe Premiere Elements och Adobe Photoshop Elements

1. Användarhandbok för Adobe Premiere Elements
  2. Introduktion till Adobe Premiere Elements
    1. Nyheter i Premiere Elements
    2. Systemkrav | Adobe Premiere Elements
    3. Grundläggande om arbetsytan
    4. Guidat läge
    5. Använda panorering och zoomning för att skapa videoliknande effekter
    6. GPU-accelererad återgivning
  3. Arbetsyta och arbetsflöde
    1. Lär dig mer om startsidan
    2. Visa och dela automatiskt skapade collage, bildspel och mycket mer
    3. Grundläggande om arbetsytan
    4. Inställningar
    5. Verktyg
    6. Kortkommandon
    7. Ljudvy
    8. Ångra ändringar
    9. Anpassa kortkommandon
    10. Arbeta med virtuellt minne
  4. Arbeta med projekt
    1. Skapa ett projekt
    2. Justera projektinställningar och förinställningar
    3. Spara och säkerhetskopiera projekt
    4. Förhandsgranska filmer
    5. Skapa videocollage
    6. Skapa Highlight Reel
    7. Skapa en videoberättelse
    8. Skapa direktfilmer
    9. Visa klippegenskaper
    10. Visa filer i ett projekt
    11. Arkivera projekt
    12. GPU-accelererad återgivning
  5. Importera och lägga till media
    1. Lägg till media
    2. Riktlinjer för att lägga till filer
    3. Ange längd för importerade stillbilder
    4. Importera 5.1-ljud
    5. Arbeta med offlinefiler
    6. Dela filer mellan Adobe Premiere Elements och Adobe Photoshop Elements
    7. Skapa specialklipp
    8. Arbeta med bildproportioner och fältalternativ
  6. Ordna klipp
    1. Ordna klipp på tidslinjen i expertvyn
    2. Gruppera, länka och inaktivera klipp
    3. Ordna klipp på tidslinjen i snabbvyn
    4. Arbeta med klipp- och tidslinjemarkörer
  7. Redigera klipp
    1. Minska brus
    2. Markera objekt
    3. Spontana stunder
    4. Färgmatchning
    5. SmartTrim
    6. Ändra klippets hastighet och längd
    7. Dela klipp
    8. Frysa och pausa bildrutor
    9. Justera intensitet, kontrast och färg – guidad redigering
    10. Stabilisera videotagningar med skakningsstabilisering
    11. Ersätta tagningar
    12. Arbeta med källklipp
    13. Trimma bort oönskade bildrutor – guidad redigering
    14. Trimma klipp
    15. Redigera bildrutor med automatisk smart ton
    16. Konstnärliga effekter
  8. Använda övergångar
    1. Använda övergångar till klipp
    2. Övergångar – grunderna
    3. Justera övergångar
    4. Lägga till övergångar mellan videoklipp – guidad redigering
    5. Skapa specialövergångar
    6. Skapa en övergångseffekt med Luma Fade – guidad redigering
  9. Grundläggande om specialeffekter
    1. Referens för effekter
    2. Använda och ta bort effekter
    3. Skapa en svartvit video med en framhävd färg – guidad redigering
    4. Tidsförändring – guidad redigering
    5. Effekter – grunderna
    6. Arbeta med effektförinställningar
    7. Hitta och ordna effekter
    8. Redigera bildrutor med Automatisk smart ton
    9. Fyll bildruta – guidad redigering
    10. Skapa en tidsfördröjning – guidad redigering
    11. Metodtips för att skapa en video med tidsfördröjning
  10. Använda specialeffekter
    1. Använda panorering och zoomning för att skapa videoliknande effekter
    2. Genomskinlighet och överlagring
    3. Flytta, skala eller rotera klipp med effekten Rörelse
    4. Använda en effektmask i videon
    5. Justera temperatur och toning
    6. Skapa en glasfönstereffekt – guidad redigering
    7. Skapa en bild-i-bildövertäckning
    8. Använda effekter med justeringslager
    9. Lägga till en titel i filmen
    10. Ta bort dis
    11. Skapa en bild-i-bild – guidad redigering
    12. Skapa en vinjetteringseffekt
    13. Lägga till effekten Delad ton
    14. Lägga till filmeffekter
    15. Lägga till en HSL-justeringseffekt
    16. Fyll bildruta – guidad redigering
    17. Skapa en tidsfördröjning – guidad redigering
    18. Animerad himmel - guidad redigering
    19. Markera objekt
    20. Animerade projektionsytor – guidad redigering
    21. Dubbelexponering – guidad redigering
  11. Speciella ljudeffekter
    1. Mixa ljud och justera ljudvolymen med Adobe Premiere Elements
    2. Ljudeffekter
    3. Lägga till ljudeffekter i en video
    4. Lägga till musik i videoklipp
    5. Skapa berättarröster
    6. Använda ljudspår
    7. Mixa om musik
    8. Lägga till en berättarröst i filmen – guidad redigering
    9. Lägga till musikspår i en film – guidad redigering
  12. Filmtitlar
    1. Skapa titlar
    2. Lägga till former och bilder i titlar
    3. Lägga till färger och skuggor till titlar
    4. Redigera och formatera text
    5. Rörelsetitlar
    6. Exportera och importera titlar
    7. Ordna objekt i titlar
    8. Utforma titlar för tv
    9. Använda format på text och bilder
    10. Lägga till en video i titeln
  13. Skivmenyer
    1. Skapa skivmenyer
    2. Arbeta med menymarkörer
    3. Typer av skivor och menyalternativ
    4. Förhandsgranska menyer
  14. Dela och exportera filmer
    1. Exportera och dela videoklipp
    2. Dela för uppspelning på dator
    3. Grunderna för komprimering och datahastighet
    4. Allmänna inställningar för delning

Du kommer åt alla bilder i en Photoshop Elements-katalog direkt från Elements Organizer-arbetsytan i Premiere Elements. Du kan även lägga till, redigera och hantera bilder och sedan dra dem till tidslinjen i snabbvyn eller expertvyn i Adobe Premiere Elements för att använda dem i ditt projekt.

Adobe Photoshop Elements och Premiere Elements är utformade för att fungera tillsammans, vare sig du köper produkterna var för sig eller i ett paket. Programmen kombinerar smidigt funktioner för digitalfotografering och videoredigering, så att du kan skapa spännande videoprojekt. De två programmen stöder många likadana filtyper, vilket innebär att det är enkelt och effektivt att överföra de flesta filer mellan dem. Du kan till exempel katalogisera PSD-filer i Photoshop Elements och sedan lägga till dem på tidslinjen i snabbvyn eller expertvyn direkt från Elements Organizer i Premiere Elements.

Obs! Elements Organizer i Photoshop Elements visar klipp för AVI-ljudfiler med trasiga videominiatyrikoner. De spelas emellertid upp korrekt. Photoshop Elements Editor kan importera enskilda videobildrutor från ASF-, AVI-, MPEG- och Windows Media-filer. (Välj Arkiv > Importera > Bildruta från video.)

Här beskrivs några sätt att dela filer mellan Photoshop Elements och Premiere Elements:

• Ordna foton, videoklipp och ljudklipp i antingen Premiere Elements eller Photoshop Elements. Leta upp resurserna med Elements Organizer i respektive program och lägg till dem i ett projekt.

• Hämta video i Premiere Elements och öppna den i Elements Organizer för att skapa och redigera stillbilder från videon.

• (Endast Windows) Skapa ett bildspel i Photoshop Elements 6.0 eller senare med text, övergångar, effekter, musik, berättarröst, grafik och titlar. Importera bildspelet till Premiere Elements för att redigera det ytterligare eller bränna det på dvd-skiva. Du kan även importera enskilda foton till Premiere Elements och skapa bildspelet där.

Obs! Kommandot Skicka till Adobe Premiere Elements i Photoshop Elements fungerar bara när du använder Photoshop Elements 6.0 eller senare med Adobe Premiere Elements 4.0 eller senare.

• Anpassa menymallar i Photoshop Elements och använd dem sedan i Premiere Elements-projektet. (Menymallar är PSD-filer som sparas i programmappen för Premiere Elements.)

• Skapa en Photoshop Elements-fil med videoprojektets inställningar, förbättra den i Photoshop Elements och använd den sedan i Premiere Elements.

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?