Arkivera ett projekt

1. Välj Arkiv > Projektarkivering.
  2. I dialogrutan Projektarkivering väljer du antingen Arkivera projekt, om du vill kopiera en trimmad version av projektet, eller Kopiera projekt, om du vill kopiera en otrimmad version med alla tillgångar till en ny plats.
  3. Om du vill ange en mapp för projektet klickar du på Bläddra och går till önskad mapp. I dialogrutan Välj mapp kan du även klicka på Skapa ny mapp för att skapa en ny mapp.
  4. När du har angett önskad mapp klickar du på OK två gånger så stängs dialogrutan Projektarkivering.

De nya filerna placeras automatiskt i en mapp med ett namn som börjar med antingen Trimmad (om du väljer Arkivera projekt) eller Kopierad (om du väljer Kopiera projekt).

Om arkiverade projekt

Med Projektarkivering kopierar du projekt och media till en mapp för ytterligare redigering eller lagring. Du kan använda det för att förbereda ett ofärdigt projekt för redigering på en annan dator, för att samla kopior av mediefiler som finns i olika mappar eller på olika enheter i en och samma mapp eller för att trimma media i ett färdigt projekt innan du arkiverar det så att bara de delar du använde är kvar. Det finns två alternativ i Projektarkivering, Arkivera projekt och Kopiera projekt. Om du skapar en mapp med Kopiera projekt innehåller den mappen ofta fler och större filer än om du använder Arkivera projekt, eftersom Kopiera projekt inte trimmar projektet.

Arkivera projekt

Skapar en mapp som innehåller en ny projektfil och ett nytt klipp för varje klipp som ursprungligen användes på tidslinjen i snabbvyn eller på tidslinjen i expertvyn med dess redigerade längd. Det trimmade projektet innehåller upp till 30 bildrutor med extramaterial, som kallas handtag, före Ingångspunkten och efter Utgångspunkten för varje trimmat klipp, som du kan använda för mindre justeringar efter projektarkiveringen. Trimmade projekt utesluter alla återgivna förhandsgranskningar och ljudförhandsgranskningar (anpassat ljud), liksom all oanvänd media. Nya ljudförhandsgranskningar (men inte återgivna förhandsgranskningar) skapas automatiskt i Premiere Elements när du öppnar det trimmade projektet. Klipp i ett trimmat projekt får nya namn så att deras filnamn matchar projektets filnamn. Använd det här alternativet för att förbereda ett färdigt projekt för arkivering innan du tar bort det från hårddisken.
Obs! Med Projektarkivering bibehålls alla effektnyckelbildrutor och klippmarkörer som finns bortom in- och utgångspunkterna i ett trimmat klipp.

Kopiera projekt

Skapar en mapp med en ny projektfil och kompletta kopior av all media som visas på projektresurspanelen i originalprojektet, oavsett om de används på tidslinjen i snabbvyn eller på tidslinjen i expertvyn eller inte. Till skillnad från Arkivera projekt sparas alla återgivna förhandsgranskningar med Kopiera projekt. Använd det här alternativet för att samla kopior av alla filer som tillhör ett projekt i en och samma mapp. Den här mappen kan sedan enkelt överföras till en annan dator eller öppnas för redigering vid ett senare tillfälle.
Tips! Mappar med arkiverade projekt kan vara stora, därför bör du arkivera på en flyttbar hårddisk om du tänker överföra projektet mellan olika datorer. Med ett skivbränningsprogram kan du också bränna trimmade eller kopierade projektmappar på dvd-skivor för arkivering eller överföring till andra datorer.

ex_project_archiver_pa
Dialogrutan Projektarkivering