In dit document worden de procedures beschreven waarmee u de Creative Cloud desktop-app kunt aanpassen met behulp van ServiceConfig.xml.

Toestaan of verhinderen dat eindgebruikers apps bijwerken en installeren

Als beheerder kunt u het deelvenster Apps in de Creative Cloud desktop-app die naar de eindgebruiker is gedistribueerd, in- of uitschakelen.

U kunt de optie om het deelvenster Apps in of uit te schakelen vinden in het scherm Configureren van de workflow Een pakket maken in de Admin Console. In Creative Cloud Packager is deze optie te vinden in het dialoogvenster Pakketdetails.

Als u deze optie uitschakelt, wordt het deelvenster Apps in de Creative Cloud desktop-applicatie op de computers van eindgebruikers verborgen.

ccp-tron-side-by-side-apps-panel

Opmerking:

De optie Applicaties en updates tonen via het deelvenster Apps is alleen beschikbaar als u de optie Creative Cloud desktop-applicatie inschakelt in het dialoogvenster Pakketdetails.

De volgende stappen geven aan hoe het deelvenster Apps kan worden in- of uitgeschakeld met behulp van ServiceConfig.xml:

1. Ga naar het bestand ServiceConfig.xml:

• Windows: C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\OOBE\ Configs\ServiceConfig.xml
    • Mac OS: /Bibliotheek/Application Support/Adobe/OOBE/Configs/ServiceConfig.xml
  2. Ga in het bestand naar het element <visible> en wijzig de inhoud in True of False (de standaardwaarde) om het deelvenster Apps in of uit te schakelen.

<config>

<panel>

<name>AppsPanel</name>

<visible>false</visible>

</panel>

</config>