När du importerar en MOV-fil med ProRes-videokodek i Adobe Premiere Elements 2018 på Windows uppstår följande problem:

• Ramar ser gröna ut om QuickTime inte är installerat på datorn.
  • Endast ljud importeras om QuickTime är installerat på datorn.
Ramar ser gröna ut

Lösning

1. Stäng Adobe Premiere Elements 2018.

2. Installera QuickTime-spelaren om den inte är installerad på ditt system.

3. Skriv %appdata%/Adobe/Premiere Elements/16.0 i Windows sökfält och tryck på Enter.

4. Öppna Debug Database.txt i mappen.

5. Hitta QT.EnableDirectProResDecode i filen och ändra det första värdet från 1 till 0.

Felsök databas
    Ändra det markerade värdet från 1 till 0

Efter att ha ändrat värdet ser raden ut så här:

QT.EnableDirectProResDecode    0        1

6. Spara och stäng Debug Database.txt.

7. Starta Adobe Premiere Elements 2018 och importera MOV-filen med ProRes-videoformat.

Obs!

I april 2016 utfärdade United States Computer Emergency Readiness Team Varning TA16-105A. I den här varningen rekommenderas Windows-användarna att avinstallera Apple QuickTime från sina datorer.