Det går inte att skapa ett projekt på en standardplats

Fel

Det går inte att skapa ett projekt på en standardplats. Ge skrivbehörighet till mappen Dokument eller spara projektet på en annan plats.

Kringgå problemet

Skapa ett projekt på annan plats

1. Starta Premiere Elements och klicka på menyn Fil.

2.  Klicka på Nytt och välj Projekt.

3. Klicka på Bläddra och välj alla platser som har skrivbehörighet.

Skapa projekt

4. Klicka på OK.

Nytt projekt

Ge behörighet till mappen Dokument

Byt behörighet för mappen

1. Öppna Utforskaren.

2. Välj dokumentmappen.

3. Leta efter mappen Adobe. Om mappen finns, markera den och öppna den. Om mappen inte finns skapar du en mapp med namnet Adobe och öppnar den.

4. Välj Egenskaper i snabbmenyn i Adobe-mappen.

5. Klicka på Redigera under säkerhetsfliken, välj användarnamn och klicka på Tillåt i fältet Full kontroll.

Redigera Avancerade säkerhetsinställningar

1. Öppna Filutforskaren.

2. I mappen Dokument, bläddra och välj mappen som heter Adobe.

3. Högerklicka på mappen Adobe och välj Egenskaper.

4. Klick på fliken Säkerhet för att komma åt behörigheterna och klicka sedan på knappen Avancerat. I dialogrutan Avancerade säkerhetsinställningar, klicka på Ändra i fältet Ägare.

5. Klicka på knappen Avancerat.

6. I dialogrutan Välj användare eller grupp klickar du på Hitta nu. I sökresultatet väljer du ditt användarkonto och klickar på OK.

7. I dialogrutan Välj användare eller grupp klickar du på OKKlicka på Tillämpa och sedan på OK. Klicka på OK för att slutföra uppgiften.

Obs!

Om du är ägare till en mapp, markera Ersätt äganderätt på underbehållare och objekt i dialogrutan Avancerade säkerhetsinställningar för att styra undermapparna i mappen.