Adobe Premiere Elements 13 innehåller nya funktioner och förbättringar som hjälper dig att enkelt skapa fantastiska filmer. Läs vidare för att få en snabb introduktion till nyheter, ändringar och föråldrade funktioner och hitta snabblänkar till resurser med mer information.

Obs!

Adobe Premiere Elements innehåller Elements Organizer, som du kan använda för att ordna resurser. Information om de nya funktionerna i Elements Organizer finns i Nyheter i Elements Organizer 13.

Skapa en videoberättelse om en viktig händelse i ditt liv

Nyheter i Adobe Premiere Elements 13

Med den nya funktionen Videoberättelse kan du nu skapa en intressant berättelse om en händelse med egna videoklipp och foton. Du kan till exempel visa ett antal festfilmer och foton på ett snyggt och strukturerat sätt med funktionen Videoberättelse. I Adobe Premiere Elements 13 får du hjälp att skapa en videoberättelse med berättarröst, bildtexter med mera i steg som är enkla att följa. Du kan också välja en fördefinierad stämning (till exempel Känslosamt) och ett utseende (till exempel Natt) och lägga till musik för att ge liv åt videon.

Skapa en videoberättelse i steg som är enkla att följa

Mer information finns i Skapa en videoberättelse.

Markera och extrahera dina favoritstunder från en video

Nyheter i Adobe Premiere Elements 13

Du kan nu markera dina favoritstunder i en video. Adobe Premiere Elements extraherar dessa favoritstunder till ett enda klipp eller flera separata klipp, som du sedan kan redigera eller dela. Du kan markera favoritstunder i både snabbvyn och expertvyn. Om du markerar alternativet Markera stunder automatiskt identifieras stunderna automatiskt i Adobe Premiere Elements.

Flera markerade favoritstunder i ett videoklipp

Mer information finns i Markera och extrahera favoritstunder.

Stabilisera skakiga tagningar med Skakningsstabilisering

Nyheter i Adobe Premiere Elements 13

Med funktionen Skakningsstabilisering kan du förvandla skakiga handfilmade sekvenser till jämna klipp. Skakningsstabilisering tar bort skakningar som orsakas av kamerarörelse och du får ett professionellt resultat. Klicka på Justera > Skakningsstabilisering för att starta stabiliseringen.

Stabilisera skakiga tagningar med Skakningsstabilisering

Mer information finns i Skakningsstabilisering.

Guidad redigering för att lägga till en effektmask

Nyheter i Adobe Premiere Elements 13

En ny guidad redigering för att använda en effektmask hjälper dig att använda effekten på specifika delar av videon. Ett vanligt användningsområde för effektmasker är för att sudda ut en persons ansikte och på så sätt skydda dennes identitet. Du kan maskera en persons ansikte genom att använda effekten Oskärpa eller Mosaik.

Den guidade redigeringen Använda en effektmask i videon är bara tillgänglig i expertvyn. Om du vill lägga till en effektmask i videoklippet klickar du på Expert och sedan på Guidad. Välj alternativet Använda en effektmask i videon i listan över guidade redigeringar.

Effektmask som använts med hjälp av guidad redigering

Mer information finns i Använda en effektmask i videon.

Guidad redigering för att lägga till en video i titeln

Nyheter i Adobe Premiere Elements 13

Den nya guidade redigeringen Lägga till video i en titel visar hur du lägger till en video i en titel och ger den ett distinkt utseende. Använd denna guidade redigering för att lägga till rörelse i filmtitlar och lägga till dramatik med effekter eller oskärpa som drar uppmärksamheten till en viss del av scenen.

Den guidade redigeringen Lägga till video i en titel är bara tillgängligt i expertvyn. Klicka på Expert och sedan på Guidad att börja lägga till en video i en titel. Välj Lägga till video i en titel i listan över guidade redigeringar.

Video i en titel – en video spelas upp i en titel

Mer information finns i Lägga till video i en titel.

Inbyggd inspiration och hjälp via webben med eLive

Nyheter i Adobe Premiere Elements 13

Adobe Premiere Elements 13 har en ny flik som heter eLive. Med eLive kan du nu komma åt ett antal resurser direkt från arbetsytan för att få kreativa idéer för videofilmer och bli skickligare på att använda Adobe Premiere Elements. De här resurserna, som är ordnade i kanaler, hämtas direkt från webben, så att du kan hålla dig uppdaterad utan att lämna ditt favoritprogram för videoredigering.

Glöm inte att klicka på fliken eLive för att få inspiration, nyheter och hjälp från resurser som Adobe har samlat ihop när du testar de olika funktionerna i Adobe Premiere Elements och skapar oförglömliga filmer.

Övriga förbättringar

• Förbättrad synkronisering av mobilvideo: Det är enklare än någonsin att synkronisera mobilvideofilmer med Elements för att frigöra minne på telefonen och göra roliga omformningar. Nu kan du enkelt synkronisera dina Elements-filmer med mobilen, så att du kan komma åt filmer och foton oavsett var du är. Nu är det ännu enklare att dela videofilmer via e-post. Du skickar bara en länk till ett privat webbgalleri, där bara mottagaren kan visa materialet.
  • Stöd för High DPI på Retina-skärmar för Mac: Du kan nu visa foton med hög upplösning.

Borttagna funktioner

Följande funktioner är inte längre tillgängliga i Adobe Premiere Elements 13:

• Hämtning från webbkamera
  • Projektarkivering
  • Automatiska uppdateringar av Premiere Elements
  • DV-hämtning
  • HDV-hämtning
  • Tidsfördröjning(Stop motion-hämtning)
  • web DVD
  • Exportera till FLV
  • Ansikte som ett filter i Panorering och zoomning