Dit artikel bevat een overzicht van bekende compatibiliteitsproblemen die u kunt tegenkomen bij het uitvoeren van Photoshop CC in macOS 10.14 (Mojave) en oplossingen voor deze problemen.

Adobe heeft de onderstaande compatibiliteitsproblemen gevonden bij het uitvoeren van Photoshop 2018 (en lager) op macOS 10.14 Mojave.

Adobe raadt ten zeerste aan dat klanten een update uitvoeren naar Photoshop CC 2019 alvorens bij te werken naar macOS 10.14 Mojave. Oudere versies van Photoshop CC zijn niet ontworpen noch uitgebreid getest om op macOS Mojave te worden uitgevoerd. Wij raden bovendien ten zeerste aan dat klanten hun eigen tests uitvoeren op een niet-productiedeel om ervoor te zorgen dat de nieuwe besturingssystemen met hun huidige hardware en stuurprogramma's werken (voor afdrukken enz). U kunt er ook voor kiezen om een oudere versie van het besturings systeem te blijven gebruiken met eerdere versies van onze software.

Als u problemen ondervindt die nog niet zijn gedocumenteerd, rapporteer ze dan op onze feedback-site.

Versies waarop dit van invloed is Photoshop CC 2018 of eerder
Besturingssysteem macOS 10.14 Mojave

Adobe heeft het onderstaande compatibiliteitsprobleem gevonden bij het uitvoeren van Photoshop CC 2018 en eerdere releases in macOS 10.14 Mojave.

Pendruk werkt niet en de voortgangscursor wordt weergegeven tijdens het tekenen

Het technische team werkt met Apple aan een meer permanente oplossing.

Tussenoplossing (CC 2019)

1. Installeer Photoshop CC 2019 v20.0.1
  2. Voer de volgende opdracht uit vanuit de Terminal:
    • defaults write -g PhotoshopForceLegacyPaintMode -bool Yes
  3. Volg de onderstaande stappen om Photoshop in te schakelen in Systeemvoorkeuren > Beveiliging > Toegankelijkheid

Tijdelijke oplossing (eerdere versies)

Als u Photoshop 2018 (en eerder) start na het bijwerken naar macOS 10.14, wordt het volgende dialoogvenster weergegeven:

Toegang verlenen tot Photoshop
Toegang verlenen tot Photoshop

Adobe Photoshop wil deze computer besturen met toegankelijkheidsfuncties. Verleen toegang tot dit programma in uw voorkeuren voor Beveiliging en privacy, die zich in Systeemvoorkeuren bevinden.

Als u op Weiger klikt, treden de volgende problemen op bij het gebruik van Photoshop:

• Pendruk werkt niet
  • De voortgangscursor wordt weergegeven tijdens het tekenen

Volg dan de onderstaande stappen:

1. Open Systeemvoorkeuren.

2. Selecteer Beveiliging en privacy.

3. Klik op het hangslot om wijzigingen aan te brengen en voer vervolgens uw systeemgebruikersnaam en -wachtwoord voor uw computer in.

4. Selecteer Privacy in de reeks tabbladen bovenaan en selecteer vervolgens Toegankelijkheid in de linkerkolom met opties.

5. Klik op het plusteken (+) onder de lijst 'Sta toe dat de onderstaande apps uw computer bedienen'.

6. Navigeer naar de map Toepassingen, selecteer het Photoshop-programma en klik op Open.

Het dialoogvenster Systeemvoorkeuren voor Photoshop moet er ongeveer zo uitzien als de onderstaande afbeelding, waarop Photoshop toegevoegd en geselecteerd is:

Toegang verlenen tot Photoshop
    Toegang verlenen tot Photoshop
  7. Klik op het hangslot om verdere wijzigingen te voorkomen. Start Photoshop opnieuw.

Zwarte artefacten op de afbeelding na gebruik van het filter Uitvloeien

Nadat u het filter Uitvloeien op specifieke Mac-hardware/grafische kaarten op een afbeelding hebt toegepast, bevat de afbeelding onverwachte zwarte pixels.

U gebruikt macOS 10.14.0 of 10.14.2

Dit is van invloed op Macs met de volgende grafische kaarten:

• AMD FirePro D300 2048MB
  • AMD Radeon HD - FirePro D500
  • AMD Radeon R9 M370X 2048 MB

Tussenoplossingen:

Terugzetten naar macOS Mojave 10.14.1.

of

Uitvloeien zonder grafische versnelling uitvoeren:

• Houd de Option-toets ingedrukt wanneer u Filter > Uitvloeien selecteert om de functie Grafische processor gebruiken uit te schakelen wanneer het dialoogvenster Uitvloeien wordt geopend.
  • Schakel de optie Grafische processor gebruiken in de Voorkeuren uit.
    1. Kies Photoshop > Voorkeuren > Prestaties.
    2. Schakel GPU gebruiken uit.
    3. Sluit Photoshop en start het programma opnieuw op.

We werken met Apple aan een oplossing voor dit probleem.

De instelling Donkere modus beïnvloedt niet de hele gebruikersinterface

Wanneer u Donkere modus inschakelt in het macOS-dialoogvenster Systeemvoorkeuren > Algemeen, wordt dit niet in de hele gebruikersinterface van Photoshop doorgevoerd. Donkere modus wordt doorgevoerd in de programmamenu's, maar niet in de volgende elementen:

• Programmaframe en deelvensters
  • Photoshop-dialoogvensters
  • Pop-upmenu's
  • Deelvenstermenu's
  • Contextmenu's
  • OS-dialoogvensters, zoals Open... en de Apple-kleurkiezer

Photoshop heeft eigen instellingen voor het besturen van het programmaframe, de deelvensters en Photoshop-dialoogvensters. Zo kunt u deze gebruikersinterface-elementen beter overeen laten komen met Donkere modus:

1. Ga naar Voorkeuren > Interface.
  2. Stel het kleurthema in op de donkerste instelling.

Opmerking: Deze instelling is niet van invloed op pop-up-, deelvenster- en contextmenu's, evenals OS-dialoogvensters, zoals Open en de Apple-kleurkiezer.

Functies voor snel delen met Facebook, Twitter ontbreken

Wanneer u op het pictogram Delen uiterst rechts op de balk Opties klikt om een afbeelding te delen, zijn de opties voor Facebook, Twitter, enz. niet langer beschikbaar in het menu.

Photoshop gebruikt de macOS-API's voor de functie Delen en deze opties zijn in Mojave verwijderd.

Opslaan voor web-instellingen worden niet bewaard tussen sessies

Wanneer u Photoshop afsluit en herstart, blijven uw laatst gebruikte instellingen in Opslaan voor web niet behouden. Dit probleem wordt momenteel door het technische team van Adobe onderzocht.

Crash met alleen terminalopdrachten voor donkere menubalk en Dock