Informatie over voorkeuren

Laat Photoshop zo soepel mogelijk werken, op een manier die aansluit op uw specifieke workflow, door de voorkeuren af te stemmen op uw wensen.

Er worden talloze programma-instellingen opgeslagen in het voorkeurenbestand van Adobe Photoshop , waaronder de algemene weergaveopties, opties voor het opslaan van bestanden, opties voor de prestaties, cursoropties, opties voor transparantie, opties voor tekst en opties voor plug-ins en werkschijven. Van deze opties worden de meeste ingesteld in het dialoogvenster Voorkeuren. Voorkeuren worden elke keer opgeslagen als u de toepassing afsluit.

Onverwachte gebeurtenissen kunnen duiden op een beschadigd voorkeurenbestand. Als u vermoedt dat het voorkeurenbestand is beschadigd, herstel dan de standaardinstellingen van de voorkeuren.

Opmerking:

U vindt gedetailleerde informatie over specifieke voorkeurinstellingen in taakgerichte onderwerpen. Zoek bijvoorbeeld in de Help naar ''Transparantievoorkeuren'' voor informatie over deze instellingen in de context van verwante functies, zoals lagen.

Voorkeuren aanpassen in Photoshop

Een dialoogvenster voor voorkeuren openen

1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • In Windows: kies Bewerken > Voorkeuren en kies in het submenu de gewenste set voorkeuren.
    • In Mac OS: kies Photoshop > Voorkeuren en kies in het submenu de gewenste set voorkeuren.
  2. Als u naar een andere set voorkeuren wilt schakelen, voert u een van de volgende handelingen uit:
    • Kies de voorkeurenset in het menu links in het dialoogvenster.
    • Klik op Volgende om de volgende set voorkeuren in de lijst weer te geven. Klik op Vorige om de vorige set weer te geven.

Photoshop-voorkeuren opnieuw instellen

Zoek in de Help voor informatie over een bepaalde voorkeurenoptie.

In deze video leert u de twee methoden voor het herstellen van uw voorkeurenbestanden gebruiken. U kunt de bestanden handmatig verwijderen of u kunt een sneltoets gebruiken (begint op 5:05).
Julieanne Kost- Principal Digital Imaging Evangelist

De standaardvoorkeuren handmatig herstellen:

• Zoek het voorkeurenbestand dat u wilt herstellen en verplaats het naar een andere locatie. Wanneer u Photoshop opnieuw opstart, wordt een nieuw voorkeurenbestand gemaakt op de oorspronkelijke locatie. Zie Functies, namen en locaties voor voorkeurenbestanden.

Als u de voorkeuren snel wilt herstellen met een sneltoets:

• Houd Alt+Control+Shift (Windows) of Option+Command+Shift (Mac OS) ingedrukt als u Photoshop start. U wordt gevraagd of u de huidige instellingen wilt verwijderen. De volgende keer dat u Photoshop start, worden nieuwe voorkeurenbestanden gemaakt.

Opmerking: Als u de sneltoets gebruikt, wordt ook de standaardversie hersteld van de voorkeurenbestanden voor aangepaste sneltoetsen, werkruimten en kleureninstellingen.

Waarschuwingen in- of uitschakelen

Soms worden waarschuwingsberichten of vragen weergegeven. U kunt de weergave van deze waarschuwingen opheffen door de optie Niet meer tonen te selecteren. U kunt ook in één keer alle berichten die zijn opgeheven opnieuw zichtbaar maken.

1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • In Windows: Kies Bewerken > Voorkeuren > Algemeen.
    • In Mac OS: kies Photoshop > Voorkeuren > Algemeen.
  2. Klik op Alle waarschuwingsmeldingen herstellen en klik op OK.

Prestatiegerelateerde voorkeuren