Ontdek hoe u de Photoshop.exe-systeemfout 'Het programma kan niet worden gestart omdat D3DCOMPILER_47.dll ontbreekt op uw computer' kunt oplossen die bij het starten optreedt.

Probleem

Wanneer u Photoshop CC (20.0) start, wordt het dialoogvenster Photoshop.exe - Systeemfout weergegeven:

Het programma kan niet worden gestart omdat D3DCOMPILER_47.dll ontbreekt op uw computer. Probeer het programma opnieuw te installeren om dit probleem op te lossen.

Dialoogvenster Photoshop.exe-systeemfout
Dialoogvenster Photoshop.exe-systeemfout

Productversies waarop dit betrekking heeft

Photoshop CC (versie 20.0)

Besturingssysteem

Windows 7

Oplossingen

Oplossing 1: installeer de update van Microsoft voor D3DCompiler

Zie het ondersteuningsartikel van Microsoft voor het installeren van de D3DCompiler-update: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4019990/update-for-the-d3dcompiler-47-dll-component-on-windows.

Start uw computer na installatie van de update opnieuw op.

Start Photoshop CC om te controleren of uw probleem is opgelost. Volg de stappen in Oplossing 2 hieronder als het probleem niet is opgelost.

Oplossing 2: Kopieer 'd3dcompiler_47.dll' naar de Adobe Photoshop CC 2019-map.

1. Ga in de Verkenner naar:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2019\Required\Plug-ins\Spaces.

2. Kopieer vanaf dit pad het bestand d3dcompiler_47.dll.

3. Plak het gekopieerde bestand op C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2019\.

4. Start uw computer opnieuw op en start Photoshop CC.