Een licentie op serienummer toepassen en controleren

Let op:

Creative Cloud Packager wordt niet verder ontwikkeld en er worden geen updates meer uitgebracht. Creative Cloud Packager kan ook niet worden gebruikt om pakketten te maken die Creative Cloud 2019-apps of nieuwere apps bevatten. Meer informatie.

We raden u aan de workflows in de Adobe Admin Console te gebruiken om pakketten met gebruikerslicenties op naam en pakketten met licenties voor gedeelde apparaten te maken.

Klanten met Creative Cloud voor ondernemingen kunnen oude licenties op serienummer verwijderen en nieuwe licenties op serienummer toepassen op de computers van eindgebruikers zonder de software opnieuw te installeren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u licenties op serienummer toepast en controleert.

U kunt nieuwe licenties op serienummer toepassen of de oplossingen bekijken als u de volgende fout krijgt:

'Uw licentie verloopt binnenkort'

Opmerking:

Neem contact op met uw accountmanager of met Adobe als u niet op de hoogte bent van de wijzigingen in licenties op serienummer.

Een licentie op serienummer toepassen

Gebruik Creative Cloud Packager om nieuwe licentiebestanden te genereren en de licenties toe te passen op uw bestaande gebruikers. De beschikbare applicaties AdobeSerialization en RemoveVolumeSerial moeten worden uitgevoerd met beheerdersrechten. Tools voor systeembeheer kunnen worden gebruikt om deze bestanden te distribueren. Er zijn geen opdrachtregelargumenten vereist. Deze tools zijn bedoeld om onopgemerkt op de achtergrond te worden uitgevoerd.

Let op:

Sluit alle Adobe-applicaties af voordat u licenties toepast. Ze gebruiken de licentiebestanden en kunnen uw licenties beschadigen als ze worden uitgevoerd tijdens dit proces.

U kunt licenties op serienummer als volgt toepassen:

1. Maak de licentiebestanden.

Maak een set licentiebestanden in Creative Cloud Packager met behulp van een geldig serienummer voor Creative Cloud voor ondernemingen.

Gebruik het serienummer dat na een jaar verloopt en dat u eventueel hebt gekregen van uw accountmanager. Anders bevat de licentiewebsite van Adobe de meest recente serienummers voor Creative Cloud voor ondernemingen. Neem contact op met Adobe voor hulp bij het vinden van het juiste serienummer.

2. Verwijder de Creative Cloud desktop-app als deze is geïnstalleerd.

De Creative Cloud desktop-app wordt niet aanbevolen op computers met serienummer. Gebruikers die zich aanmelden met een gebruikerslicentie op naam, kunnen licenties op serienummer verstoren.

Gebruikers met beheerdersrechten kunnen een hulpprogramma uitvoeren om de Creative Cloud desktop-app te verwijderen. IT-beheerders kunnen op de achtergrond een opdracht uitvoeren op computers om de applicatie te verwijderen met behulp van software voor systeembeheer zoals SCCM of JAMF Pro. Zie De Creative Cloud desktop-app verwijderen voor instructies.

3. Verwijder bestaande serienummers van de computers van de eindgebruikers.

Door uw bestaande verlopende serienummers te verwijderen, voorkomt u toekomstige installaties met de verkeerde licentie. Met deze stap worden alle licenties voor Creative Cloud voor ondernemingen van de computer verwijderd. Hoewel er een serienummer is gebruikt om de bestanden te genereren, is dit niet nodig om de serienummers te verwijderen.

Gebruik de eerder gemaakte licentiebestanden om de applicatie RemoveVolumeSerial met beheerdersrechten uit te voeren op de computer. U kunt de applicatie ook op de achtergrond uitvoeren met een applicatie voor systeembeheer, zoals SCCM of JAMF Pro.

4. Pas de nieuwe licentie op serienummer toe.

U kunt het verwijderen en toevoegen van serienummers combineren in een script of reeks taken. Als u de licentiebestanden toepast, wordt het nieuwe serienummer op de computer geplaatst en ingesteld als actieve licentie.

Gebruik de eerder gemaakte licentiebestanden om de applicatie AdobeSerialization met beheerdersrechten uit te voeren op de computer. U kunt de applicatie ook op de achtergrond uitvoeren met een applicatie voor systeembeheer, zoals SCCM of JAMF Pro.

Opmerking:

Meer opdrachtregelparameters zijn niet nodig om een bestaand serienummer te verwijderen of een nieuw serienummer toe te passen. De applicatie is bedoeld om zonder tussenkomst te worden uitgevoerd. De meeste gebruikers zien het opdrachtvenster dus niet eens. In oobelib.log wordt vastgelegd of de opdracht lukt of mislukt. Zie Een licentie op serienummer controleren voor meer informatie.

Een licentie op serienummer controleren

U kunt op twee manieren controleren of uw licentie is toegepast. De licentietool registreert in het bestand oobelib.log of dit lukt of mislukt. Bovendien slaan de producten tijdens het installeren en starten een ISO-bestand op dat het type licentie bevat.

Logbestanden van de licentietool lezen

De applicaties RemoveVolumeSerial en AdobeSerialization slaan gelukte/mislukte bewerkingen op in het bestand oobelib.log. Als dit wordt uitgevoerd vanuit een gebruikersaccount, wordt het weergegeven in de tijdelijke gebruikersmap. Tools voor systeembeheer worden meestal uitgevoerd met toegang tot het systeem of de hoofdmap. Deze tools plaatsen het logbestand op de locatie van het systeemlogbestand.

• Locatie van gebruikerslogbestand
    • Windows
      \Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Temp
    • Mac
      /Gebruikers/<gebruikersnaam>/Bibliotheek/Logs
  • Locaties van systeem- en root-logbestanden
    • Windows
      \Windows\Temp
    • Mac
      /tmp

Zie Logbestanden voor informatie over het lezen van het logbestand.

Opmerking:

Retourcode 0 geeft een geslaagde bewerking aan.

Bestanden met softwaretags (ISO) van producten lezen

Wanneer Creative Cloud-producten worden geïnstalleerd en gestart, wordt er een ISO-softwaretag naar het besturingssysteem geschreven. Deze kan ook worden gebruikt om de licentie te bepalen die door het product wordt gebruikt. U kunt beheersystemen gebruiken om te controleren op retourcodes of softwaretags en zo de licentiestatus controleren.

ISO-tags worden op de volgende locatie opgeslagen.

• Windows
    %PROGRAMDATA%\regid.1986-12.com.adobe
  • Mac
    /Bibliotheek/Application Support/regid.1986-12.com.adobe

Belangrijke informatie voor licentieverificatie

• Deze bestanden worden gewoonlijk gegenereerd wanneer het product wordt geïnstalleerd en gestart. Als u de licentiebestanden uitvoert, worden deze bestanden niet gegenereerd.
  • Het bestand van Creative Cloud voor ondernemingen lijkt op: regid.1986-12.com.adobe_V7{}CreativeCloudEnt-1.0-{Win|Mac}-GM-MUL.
  • De licentie die op de computer wordt toegepast, wordt gecodeerd en bevindt zich onderaan in het ISO-bestand in het veld <swid:serial_number>.
  • De gecodeerde versie wordt door alle computers gebruikt.

Het serienummer decoderen

Selfservice

1. Gebruik de hierboven genoemde optie Licentiebestand maken om licentiebestanden met uw serienummer te genereren.
  2. Pas uw nieuwe serienummer toe op een computer.
  3. Open het bestand OOBELib.log en blader omlaag. Het gecodeerde serienummer komt na LEIDLocForType2A entry written for SN.

Adobe-klantenservice

1. Open een ondersteuningsaanvraag via uw Admin Console en vermeld het gecodeerde serienummer.
  2. Medewerkers van Adobe kunnen u de laatste vier cijfers van het gedecodeerde serienummer geven.
  3. Vervolgens kunt u deze vier cijfers op de licentiewebsite van Adobe aan het serienummer koppelen.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?